Știri

Carmen Dan: Ministerul de Interne plătește pentru sporurile de doctorate peste 550.000 de lei lunar. Ne vom asigura că cei peste 500 de angajați cu doctorat lucrează în domeniul pentru care dețin titlul

Citire în 3 min
Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat vineri că a inițiat modificarea legislației, astfel încât toți cei peste 500 de angajați care au titlu de doctor și primesc spor de doctorat să își desfăşoare activitatea în domeniul pentru care dețin titlul, transmite News.ro. Dan a afirmat că Ministerul plătește în prezent pentru sporurile de doctorate peste 550.000 de lei lunar.

În contextul demarării procesului de evaluare a lucrărilor de doctorat de la Academia de Poliţie, am considerat că impunerea unor norme de integritate faţă de angajaţii care primesc acest spor nu se poate limita numai la cei care şi-au obţinut doctoratele în Academia de Poliție. În acest sens, am inițiat modificarea ordinului de ministru prin care ne vom asigura că toți cei peste 500 de angajați care dețin titlul de doctor și care primesc sporul de doctorat respectă condiția prevăzută de legea 153/2017 și anume, că își desfășoară activitatea în domeniul pentru care dețin respectivul titlu“, a declarat, vineri, Carmen Dan, citată de News.ro.

Amintim că jurnalista Emilia Șercan a anunțat miercuri, 17 aprilie, că a sesizat poliția după ce luni seara a primit un mesaj de amenințare cu moartea. Șercan a precizat că a primit amenințarea ”în contextul în care de trei săptămâni public în mod constant informații despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Poliție”.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a spus atunci că a „luat act de îngrijorarea exprimată în spaţiul public” referitoare la ameninţarea primită de jurnalista Emilia Şercan, precizând că poliţiştii efectuează o anchetă în acest caz. „Îi asigur pe toţi cei interesaţi că Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a demarat cercetările în acest caz şi tratează cu responsabilitate ancheta”, a scris Carmen Dan, miercuri, pe contul său de Facebook (sursa).

Pe 25 martie, PressOne a scris că rectorul Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti, Adrian Iacob, a plagiat aproape 70% din teza de doctorat, iar întreaga sa carieră academică se bazează pe titlul de ”doctor” obţinut în baza acesteia.

În 28 ianuarie 2019, Emilia Șercan scria în PressOne: “Chestorul principal de poliție Cătălin Alexandru Ioniță, director al Direcției Generale Anticorupție (DGA) din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), a plagiat întreaga sa teză de doctorat, de la prima până la ultima pagină“. Potrivit Digi 24, Ioniţă a obţinut în instanţă plata retroactivă a sporului pentru titlul de doctor, deşi este acuzat că a plagiat teza de doctorat, relatează agenția citată.

News.ro amintește că, în luna mai 2018, Carmen Dan a anunțat că vor fi verificate toate lucrările de doctorat eleborate la Academia de Poliție în perioada 2007-2011. La începutul lunii aprilie 2019, ministrul de Interne a anunțat că, în aproape șase luni, au fost evaluate și s-au emis puncte de vedere pentru numai 6 lucrări de doctorat de la Academia de Poliție, motiv pentru care se impune o evaluare a modului de organizare a acestui proces, scrie News.ro.

Citește și:

 

 

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO76BTRLRONCRT0471641001
CONT EUR: RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la Banca Transilvania pe numele "ASOCIATIA EDUPEDU PT EDUCATIE".

Te mai poate interesa

Guvernul a aprobat cifrele de școlarizare pentru anul universitar 2019-2020: peste 62.000 de locuri în facultăți, 158 de specializări modificate la stat și privat

Mihai Peticila

Un membru al Senatului Universității Cuza din Iași a demisionat din cauza revenirii lui Tudorel Toader în funcția de rector: ”A prejudiciat imaginea comunității academice”

Matei Pop

Ecaterina Andronescu este contrazisă de reprezentanţii părinţilor şi ai elevilor: Am discutat despre eliminarea notelor de la Educație fizică, Desen, Religie și Muzică, nu înţelegem de ce spune că sunt minciuni

Ioana Nicolescu

1 comentariu

Doc 23 aprilie 2019 at 14:45

Da evident.Capii poliție Române sunt Doctori in Sapagă si incompetență ,ca urmare merită bani in plus pentru asta.

Răspuns

Lasă un comentariu

* Folosind acest formular sunteți de acord cu stocarea și prelucrarea datelor dumneavoastră pe acest site.