Cauzele pentru care unii elevi nu s-au înscris la BAC 2022 sunt „surprinzătoare”, spune ministrul Cîmpeanu: Un număr de aproape 13.000 de candidați nu s-au înscris, deși aveau dreptul să se înscrie

2.106 vizualizări
Foto: Cătălina Păun – Agerpres Foto
„Avem 41.465 de elevi ai claselor terminale înmatriculați în septembrie 2021 care nu s-au înscris la examenul de bacalaureat. Așa cum am promis, am verificat cauzele. Cauzele sunt surprinzătoare. Un număr de aproape 13.000 de candidați nu s-au înscris, deși aveau dreptul să se înscrie.”, a declarat Ministrul Educației într-o conferință de presă pe tema rezultatelor finale de la examenul de Bacalaureat 2022, sesiunea iunie-iulie.

Sorin Cîmpeanu: Este vorba de un număr de 41.465 candidați care au început clasa terminală, dar din diverse motive, pe care o să le prezint, nu s-au înscris în examenul de bacalaureat. Deci, avem 41.465 de elevi ai claselor terminale înmatriculați în septembrie 2021 care nu s-au înscris la examenul de bacalaureat. Așa cum am promis, am verificat cauzele. Cauzele sunt surprinzătoare. Un număr de aproape 13000 de candidați nu s-au înscris, deși aveau dreptul să se înscrie. Au promovat toate disciplinele din clasa terminală, deci aveau dreptul să se înscrie la bacalaureat. Și nu s-au înscris. Avem un număr de 28.571 per total învățământ de stat și învățământ privat, elevi care nu au reușit să promoveze: fie au corigențe, fie sunt repetenți, fie au situația neîncheiată, deci un număr mare de elevi care sunt corigenți, repetenți sau cu situația neîncheiată. Revin la cei care au reușit să se înscrie, făcând precizarea că din cei aproape 13.000 candidați care aveau dreptul să se înscrie și nu s-au înscris, aproape 11000, 10.995 sunt în învățământul de stat și diferența de 1929, aproape aproape 2000 de candidați sunt în învățământul liceal privat. Am avut dreptul să se înscrie, fiind elevi ai școlilor particulare și nu s-au înscris. 

Edupedu.ro a scris că peste 40 de mii de elevi de clasa a XII-a din generația curentă nu s-au înscris la examenul de Bacalaureat 2022, sesiunea iunie-iulie, potrivit datelor oferite de Ministerul Educației și consultate de Edupedu.ro. Mai multe detalii aici.

Sorin Cîmpeanu a declarat recent că „numărul celor înscriși la Bacalaureat este cel mai mic din istoria postdecembristă a României. Și înainte de 1989 aveam, de asemenea, un număr mult mai mare”. Mai multe detalii aici.

„Refuz să cred că avem colegi atât de cinici”, a spus Cîmpeanu despre profesorii care, în mod intenționat, nu ar fi încheiat mediile elevilor pentru a nu se prezenta la Bacalaureat 2022. – detalii aici

Citește și:
„Refuz să cred că avem colegi atât de cinici” – Cîmpeanu despre profesorii care, în mod intenționat, nu ar fi încheiat mediile elevilor pentru a nu se prezenta la Bacalaureat 2022

2 comments
  1. Domn’ ministru se face că nu știu sau chiar nu știe?
    Există numeroși absolvenți de liceu-seral, care mai ales în pandemie au absolvit fără mari eforturi de a învăța. Plus, atât timp cât sunt clase de elevi care intra la liceu cu medii la Evaluarea Națională între 1 și 3, cum poți să îi duci la 6? Visam avioane?
    Cel mai silitor elev, in această situație, poate avea un progres de un punct pe an. Majoritatea elevilor respectivi numai silitori nu sunt! Plus alti și alți factori!
    De ce s-ar înscrie la BAC un elev care este constient că șansele de promovare sunt zero?

    1. Corect. Stiu doi elevi unul la seral siunul la frecventa redusa care de 3 ani incearca sa ia Bacul. Nicio sansa. Cel de la frecventa avea anual 6 saptamani de predare si 4 de evaluare. Cuuuuummmmm sa iei bacul cu asa ceva, decat daca studiezi singur acasa, iar cei de la FR fix de aia s-au incris asa, ca sa studieze acasa. Stiu foati elevi care au intrat la mate- info cu 1,70. Si s-au tarat asa patru ani ca se desfiinta altfel clasa. Am elevi care vin doar la incheiere de medii, nu dau tot semestrul pe la scoala(capsuni, sparanghel, salata verde, struguri, mere) Aia iau bacul? Cata vreme scolile vor fi nevoite sa supravietuiasca prin finantare per capita, asa va fi mereu, altfel s-ar desfiinta mii de scoli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

După vacanța de Paște, elevii din clasele terminale să vină la școală în efectiv complet și în scenariul roșu; elevii din școlile speciale să facă doar cursuri față în față – solicitările ministrului Educației la Comitetul de revenire la normalitate

Elevii din clasele terminale să vină fizic la școală cu toată clasa, nu doar jumătate de efectiv cum este în prezent reglementarea, iar cei din școlile speciale să vină cu…
Vezi articolul

Eseul cu particularitățile unei poezii de Mihai Eminescu, subiectul cel mai dificil și cu cel mai mare punctaj de la Bacalaureat, a fost identic cu cel dat anul trecut, pentru elevii de la real și tehnologic care au susținut azi examenul cu varianta de rezervă

Varianta de rezervă pentru proba de Limba și literatura română la bacalaureat 2023, sesiunea august, a fost folosită de Ministerul Educației pentru câțiva elevi care au susținut examenul după-amiază, imediat…
Vezi articolul

EXCLUSIV Calendarul oficial Bacalaureat 2020: Înscrierile încep miercuri, 3 iunie, echivalarea competenţelor, pe 11. Probele scrise, între 22 şi 25 iunie, afişarea rezultatelor pe 30 iunie

Calendarul pentru Bacalaureat 2020 a fost aprobat prin Ordinul de ministru 4.307 din 21.05.2020, potrivit documentului obţinut în exclusivitate de Edupedu.ro. Acesta prevede că probele scrise rămân conform formei iniţiale.…
Vezi articolul