Cazul Cîmpeanu. Marea victorie a societății civile împotriva imposturii. Niciun pas înapoi în fața legilor mafiote ale educației

2.076 de vizualizări
Cristian Pantazi / Foto: Arhiva personală
Ieșirea lui Sorin Cîmpeanu pe ușa din dos a Guvernului e un act de dreptate pentru societatea civilă. Și un avertisment că România încă are resurse să frâneze mafiotizarea statului. Niciun pas înapoi în fața tentativelor de transformare a educației într-o vacă de muls pentru rechinii imobiliari, rectori, sindicate ori afaceriști prieteni cu politicienii. Zero toleranță pentru legile moștenite de la Cîmpeanu și Iohannis. Viitorul ministru trebuie presat zilnic până renunță la cele două proiecte catastrofale pentru elevi și școala românească.

Cîmpeanu și-a datorat ascensiunea politică unor fire invizibile din stat, capacității de a trăda fără să clipească (Victor Ponta știe cel mai bine), dar și unui comportament similar cu cel al gestionarului unui depozit de vinuri din celebrul film comunist Secretul lui Bachus. Omul s-a făcut util, a împrăștiat cadouri scumpe politicienilor în vogă și s-a cățărat în funcții. Visa chiar la șefia Senatului și, de ce nu, candidatura la prezidențiale în 2024.

Tot statul român l-a ținut în brațe, în ciuda dezastrului din proiectele legilor educației, criticate aproape unanim în sistemul de învățământ. Același sistem l-a aruncat însă rapid din barcă după ce plagiatul dezvăluit de Emilia Șercan s-a transformat într-o vulnerabilitate pentru șefii săi. A fost suficient un mic protest, cu 20 de oameni, ca președintele Iohannis să înțeleagă că bulgărele se va mări, în ciuda tăcerii totale pe subiect de la televiziunile plătite de PNL.

Perspectiva unui miting spontan la deschiderea de luni a anului universitar trebuie să-i fi grăbit decizia președintelui Iohannis. Omul său de încredere, căruia i-a pus în brațe mărgica numită ”România educată”, a devenit rapid un balast. Și a fost înlăturat fără avertisment, fără remușcări.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.

7 comments
  1. Raul a fost facut. Educatoarele puericultoare puse 2 pe o grupa la copii de 1 an si care stau si iau banii degeaba, iar doamnele care intr-adevar se ocupa de copii umilite cu un salariu minim pe economie. Rusine!! Asta numeste Campeanu educatie timpurie. Cresa functiona foarte bine si fara educatoare puericultoare…post inventat. Ce face o educatoare puericultoare in timp ce copii dorm? De ce era nevoie sa se puna 2 educatoare pe o grupa de copii care abia invata sa vorbeasca si sa mearga?O sa ramana doamnele puericultoare sa ii ingrijeaca pe micuti, daca doamnele ingrijitoare pleaca pe capete de la cresele de stat?? Ma indoiesc.

  2. Iesirea din dos? Si iesirea din față care era? Sicriul?!

    Din ce in ce mai penibili. Usor, usor, depășiți Cancan si Click la “senzațional”. Mi-e dor de Dan Diaconescu; pe el macar il ajuta fața.

  3. Astea sunt niște sloganuri pentru fraieri. Ce victorie?A cui? Manipulare pe față vreți sa spuneți. Corectarea la bac și EN pe calculator e o idee buna. Și modulele sunt ok. Ce a facut el singur proiectul? Nu. Si atunci?

    1. De acord cu eliminarea semestrelor; o medie anuală ajunge. În plus se flexibilizează și parcurgerea materiei; nu mai forțezi finalizarea unității de învățare pentru că se termină semestrul și trebuie să închei media.
      Nu am experimentat corectura digitală dar m-ar tenta să particip la o simulare, să văd cum este.

    2. Unele precizări sunt necesare:
      1.Nu a făcut singur proiectul, ce este parțial o compilație, parțial dictat de interese de clanuri (universitare de ex.) etc. Dar cine dă porunca să se facă un proiect de lege, trasează și directive vizibile (de ex. cele referitaore la plagiat.)
      2.Treaba cu module e de formă și nu de fond. (În schimb anularea tezelor nu cred că servește interesul învățământului și nici măcar al elevilor. Și adepții modulelor vor (dar atât părinții cât și elevii vor avea ”surprize” prin mai sau iunie!!!
      3.Corectarea pe calculator, nu cred că este bună: Că lipsește logistica pentru scanare, apoi evaluatorii evident vor lucra cu calculatoare proprii, consumând curentul propriu (și așa f. ieftin), și o să stea în fața calculatoarelor zile întregi etc. (Uneori scrisul elevilor este aproape indscifrabil și pe ecran se vede și mai șters etc…
      4.Dacă vă considerați maniplat să fie, dar dacă aveți chibzuință și luciditate, plus spirit critic, foarte greu puteți să fiți manipulat.
      5.Acolo vă dau dreptate ca lumea să nu se îmbată de apă rece. Tâmpeanu a făcut un pas înapoi, dar nu a ieșit de pe scenă pe ușa din dos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Testele fals pozitive din școli: presa britanică avertiza din vară că unii elevi folosesc rețete de pe Tiktok și apelează la sucuri acidulate pentru a “trișa” la testele rapide, ca să stea acasă / Profesor: Asemenea tentative pot fi identificate rapid

Problema testelor fals pozitive Covid-19 din școli, despre care miercuri a vorbit inclusiv ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a fost semnalată încă de acum un an în presa internațională, în țările…
Vezi articolul

EXCLUSIV Mircea Miclea, despre proiectul legii educației din preuniversitar: Evaluarea Națională trebuie să rămână obligatorie. Cum nimic din notele obținute în gimnaziu nu mai contează, ci doar examenele de la admiterea la colegii, elevii se vor concentra să ia meditații de la cei care sunt acolo / Desființarea inspectoratelor școlare mi se pare o greșeală. Clientela politică este hrănită mai bine prin transformarea lor în deconcentrate

Proiectul noii legi a educației din preuniversitar lansat în urmă cu o zi de ministrul liberal Sorin Cîmpeanu a fost analizat în detaliu de profesorul Mircea Miclea, fost ministru al…
Vezi articolul

Logica și psihologia trebuie să fie studiate în liceu, spune, cu argumente, inteligența artificială / IA poate găsi motive și pentru renunțarea la cele două materii, dar insistă pe păstrarea lor pentru abilitățile critice și de comunicare și “înțelegerea mai profundă a comportamentului uman”

Ideea ca psihologia și logica să nu mai fie predate în liceu este una greșită, în opinia inteligenței artificiale. Aceasta e convinsă de necesitatea păstrării celor două materii, în așa…
Vezi articolul

Op Ed / Marianne Thyssen, comisar european pentru ocuparea forței de muncă: Încurajez România să dezvolte o abordare strategică în ce privește perfecționarea și recalificarea în rândul populației de vârstă activă

Din momentul în care am devenit comisar european în 2014, una dintre ambițiile mele principale a fost să stimulez creșterea ocupării forței de muncă în Europa. După aproape cinci ani,…
Vezi articolul