Cazurile Covid-19 asociate școlii reflectă mai mult situația epidemiologică a zonei, iar predarea online/offline nu produce diferențe notabile – studiu american

372 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Școlile pot să pună în aplicare strategii de prevenție împotriva pandemiei Covid în diverse medii sociale, iar învățarea la distanță sau la școală nu determină diferențe notabile în ceea ce privește rata de infectare, care, în mediul școlar, reflectă mai degrabă rata de infectare a comunității locale, potrivit unui studiu realizat în SUA și publicat de Nature. Elevii participanți la studiu au făcut forme ușoare sau au fost asimptomatici și au generat răspunsuri imunitare puternice, arată studiul.

Studiul, desfășurat în patru școli din Orange County, California, în două faze – în toamna anului trecut și în iarnă – a inclus 320 de elevi. Cele 4 școli aparțineau unor medii diferite – două dintre ele erau frecventate de elevi hispanici din familii cu venituri reduse, una era adresată elevilor cu nevoi speciale, iar a patra era frecventată de elevi din medii cu venituri ridicate. Aceasta din urmă, spre deosebire de celelalte, a asigurat mai degrabă o predare cu prezență fizică în timpul desfășurării studiului.

Pe parcursul desfășurării studiului, au fost identificate infecții cu SARS-CoV-2 la 17 elevi. Una dintre cele două școli din medii cu venituri reduse, care desfășura predare online, a înregistrat cele mai ridicate rate de infectare și pozitivare, pe când școala din mediu cu venituri ridicate, unde peste 90% dintre elevi au învățat cu prezență fizică, a avut cele mai scăzute rate.

Raportul notează că măsuri de prevenție de la distanțare fizică la purtarea măștii, erau aplicate strict în toate școlile. Elevii infectații cu noul coronavirus în timpul desfășurării studiului au înregistrat răspunsuri imune puternice.

Studiul concluzionează că măsuri de prevenție pot fi aplicate cu succes în medii sociale diverse și că elevii produc răspunsuri imunitare robuste.

Chiar și în perioadele cu o prevalență ridicată a SARS-CoV-2 în comunitate, școlile pot fi printre cele mai sănătoase locuri pentru copii, atât timp cât sunt implementate strategiile corecte de atenuare, potrivit studiului.

Foto: © PojoslawDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

De ce avem rezultate în creștere la Bac și Evaluarea Națională, care evaluează „rețetele date la meditații“, dar în scădere sau stagnare la PISA, care evaluează extern competențele reale? Ligia Deca: „Vorbim despre metodologii foarte diferite și despre niveluri de vârstă diferite / Putem ghici că a existat o creștere la PISA, dar ea a fost amortizată de efectul pandemiei“

Ministrul Educației din România, Ligia Deca, a declarat că având în vedere stagnarea rezultatelor de la PISA 2022, în raport cu cele din 2018, pentru România, „putem ghici că a…
Vezi articolul

Supravegherea permanentă cu aparatură audio-video, în școli, a elevilor și angajaților este o îngrădire a drepturilor persoanelor vizate cu multiple consecințe de ordin juridic, care poate afecta și psihicul acestora, spune Daniela Cireașă, președintele Asociației Specialiștilor în Confidențialitate și Protecția Datelor

Montarea obligatorie în școli a camerelor de supraveghere audio-video și monitorizarea permanentă a elevilor și cadrelor didactice, plus a celorlalți angajați, fără consimțământul acestora, este o îngrădire a drepturilor acestora,…
Vezi articolul
educația ecologică

Elevii și studenții pot aplica pentru bursele și premiile programului „Henri Coandă”, până pe 17 aprilie, potrivit unui informări a Ministerului Educației / Tinerii pot să primească până la 15.000 de lei, în funcție de locurile obținute

Până pe 17 aprilie, elevii și studenții pot aplica pentru bursele și premiile programului „Henri Coandă”, potrivit unei informări trimise de Ministerul Educației către inspectoratele școlare. Prin acest program, se…
Vezi articolul

Ludovic Orban se contrazice cu privire la motivele menținerii after school-urilor deschise și închiderii școlilor: În after school-uri nu a existat un număr semnificativ de infectări și after school-urile sunt în afara procesului educațional / Nu prezența la școală pune probleme de infectare

Ludovic Orban folosește același argument pentru a motiva atât decizia de menținere deschisă a after school-urilor, cât și pe cea de închidere a școlilor. “After school-urile sunt în afara procesului,…
Vezi articolul