Ce s-a ales din redeschiderea școlilor în Anglia, la 1 iunie: în unele regiuni, până la 90% dintre instituțiile de învățământ au rămas închise – The Guardian

11.518 vizualizări
Premierul britanic Boris Johnson / Sursa: Youtube-BBC
Efortul “disperat” al Guvernului britanic de a redeschide școlile de la 1 iunie, pentru a susține reluarea activităților economice, s-a soldat cu un eșec: până la 90% dintre școli, în unele zone ale Angliei, au rămas închise, din cauza temerilor legate de epidemia Covid-19, potrivit The Guardian. În zone precum Nord-Estul Angliei, nicio școală primară nu și-a deschis porțile luni, când trebuia să înceapă procesul de reluare a școlii față-în-față, potrivit datelor obținute de sursa citată.
  • În Marea Britanie, învățământul este descentralizat, iar guvernul de la Londra are autoritate doar în privința școlilor din Anglia. Pentru acestea, premierul Boris Johnson a decis reluarea activității, începând cu primele clase de școală primară, de la 1 iunie, inițiativa sa întâmpinând însă rezistență din partea directorilor de școli, a cadrelor didactice și a părinților, dar și a unor oameni de știință. Potrivit planului guvernamental, școlile urmează să se redeschidă în funcție de gradul lor de pregătire sanitară și de respectarea obligațiilor de distanțare fizică. Dar speranța autorităților era ca la 1 iunie cât mai multe să înceapă activitatea.

Potrivit The Guardian, doar 12% din totalul de 856 de școli primare din NE Angliei, regiunea cu cea mai mare rată de infecție Covid-19, și-au deschis porțile luni.

Iar în întreaga Anglie, potrivit datelor furnizate de sindicate, mai bine de două din cinci școli (44%) au decis să nu primească mai mulți elevi de la 1 iunie. În nord-vest, doar 8% dintre școli și-au deschis porțile pentru un număr mai mare de elevi.

  • De notat că majoritatea școlilor din Anglia și-au continuat activitatea, restrâns, pe perioada măsurilor de distanțare impuse de guvern, pentru a-i ajuta pe copiii personalului din sectoarele esențiale.

În Țara Galilor, școlile se redeschid de la sfârșitul lunii iunie, iar școala va fi prelungită până la finalul lunii iulie.


1 comment
  1. bine ca suntem noi desteptii europei, le deschidem pe toate si mai dam si examene. doamne fereste-ma, toate tarile isi inchid inapoi scolile si anuleaza in continuu examene (ultima fiind ucraina, ieri) si noi dam inainte cu deschiderea si cu examene…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Anul școlar 2023-2024 să înceapă pe 11 septembrie, mai târziu cu o săptămână decât stabilise Cîmpeanu – propunere oficială a ministrului Ligia Deca, ce ar menține România în topul țărilor cu cele mai puține zile de școală / Vor fi cu 7 zile de cursuri în plus față de actualul an școlar

Calendarul anului școlar 2023-2024 a fost lansat în dezbatere de Ministerul Educației vineri, 27 ianuarie. Școala ar începe pe 11 septembrie 2023, iar elevii ar merge la cursuri până pe…
Vezi articolul

Cărți de joc și rummy la ora de chimie, metode folosite pentru apropierea elevilor de “noțiunile aride”. Greta Predoi, directoarea școlii din comuna Butea, județul Iași, care a eradicat abandonul și are promovare aproape completă la examene: Încerc să fac legătura cu viața / În decembrie, am făcut un proiect de studiu la mall

Elevii de clasa a VIII-a care învață la Școala Gimnazială din comuna Butea, județul Iași, au incluse în orar ore de pregătire suplimentară la disciplinele de examen, după cum a…
Vezi articolul

„Regretabil, doamna viceprim-ministru Turcan, să propagați un astfel de mesaj menit să demoralizeze elevii” – Antonia Pup, președintele Consiliului Național al Elevilor, despre posibilitatea repetării anului școlar

Președintele Consiliului Național al Elevilor reacționează într-un mesaj pe Facebook la declarația vicepremierului Raluca Turcan. „Regretabil, doamna viceprim-ministru Turcan, să propagați un astfel de mesaj menit să demoralizeze elevii (elevii…
Vezi articolul

Numărul școlilor care organizează programul Masă caldă crește de la 300 la 350, anunță ministrul Educației, fără să fie publicată și lista celor 50 de școli în plus / Măsura a fost adoptată prin ordonanță de urgență, iar proiectul este tot unul pilot, pentru al șaptelea an la rând

„Este vorba de ordonanța de urgență prin care creștem numărul școlilor beneficiare în programul Masă Caldă, de la 300 la 350, după ce într-una dintre ședințele de guvern de luna…
Vezi articolul