Cei mai mulți copii sunt doar informați despre deciziile părinților și sunt adesea ignorați de societate și autorități – raport World Vision România

244 de vizualizări
Munca de acasă și îngrijirea copiilor
Foto: © Dreamstime.com
În România și în Europa, copiii sunt adesea ignorați de societate și autorități și, deși participarea lor în luarea deciziilor este foarte importantă pentru societate, cei mai mulți spun că deciziile sunt luate doar de părinți, potrivit World Vision România, organizație care a realizat un raport în acest sens.

Potrivit unei cercetări realizate în mediul rural de către organizație, peste 80% dintre copii sun că rolul principal în luarea deciziilor aparține deciziilor, ei fiind doar informați despre decizia finală. În plus, doar 4% dintre copii și tineri spun că opinia lor a fost cerută de primarul sau de consilierii locali din localitatea unde trăiesc.

Aceste informații, arată organizația, au fost reunite într-un raport, “Bunăstarea copilului în mediul rural”, ce stă la baza unui proiect finanțat de Parlamentul European, de formare a viitorilor lideri civici.

Proiectul „Young Leaders Speak out for European Values” se adresează copiilor cu vârste între 12-18 ani, din zonele rurale, în special din cele defavorizate, care timp de un an vor învăța să-și facă vocea auzită atât în social media, cât și în dezbaterea publică.

Photo 194904892 © Elmirex2009Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educația din România și, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro își poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DNA a solicitat primăriei Sectorului 1 contractele privind documentația pentru modernizarea mai multor licee și școli / Clotilde Armand: ”Firma aleasă de PSD care a realizat devizele umflate are legături cu Vladimir Plahotniuc”

DNA a solicitat primăriei Sectorului 1 contractele – privind devizele și studiile de fezabilitate pentru modernizarea mai multor licee și școli din Sectorul 1 – din perioada administrației fostului edil…
Vezi articolul