Cei mai mulți copii sunt doar informați despre deciziile părinților și sunt adesea ignorați de societate și autorități – raport World Vision România

272 de vizualizări
Munca de acasă și îngrijirea copiilor
Foto: © Dreamstime.com
În România și în Europa, copiii sunt adesea ignorați de societate și autorități și, deși participarea lor în luarea deciziilor este foarte importantă pentru societate, cei mai mulți spun că deciziile sunt luate doar de părinți, potrivit World Vision România, organizație care a realizat un raport în acest sens.

Potrivit unei cercetări realizate în mediul rural de către organizație, peste 80% dintre copii sun că rolul principal în luarea deciziilor aparține deciziilor, ei fiind doar informați despre decizia finală. În plus, doar 4% dintre copii și tineri spun că opinia lor a fost cerută de primarul sau de consilierii locali din localitatea unde trăiesc.

Aceste informații, arată organizația, au fost reunite într-un raport, “Bunăstarea copilului în mediul rural”, ce stă la baza unui proiect finanțat de Parlamentul European, de formare a viitorilor lideri civici.

Proiectul „Young Leaders Speak out for European Values” se adresează copiilor cu vârste între 12-18 ani, din zonele rurale, în special din cele defavorizate, care timp de un an vor învăța să-și facă vocea auzită atât în social media, cât și în dezbaterea publică.

Photo 194904892 © Elmirex2009Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educația din România și, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro își poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Peste 10.000 de sesizări de violență și abuz asupra copiilor în primele 9 luni ale anului trecut, potrivit Autorității pentru Protecția Copiilor/ Salvați Copiii: Mai mult de jumătate dintre dosarele cu pedofili rămân nesoluționate

În perioada ianuarie-septembrie 2020 au fost înregistrate 10.656 desesizări de violență și abuz asupra copilului, dintre care 9.652 s-au petrecut în cadrul familiei. Totuși, doar în cazul a 1.092 de…
Vezi articolul

Anca Vasiliu, cercetătoare premiată de Academia Franceză pentru Filosofie în 2022: A face doctorat în Franța este un lux / În momentul în care îl începi, știi că ai în fața ta cel puțin 10 ani de muncă / Dacă plagiezi, ești exclus și nu te mai poți prezenta niciodată cu o lucrare

A face un doctorat în Franța “este un lux” și presupune înainte de toate “un concurs extrem de dificil” pentru accesul la o bursă sau un contract doctoral, spune în…
Vezi articolul

UPDATE Peste 130 de elevi de la Colegiul Tehnic din Motru nu și-ar fi primit bursa profesională pentru un întreg an școlar. Banii ar fi fost deturnați de directoare – memoriu adresat Ligiei Deca / Directoarea neagă acuzațiile

UPDATE: Directoarea Colegiului Tehnic din Motru a contactat Edupedu.ro și a negat acuzațiile aduse în memoriul redactat de reprezentantul legal al Primăriei Municipiului Motru, membru în Consiliul de Administrație al…
Vezi articolul

DOCUMENT A fost lansat apelul de proiecte prin care școlile pot obține până la 60.000 de euro pentru laboratoare inteligente cu tablă interactivă, imprimante multifuncționale, kit-uri de roboți și ochelari de realitate virtuală. Cererile se depun online până pe 1 martie 2023

Apelul competitiv de proiecte prin care colegii, licee, licee tehnologice, școli profesionale, inclusiv cele cu clase de învățământ dual, dar și palate și cluburi ale copiilor pot fi dotate cu laboratoare…
Vezi articolul