Cîmpeanu, despre testele pe bază de salivă: Fiecare cutie conţine câte un pliant de instrucţiuni, cât şi un certificat de conformitate / Afirmaţia cum că nu sunt conforme este falsă

2.052 de vizualizări
Foto: pachet teste salivă (surse – EduPedu.ro)
Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a precizat că fiecare cutie din testele de salivă pentru testarea elevilor conţin un pliant de instrucţiuni şi un certificat de conformitate, iar afirmaţia că acestea nu sunt conforme este falsă, scrie G4Media.ro.

Sorin Cîmpeanu a declarat, sâmbătă, la Antena 3, că au fost primite 6,5 milioane de teste, unele fiind ambalate la cutii de 25, altele ambalate la cutii de 50.

„S-au primit 6,5 milioane de teste. În primul rând, cerinţele de performanţă şi de reglementare au fost elaborate de Agenţia Naţională a Medicamentului. În al doilea rând, licitaţia a fost organizată de Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate. În al treilea rând, contractele au fost semnate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, iar recepţia a fost făcută conform contractului semnat. Inspectoratele judeţene au primit ceea ce s-a achiziţionat, adică două tipuri de teste până acum. Unele ambalate la cutii de câte 25, altele ambalate la cutii de câte 50. Fiecare cutie conţine câte un pliant de instrucţiuni, cât şi un certificat de conformitate”, a transmis ministrul Educaţiei.

El a precizat că afirmaţia că testele respective nu sunt conforme este falsă: „Afirmaţia cum că nu sunt conforme este falsă. Astfel de afirmaţii trebuie taxate, inclusiv penal, pentru că achiziţia făcută la nivel guvernamental s-a făcut cu deţinerea certificatului de conformitate”, a transmis Sorin Cîmpeanu.

Senatorul USR Ştefan Pălărie a atras recent atenţia că testele de salivă care ajung în şcoli nu sunt ambalate individual şi sunt „fără instrucţiuni, fără prospect”. „Profesorii trebuie să găsească soluţii ca din seturi de batjocură de 50 de căpăcele şi alte ingrediente să asambleze kituri unitare complete”, a afirmat el.

Citește mai mult pe G4Media.ro.

2 comments
  1. In luna Mai, dl Ministru spunea că a înțeles, dintr-o informare a Institutului de Sănătate Publică, de ce aceste teste nu sunt relevante și de ce folosirea lor ar provoca încurcături în evidența zilnică a noilor infectări.
    Citez:
    “Trebuie să recunosc, chiar dacă am fost un susținător foarte determinat pentru utilizarea oricăror mijloace de testare în școli, în urmă materialului trimis de la INSP, testele noninvazive ar trebui să fie confirmate prin teste antigen rapide, prin teste invazive, mai apoi validate prin PCR” . Teste fals negative pot fi din multe cauze: pot fi erori umane, erori de protocol, eroare de recoltare, reactivii pot fi expiraţi, ţinuţi în condiţii necorespunzătoare.
    Ce-i drept, nu toate cazurile pozitive sunt identificate, aceasta înseamnă că o persoană poate fi contagioasă chiar și în fazele mai avansate ale bolii, când un test rapid ar putea să nu mai detecteze infecția. 
    Probabilitatea revenirii in mediul online contureaza ( dupa contabilizarea cazurilor depistate), un Ordin prin care cuantifica procentul sau numarul conditiilor😫
    Epic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like