Cîmpeanu: Şcolile de vară sunt o soluţie corectă în setul de măsuri remediale

4.417 vizualizări
Foto: gov.ro
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri, după întâlnirea cu reprezentanţii AUR, că şcolile de vară reprezintă o soluţie corectă pentru recuperarea pierderilor suferite pe parcursul crizei sanitare, transmite Agerpres.

„Au fost propuse măsuri precum şcoli de vară, în care să poată fi recuperat într-o manieră sintetică cea mai mare parte din ce s-a pierdut pe parcursul crizei sanitare, pentru asta avem nevoie de concursul profesorilor în primul rând, dar avem nevoie şi de acoperire bugetară. (…) A fost o propunere care a fost considerată corectă în setul de măsuri remediale. Şcolile de vară sunt o soluţie corectă, fiind nevoie de profesori, fiind nevoie de resurse financiare alocate în acest scop. De asemenea, ceea ce oricum am fi făcut, legătura cu universităţile pentru a avea înţelegere, flexibilitate pe parcursul examenului de admitere în universităţi”, a spus Sorin Cîmpeanu.

El a adăugat că acţiunile remediale sunt foarte importante şi trebuie să fie decise caz cu caz, în funcţie de ceea ce a asimilat elevul şi nu în funcţie de ce a predat profesorul.

„Trebuie verificat tot ceea ce a asimilat fiecare elev şi trebuie intervenit personalizat cu acţiuni remediale. Este un set întreg de măsuri. Şcoala de vară este una dintre aceste măsuri. (…) În măsura în care vom reuşi să începem cel de-al doilea semestru în format clasic, vom avea de recuperat pierderile suferite pe parcursul crizei sanitare”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Sursă foto: gov.ro


2 comments
  1. Trebuie verificat ce a asimilat fiecare elev și trebuie intervenit personalizat. Serios? Eu am vreo 240 de elevi, în toate clasele la care predau. Cum aș putea verifica fiecare elev și interveni personalizat? Cu toată disponibilitatea mea, nu e posibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like