Coaliția pentru Dezvoltarea României: Salutăm decizia ca în sistem să intre doar profesorii care au trecut de Titularizare

638 de vizualizări
exmatricularea elevilor
Foto: Pexels.com
Coaliția pentru Dezvoltarea României salută propunerea Ministerului Educației Naționale de a accepta în sistem doar profesorii care au promovat examenul de titularizare. În felul acesta, va fi p selecție mai atentă a cadrelor care intră în sistem și ne formează copiii.

„Considerăm că sunt absolut necesare măsuri de impunere a unor standarde ridicate pentru pregătirea profesorilor, acestea fiind fundamentale pentru creșterea calității procesului educațional”, se arată într-un comunicat al Coaliției.

În martie 2019, Coaliția pentru Dezvoltarea României, prin Grupul de Lucru Educație condus de Măriuca Talpeș, a lansat către Ministerul Educației Naționale o serie de propuneri pentru creșterea calității în sistemul educațional românesc. Printre acestea s-a susținut creșterea calității formării inițiale și continue a profesorilor, precum și toleranță zero față de fraudarea atât de elevi, cât și de profesori a examenelor naționale.

Ecaterina Andronescu a declarat la sfârșitul lunii iulie că profesorii care nu au rămas în sală la examenul de Titularizare și au ieșit fără să rezolve subiectele vor fi tratați la fel ca cei care au luat sub nota 5 și nu vor mai putea preda anul școlar viitor.

Este vorba despre 3960 de candidați care s-au retras de la Titularizare, potrivit edu.ro. Acesta este cel mai mare număr de candidați care s-a retras din examenul național de titularizare în ultimii 10 ani, potrivit datelor analizate de Edupedu.ro.

„N-au fost pregătiți și probabil au văzut subiectele și s-au retras din examen. Vom proceda și cu domniile lor la fel cu cei care au luat note mai mici de 5. Nu vor intra în învățământ nici ca suplinitori, nici în plata cu ora. Este primul an când luăm această măsură și decizia era una firească, mă întreb de ce nu s-a luat mai demult”, a declarat atunci ministrul Educației pentru Știrile Pro Tv.

Numărul profesorilor retrași din concurs, în anii trecuți:
  • 2010 – 4.408
  • 2012 – 2.843
  • 2013 – 2.460
  • 2014 – 2.181
  • 2015 – 3.187
  • 2016 – 2.630
  • 2017 – 2.972
  • 2018 – 2.531
  • 2019 – 3.960

5 comments
  1. Pentru anumirte discipline subiectele date au fost foarte dificile, au fost continuturi care nu se predau la clasa, nu mai fac parte din programa scolara si nu faceau parte nici din programa pebntru titularizare, drept urmare catedrele vacante vor fi ocupate de necalificati, oameni care nici macar nu au studiile corespunzatoare sau pensionari care nu cunosc decat vechile medode didactice, care considera ca actualele generatii sunt formate din elevi degenerati, pe care nu ii inteleg si de care se tem, deci cum sa ii mai si educe.

    1. Coalitia lu peste prajit bate campii. Unde ai vazut, bre, colitia pentru subdezvoltarea Romaniei, profesori la catedra fara sa fi trecut titularizarea? Macar un cinci la suplinire tot au luat. Daca Abramburica scotea numai tampenii pe gura, coallitia lu peste le preia din zbor si le mai si saluta… Nu va mai vindecati de comunism odata…

  2. Coalitia asta sa o ia pe Androneasca la ea daca tot ii place asa de mult. Scapam si noi de atata abrambureala. Auzi, cine nu a luat titularizarea (adica cine nu a luat 7). Poate vine coalitia lui peste sa predea, sa vedem cum se vor ocupa catedrele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”: Fiul cel mare al rectorului Tudorel Toader este unicul candidat pentru un post de lector universitar / Cum a reușit Ionuț Toader să bifeze criteriile – cheie în mare viteză

În timp ce Tudorel Toader este rector la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași, fiul său cel mare avansează rapid în cariera academică la aceeași instituție de învățământ superior.…
Vezi articolul

BREAKING Ministerul Educației a retras proiectul de ordonanță de urgență care dădea posibilitatea universităților să înființeze societăți comerciale și consorții de învățământ dual

Ministerul Educației a retras proiectul de ordonanță de urgență în care erau prevederi prin care universitățile puteau înființa societăți comerciale și prin care se puteau înființa consorții de învățământ dual.…
Vezi articolul

Profesorii vor fi obligați să aibă activități legate de prevenția și combaterea consumului de droguri, în cadrul programului “Școala Altfel”, din acest an școlar, spune secretarul de stat în Ministerul Educației Kallós Zoltán

Școlile vor fi obligate să abordeze teme legate de prevenția și combaterea consumului de droguri în cadrul programului Școala Altfel din acest an școlar, potrivit secretarului de stat din Ministerul…
Vezi articolul