Concurs de știință, sub egida Stanford University, debutează în România, vineri

280 de vizualizări
data stiinta, date stiinta
Photo 146801437 © Wrightstudio | Dreamstime.com
Țara noastră va găzdui în premieră, pe 5 februarie, concursul academic de anvergură internaţională în domeniul științei – “Women in Data Science (WiDS) Datathon Workshop”, sub egida Stanford University SUA, potrivit Agerpres.

Concursul precede Conferinţa mondială “Women in Data Science” (WiDS) din data de 7 martie şi va aduce în prim plan echipe care doresc să îşi perfecţioneze abilităţile în domeniul ştiinţei datelor. La nivel mondial această comunitate ajunge la peste 100.000 de pasionaţi de date din peste 85 de ţări.

În cadrul competiţiei de la Bucureşti vor participa echipe româneşti din mediul academic, privat şi guvernamental care vor concura, la nivel internaţional, cu echipe de profesionişti cu tradiţie în domeniul data science.

Tema de anul acesta a concursului o reprezintă schimbările climatice şi energia verde, iar datele puse la dispoziţia concurenţilor au fost adunate cu aportul experţilor Climate Change AI (CCAI), Lawrence Berkeley National Laboratory (Berkeley Lab), US Environmental Protection Agency (EPA) şi MIT Critical Data.

Câştigătorii acestui concurs internaţional, inclusiv clasamentul naţional, vor fi anunţaţi la Conferinţa WiDS “Women in Data Science” Romania, din 7 martie.

Schimbările climatice sunt un pericol pentru întreaga planetă, iar cercetarea volumelor mari de date oferă o oportunitate uriaşă în identificarea de soluţii care să faciliteze managementul ştiinţific al problemelor climatice, se menţionează în comunicat.

Evenimentul va putea fi accesat gratuit şi pe pagina de internet a ASE din Bucureşti, fiind dedicat tuturor celor interesaţi de data science, în special în domeniul schimbărilor climatice.

Foto: © Wrightstudio | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Situație confuză: sindicatele solicită modificarea unui ordin de ministru prin care școlile sunt obligate să detașeze medicii și asistenții școlari la spitale sau DSP, dar medicii și asistenții sunt angajații primăriilor, nu ai școlilor, potrivit legii

Sindicatele FSLI solicită ministrului Educației Monica Anisie să modifice un ordin de ministru pe care aceasta l-a semnat împreună cu ministrul Sănătății, Victor Costache, și prin care obligă școlile să…
Vezi articolul