Concurs online de eseuri despre Ziua Unirii Principatelor Române, pentru elevi de gimnaziu și liceu, organizat de Muzeul Țării Crișurilor din Oradea / Lucrările se trimit până pe 27 ianuarie

3.013 vizualizări
Foto: © ActionGP | Dreamstime.com
Elevii de gimnaziu şi liceenii sunt invitaţi de Muzeul Ţării Crişurilor Oradea să participe la o nouă ediţie a concursului naţional online de eseuri istorice, având că temă “24 ianuarie din perspectiva mea istorică”, transmite Agerpres.

“Consider că trebuie să acordăm importanţă fiecărei date istorice şi personalităţilor care au legătură cu aceasta. Prin acest concurs dorim să încurajăm tinerii să descopere frumuseţea istoriei, să le dezvoltăm creativitatea şi capacitatea de sinteză în vederea scrierii unor eseuri istorice originale, având ca subiect semnificaţia datei de 24 ianuarie 1859”, a declarat luni, pentru Agerpres, muzeografa psiholog Lavinia Ungureanu, iniţiatoarea acestui concurs.

Lucrările trebuie să conţină maxim două pagini, redactate la calculator (Times New Roman, font 12, la 1,5 rânduri şi aliniere Justified) şi ar trebui să înceapă cu aceste cuvinte: “De ce ar trebui să îţi mulţumim ţie, Alexandru Ioan Cuza?”.

La finalul lor, tinerii sunt rugaţi să îşi scrie numele complet, vârsta, clasa, şcoala, localitatea, respectiv judeţul de unde provin. Lucrările vor fi trimise în perioada 9 – 27 ianuarie 2023, pe adresa de email pedagogiemuzeala@mtariicrisurilor.ro, conform sursei citate.

Vor fi acordate două premii, unul pentru gimnaziu, celălalt pentru liceu, constând în cărţi şi o vizită gratuită la întreg complexul muzeal al Ţării Crişurilor. Se vor acorda, de asemenea, două premii speciale pentru originalitatea lucrărilor. Rezultatele pentru fiecare secţiune vor fi anunţate pe pagina de Facebook a instituţiei.

La ediţia din anul trecut au participat 97 de elevi, din care 56 de gimnaziu şi 41 de liceeni. Unul din premii a fost câştigat de o elevă din Bistriţa.

Această a treia ediţie a concursului naţional este organizată de Muzeul Ţării Crişurilor Oradea – Complex Muzeal, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Bihor, Primăria Municipiului Oradea şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor.

Foto: © ActionGP | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

UPDATE Noul Minister al Educației și Cercetării are cu 95 de posturi mai multe față de câte aveau Educația și Cercetarea la un loc în fostul guvern, potrivit unui proiect de HG. Explicația ministerului

Hotărârea de guvern pentru organizarea noului Minister al Educației și Cercetării, pusă în dezbatere joi seară, arată o creștere a numărului total de posturi față de precedentele ministere separate în…
Vezi articolul

Venirea tuturor elevilor la școală în scenariul verde ar putea crește cu 1.400 numărul claselor de elevi și cu 1.100 numărul posturilor de profesori necesare doar în județul Botoșani, susține Inspectoratul Școlar

Numărul de clase de elevi din judeţul Botoşani ar putea creşte cu 1.400 în cazul aplicării, începând cu 14 septembrie, a scenariului verde, susține Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Botoşani, citat…
Vezi articolul

Prima zi de școală, după redeschidere, în Danemarca: Unele clase au învățat afară, pentru a putea respecta regulile de distanțare fizică / Greutăți cu igiena sporită în grădinițe / Mulți părinți și-au ținut copiii acasă

Danemarca a devenit, miercuri, prima țară europeană care a redeschis o parte dintre școli, după restricțiile extinse impuse în campania de combatere a noului coronavirus. Nu s-au deschis toate școlile,…
Vezi articolul
Creier, minte, neuro

Andrei Miu, profesor de neuroștiințe cognitive: Nu avem un creier reptilian. Evoluția creierului nu merge așa / Erorile teoriei creierului triunitar, o teorie abandonată de știință ca fiind greșită, dar atât de populară și crezută în prezent

“Nu avem un creier reptilian. Evoluția creierului nu merge așa. Dovezile din paleontologie arată că reptilele și mamiferele au evoluat în paralel, deci, mamiferele nu aveau cum să ‘moștenească’ o…
Vezi articolul