Concursul Alexandru Philippide 2024 – prima competiție de lingvistică pentru elevii de gimnaziu, organizată online de Colegiul Național Iași și Inspectoratul Școlar Iași. Înscrieri deschise până pe 7 mai

2.983 de vizualizări
Foto: Child computer photo created by master1305 – www.freepik.com
Elevii de gimnaziu din țară pot participa după vacanța de primăvară la Concursul de Lingvistică „Alexandru Philippide”, organizat la a doua ediție de Colegiul Național Iași și Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași, conform anunțului de pe Facebook.

Elevii vor avea de rezolvat două probleme de concurs în două ore, prin formular Google și cu supraveghere online prin intermediul platformei de întâlniri Google Meet sau Zoom, potrivit organizatorilor.

Concursul este organizat ca parte din Concursul Interdisciplinar „Literatura și celelalte arte”, din calendarul concursurilor școlare naționale fără finanțare în acest an școlar, se arată în regulament, care poate fi descărcat mai jos din articol.

  • Concursul cuprinde două categorii: Categoria începător, pentru elevii claselor a V-a și a VI-a, și categoria mediu – pentru elevii claselor a VII-a și a VIII-a.

Potrivit organizatorilor, este primul concurs de lingvistică din România dedicat elevilor de gimnaziu.

Elevii se pot înscrie la concurs prin intermediul acestui formular online.

DOCUMENT DESCARCĂ Regulamentul Concursului „Alexandru Philippide” 2024:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Olimpiadă de matematică cu probleme, la clasele a V-a și a VI-a. Părinții acuză umflarea notelor în anumite județe. Radu Gologan: Am cerut copii ale lucrărilor notate cu peste 25 de puncte

Olimpiadă cu probleme, anul acesta, la matematică. Ecaterina Andronescu a modificat regulamentul de organizare a olimpiadei județene și în locul numărului fix de “câștigători” pe fiecare clasă care se calificau…
Vezi articolul

Material susținut de BCR

VIDEO Este ceva din viața de zi cu zi, mult mai interesant și util, spune Teodor Ianoș despre activitățile din proiectul LifeLab, aplicate de profesorii săi la clasă, la mai multe discipline / Profesoara Iuliana Romaniuc: Elevii salvează bugetul familiei, ajutându-i pe părinți

Proiectul LifeLab continuă să demonstreze cum educația modernă poate să îmbine utilul cu plăcutul, pregătind elevii pentru provocările vieții de zi cu zi. În ultimul modul al anului școlar trecut,…
Vezi articolul

Bursele de merit și cele de performanță sunt acordate prin solicitarea dirigintelui, fără să depună elevii vreun act sau o cerere – modificările din noul ordin cu criteriile pentru burse / Situația școlară pe primul semestru nu generează revizuirea listei elevilor care beneficiază de burse de merit

Noul ordin, care modifică și completează criteriile de acordare a burselor, obținut de Edupedu.ro, prevede că bursele de merit și cele de performanță se acordă la propunerea dirigintelui și elevii…
Vezi articolul