Consiliile Județene vor putea prelua finanțarea școlilor de la primăriile care nu au bani suficienți

1.772 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Președintii Consiliilor Județene vor prezida un organism nou înființat, numit Consiliul Consultativ pentru Învățământul Preuniversitar, din a cărui componență vor face parte direcțiile de inspecție ale ARACIP, fostul inspectorat școlar județean și fostele Case ale Corpului Didactic. Tot Consiliul Județean va fi cel care va putea prelua finanțarea școlilor de la primării, în localitățile unde educația este subfinanțată, a anunțat consilierul prezidențial Ligia Deca.

Întrebată cum se va asigura că primarii nu vor transfera pur și simplu către consiliile județene cheltuiala cu școlile, consilierul prezidențial a răspuns că va trebui “să existe criterii” care să ateste financiar că, într-o anumită perioadă de timp, un consiliu local nu a reușit să asigure cele necesare școlii și să transfere astfel responsabilitatea către CJ.

Sursa: Documentul sintetic Romania Educată, pus la dispoziția Edupedu.ro de administrația prezidențială

Descarcă de aici, în format .PDF, noul proiect “România Educată”, forma sintetică pusă la dispoziția Edupedu.ro de către administrația prezidențială – Download

Photo 57739599 © HaywiremediaDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
  1. Intreg proiectul este o vrajeala. Singurul obiectiv este desfiintarea unor structuri pentru a face unele noi cu oamenii noului partid. Am mai vazut asta de multe ori incepand din epoca Nastase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Evaluare Naţională 2024. Apă potabilă pentru elevi şi profesori și ventilaţie în clasă în timpul probei scrise la limba română, asigurate în toate sălile de examen din judeţul Giurgiu, în contextul caniculei

Elevii din judeţul Giurgiu înscrişi la Evaluarea Naţională 2024 au susţinut proba de marţi la Limba şi literatura română în săli de clasă protejate de soare şi cu ventilaţie, având…
Vezi articolul
Inspecția specială

Consfătuirile naționale pe discipline școlare au loc online, în perioada 1-30 septembrie, potrivit unei adrese a Ministerului Educației. Lista disciplinelor și planificarea acestora

În anul școlar 2024-2025, consfătuirile naționale pe discipline școlare se vor organiza online, potrivit unei document trimis de Ministerul Educației către inspectoratele școlare. Este vorba despre a adresa Ministerului Educației…
Vezi articolul

Avocatul Paul Șușman, singurul român care a negociat un tratat internațional în numele întregii Uniuni Europene, referitor la protecția oceanelor lumii: “Ar putea dura între 7 și 10 ani până va intra în vigoare, deoarece va trebui ratificat atât de fiecare Stat Membru, cât și de Uniune”

Avocatul Paul Șușman (37 de ani) este singurul român care a negociat un acord internațional sub ONU în numele Uniunii Europene, care se referă la protecția oceanelor (The High Seas…
Vezi articolul