Consiliul Elevilor, despre prelungirea vacanței de vară până la 16 septembrie: Schimbă regulile în timpul jocului pentru interesele turismului, nu ale educației

10.222 de vizualizări
SURSA: freepick.com
Consiliul Național al Elevilor condamnă, „cu fermitate”, intenția Ministerului Educației Naționale de a amâna începerea anului școlar 2019-2020, la presiunea Ministerului Turismului, se arată într-un comunicat de presă.

Reprezentanții elevilor atrag atenția că această măsură îi va afecta mai ales pe elevii ce va susține examenul de Bacalaureat în anul şcolar 2019-2020.

Ei mai spun că măsura este luată pentru „interesele” ministrului turismului „de a creşte procentul turiştilor înregistrați în perioada propusă şi a încasărilor sporite din urma lichidării pachetelor de vacanță”. Astfel, „suntem pe cale să asistăm la o nouă modificare realizată din pix, care ne demonstrează, cu altă ocazie, că Ministerul Educației persistă pe schimbarea regulilor în timpul jocului şi crearea unei stări de confuzie şi stres pe scena educației.”

De asemenea, „modificarea structurii anului şcolar şi amânarea începutului acestuia conduce spre expunerea elevilor la un nou impediment: disconfortul termic ridicat în momentul susținerii examenului de Bacalaureat”, având în vedere temperaturile foarte ridicate din timpul verii.

Elevii mai spun că încă odată, dezbaterile susținute în cadrul întâlnirii Comisiei de Dialog Social a Ministerului Educației Naționale, unde au propus începutul anului şcolar în data de 1 septembrie, au fost ignorate şi desconsiderate de decidenții responsabili de asigurarea calității mediului educațional.

„Suntem pe cale să asistăm la o nouă modificare apărută peste noapte, care ne demonstrează din nou că Ministerul Educației Naționale și-a creat un obicei din a schimba regulile în timpul jocului, aspect menit să creeze o stare generală de confuzie pe scena educației. Chiar dacă nu pare o modificare cu efecte drastice, amânarea începutului anului școlar va duce la o inerentă decalare a examenului de Bacalaureat. Elevii sunt deja nevoiți să susțină acest examen în toiul verii, în condiții determinate de un profund disconfort termic. Solicităm, pe această cale, valorificarea educației drept o temă de siguranță națională, o prioritate care să fie susținută real, nu doar la nivel declarativ”, a declarat Antonia Pup, președintele CNE.

Citește și:
Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii
 1. Senzațional! Ce calamitate! Încă un articol scris de cineva prost informat. Să spunem că e adevărat că din cauza Ministerului Turismului s-a decis această prelungire a vacanței, însă planul inițial propunea și o nouă modificare prin care dispărea vacanța intersemestrială și astfel dispărea acea săptămână în plus. Și tot acolo mai scria că se dorește pentru clasele a 8-a și a 12-a, o schimbare în ceea ce privește evaluarea națională respectiv bacalaureatul, să se dea mai devreme. Însă îmi cred colegii de generație suficient de cretini să aibă fobie că o să fie stresați la “examenul maturității” și căldura va fi încă un impediment major, oprindu-i din a gândi. De ce nu ai luat bacul? Era prea cald. Trist

 2. Va gânditi pentru uni copii si părinți,începutul școli mai devreme crează probleme financiare?De la abonament auto sau cfr.prefer tot pe 16 Septembrie începerea școli, Ministru educației a recunoscut profesori nu au luat note suficiente nu mai au dreptul să predea .Ce profesori învățătorii cu pregatire pedagogică ministerul educației cunoaște?
  Vrem elevi de calitate dar profesori de calitate cât sunt dna ministru!

 3. Eu nu cred ca acest “protest” vis a vis de inceperea scolii in 16 sept vine din partea elevilor. Acest consiliu al elevilor e coordonat de cineva care are anumite interese politice. Vrem sa facem pe corectik si pe cei ce suntem tare interesati de scoala. De ce nu pun elevii problema si acelei saptami altfel care e tot o vacanta pentru ei. Si care e o cheltuiala ptr unii parinti care trebuie sa scoata bani din buzunar . Dar de vacanta de primavara care e de mai bine dec2 saptamani. La asta nu reactioneaza. Nu li se pare mare. La fel si cei din Consiliul parintilor. Cei care sunt in aceste consilii sa analizeze mai intai toata structura si apoi sa vorbeasca.Aceste declaratii sunt facute mai mult sub indemnul politicilui nu in favoarea elevului. Mai bine ati discuta si de modul de discilinare a elevor in scoli. Si sa faca ca parintii sa se ocupe de disciplina copiilor si sa nu lase totul pe scoala unde sta 6 ore iar restul il sta acasa sau prin cluburi.

 4. Consiliul elevilor reprezinta elevii cam in aceeasi masura in care sindicatele reprezinta profesorii … adica mai deloc. Oare au fost consultati membrii din teritoriu, pentru avea o opinie cat mai reprezentativa, sau aceasta e doar opinia MARELUI SEF ?
  Am vazut o opinie similara din partea Asociatiei parintilor … ( In legatura cu problema in sine eu sunt NEUTRU)

 5. Vacanta a inceput de mai bine de o luna, nu modifici un calendar cunoscut de toti actorii directi (Elevi, Scoala, Perinti) de dragul profiturilor patronilor din turism! Lipsa de reguli, de credibilitate, creaza neincredere, scade prestigiul oricarei institutii ! In mijlocul unui scandal in care se vede mizeria institutionala, ce mai conteaza ca punem scoala la picioarele patronilor din turism ! Banii sa iasa !

  P.S. Ce nevoie avem de copii cu scoala, care sa stie sa sune la 112 ? Poate isi cer dreptul la viata !

 6. Vacanta a inceput de mai bine de o luna, nu modifici un calendar cunoscut de toti actorii directi (Elevi, Scoala, Perinti) de dragul profiturilor prietenilor cu afaceri in turism! Lipsa de reguli, de credibilitate, creaza neincredere, scade prestigiul oricarei institutii ! In mijlocul unui scandal in care se vede mizeria institutionala, ce mai conteaza ca punem scoala la picioarele patronilor din turism ! Banii sa iasa !

 7. ” Elevii mai spun că încă odată, dezbaterile susținute în cadrul întâlnirii Comisiei de Dialog Social a Ministerului Educației Naționale, unde au propus începutul anului şcolar în data de 1 septembrie, au fost ignorate şi desconsiderate de decidenții responsabili de asigurarea calității mediului educațional. ”
  Elevii nu au spus asta niciodata !!!, povestea descrisa in citatul de mai sus, este doar in capetele voastre,
  Adica ne luati de prosti ?,
  Aveti impresia ca ne manipulati si pe noi parintii, ca pe copiii nostrii ???
  Nu va este rusine, sa mintiti in halul acesta ???
  Scoala trebuie sa inceapa in 15 septembrie si sa se termine in 15 iunie, in aceasta perioada cei care ne invata copiii, au tot timpul din lume, sa-i invete, daca vor !!!
  Sa nu ne cramponam de interesele cine stie carui minister, sa vedem doar interesul copiilor.
  Le prelungiti scoala, ca sa ce ???, sa invete ce ??? si de la cine ???
  Cine sunteti voi domnilor, si ce vreti de fapt ?????

 8. Cândva școala începea pe 15 septembrie dar situația actuală nu justifică, cel puțin în acest an, prelungirea vacanței. Cum e posibil ca învățământul să fie sub comanda unui ministru al turismului? Cum e posibil ca deciziile din educație să le stabilească altcineva decât profesorii, elevii și părinții? Până și elevii realizează incorectitudinea unei asemenea măsuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Un stetoscop electronic care poate asculta de la distanță ce se întâmplă în corpul uman, dezvoltat de cercetătorii portughezi. Medicii au fost nevoiţi să renunţe la instrumentul tradițional din cauza măsurilor de protecție faţă de pacienţii cu noul coronavirus

O tehnologie care permite ascultarea de la distanță a organismului uman, cum ar fi ascultarea plămânilor în cazul bolnavilor de coronavirus, a fost dezvoltată de cercetătorii de la Universitatea Coimba…
Vezi articolul
Învățământul primar

“Redeschiderea școlilor este benefică fiului meu pentru că așa reușește să-și vadă prietenii, este mai fericit acum”, spune o mamă din Danemarca, unde şcolile s-au deschis pe 15 aprilie. Ce se întâmplă în Olanda şi Italia

În majoritatea claselor băncile au fost în așa fel aranjate încât copiii să fie la o distanță sigură unii de ceilalți în Danemarca ţară care a deschis școlile pe 15…
Vezi articolul

Platformă de educație remedială pusă gratuit la dispoziția elevilor din clasele primare și gimnaziu și a profesorilor, pentru recuperarea pierderilor din pandemie. Elevii cu rezultate bune la testări primesc premii, la fel și părinții care se implică

O platformă de educație remedială gratuită pentru elevi și profesori a fost lansată luni, 12 iulie, de organizația Narada. Potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro, se pot înscrie „până la…
Vezi articolul