Consultanți în educație: Admiterea la universități străine continuă / Împrumuturile pentru studii în Marea Britanie rămân valabile

265 de vizualizări
Limitarea la strict două mandate pentru rectorii universităţilor
Foto: Pixabay.com
Cei mai mulți dintre studenții și elevii români care învață în străinătate s-au întors în țară, iar universitățile din străinătate continuă procesul de admitere în rândul studenților din România, arată, miercuri, firma de consultanță educațională IntegralEdu. Aceasta notează, pe de altă parte, că elevi români care studiază în mediul privat sau la școli din străinătate sunt afectați de anularea examenelor de tip A-level sau Bacalaureat Internațional. În contextul crizei Covid-19, compania oferă o serie de informații referitoare la situația elevilor și studenților români care învață sau vor să învețe în străinătate.

Aceasta arată, între altele:

Despre siguranța tinerilor care învață în străinătate:

  • Cea mai mare parte a studenților și elevilor români care studiază în străinătate s-au întors în țară în condiții de siguranță, desfășurându-și activitatea în continuare în izolare, prin intermediul platformelor online.

Despre anularea examenelor International Bacalureate (IB) și A-level:

  • Amânarea examenelor IB si A-level are impact asupra tinerilor români care sunt la liceu în străinătate și care ar fi trebuit să obțină aceste certificate pentru examenele la universități. De asemenea, măsurile au impact asupra tinerilor liceeni din țara noastră care studiază în mediul privat.

Despre admiterea în străinătate:

  • Universitățile din străinătate continuă procesul de admitere și sunt în continuare interesate de studenți din România
  • Ana Maria Papp, reprezentant IntegralEdu: “Fie că vorbim de Uniunea Europeană, Marea Britanie sau restul zonelor, procesul de admitere al universităților internaționale continuă. În acest moment nicio universitate nu a suspendat evaluările și chiar încurajează recrutările din țara noastră. Pe lângă aceasta, multe dintre instituții de învățământ și-au intensificat comunicarea online, desfășoară tururi virtuale ale spațiilor de studiu, laboratoarelor sau campusurilor, sunt foarte active pe mediile sociale pe Facebook și Instagram.

Despre împrumuturile pentru studii în Marea Britanie:

  • Acestea rămân valabile. Deadline-ul pentru confirmarea locului la universități se prelungește cu 2 săptămâni
  • Până în prezent nu s-au anunțat modificări în ceea ce privește împrumuturile pentru studii în Marea Britanie. Pentru anul universitar 2020-2021 împrumutul este de 9.250 de lire sterline pe an, pentru programele de licență, iar pentru studii de master este de 10.906 de lire sterline pentru tot programul. Formularele sunt deja disponibile pentru aplicații.
  • În același timp, pe 23 martie, Universities and Colleges Admissions Service (UCAS) a anunțat prelungirea cu două săptămâni a deadline-ului privind acceptarea locului la universitățile din Marea Britanie. În mod uzual acest proces trebuia finalizat la începutul lunii mai. Acum atât viitorii studenți, cât și instituțiile de învățământ au timp mai mult să evalueze ofertele. În prezent, conform statisticilor UCAS, sunt înregistrate 2750 de aplicații din România.

Context: EduPedu.ro a scris despre suspendarea depunerii de aplicații pentru împrumuturi de studii în Marea Britanie, iar un expert britanic stabilit în România, care îi ajută pe tinerii români să intre la universități britanice, a îndemnat elevii să aștepte până la un anunț oficial pe această temă, care ar trebui făcut la 1 aprilie: “Sfatul meu pentru elevi este să nu mai încerce să-și trimită aplicațiile, până când nu se face un anunț”

Scenarii NEOFICIALE luate în considerare pentru admitere, în cazul amânării examenelor de bacalaureat

IntegralEdu:

  • În mediul academic internațional circulă deja o serie de scenarii neoficiale în legătură cu admiterea din acest an, în condițiile în care toate examenele de bacalaureat s-ar amâna. O soluție vehiculată pe canale neoficiale ar fi legată de acceptarea tinerilor pe baza notelor predictive oferite de profesori în recomandările pentru acceptarea la univesități.
  • Ana Maria Papp: “Soluția încă nu se confirmă, însă știm că toate universitățile cu care suntem în contact lucrează în prezent la rezolvări, luând în calcul scenariul amânării examenelor de bacalaureat. De altfel, zilele trecute guvernul britanic a comunicat universităților să nu facă oferte educaționale necondiționate, având în vedere anularea IB și A-levels. Guvernul britanic atenționează universitățile să aștepte ca cel puțin două săptămâni și să nu schimbe nimic în procedurile de admitere”.

Foto: Pixabay.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Universitățile trebuie să aibă până la finalul anului o strategie proprie de prevenire și combatere a plagiatului, care trebuie publicată pe site-ul lor. Vor primi 5 milioane de euro pentru verificarea doctoratelor din 1990 – 2016 – Cîmpeanu | VIDEO

„Fiecare universitate care e organizatoare de studii de doctorat va trebui să aibă, până la finele anului, o strategie proprie de prevenire și combatere a plagiatului, care trebuie publicată pe…
Vezi articolul
CIVIS Open Lab

Universitatea din București: În anul universitar 2021-2022, facultățile vor funcționa în sistem hibrid, fiecare va decide cum va începe și își va organiza activitățile

Senatul Universității București a decis ca, în anul universitar 2021-2022, facultățile să desfășoare activități în sistem mixt/hibrid, anunță instituția într-un comunicat de presă. Acesta precizează că modalitatea de începere și…
Vezi articolul