Criza meditațiilor, raportată în Suceava: Părinții nu mai găsesc profesori disponibili pentru matematică, română, chimie sau engleză, așa că au făcut „liste de așteptare”

8.911 vizualizări
meditații în perioada în care școlile au fost închise
Foto: Pexels.com
La disciplinele matematică, limba română, chimie, biologie și limba engleză nu se mai găsesc profesori pentru meditații de luni bune, ei fiind ocupați în princi­pal cu elevii care au de susținut în acest an sau anul viitor examene naționale, scrie Obiectiv de Suceava, citat de G4Media.ro.

În cazul părinților insistenți, aceștia au făcut liste de așteptare, urmând ca din vară să înceapă meditațiile cu alte serii de elevi, dar chiar și așa sute de copii au fost nevoiți să se descurce fără ajutor particular la lecții, teme sau pregătire pentru examene.

Chiar și preșcolarii au fost afectați de perioada online-ului, însă cei din grupele mici și mijlocii au avut timp să mai recupereze ceva pe parcurs, în timp ce copiii care au intrat în clasa pregătitoare nu prea, scrie ziarul din Suceava.

”Anii trecuți aveam în clasa pregătitoare copii care știau deja să scrie și să citească. În toamnă am găsit în clasa mea copii care nu știau să numere până la 10, nu știau să picteze, să decupeze, lucruri care se învață în grădiniță. Munca din acest an școlar a fost mult mai grea și mai intensă și a fost nevoie să implicăm și părinții, să lucreze cu copiii suplimentar și acasă, pentru a recupera ce s-a pierdut anul trecut”, susține o învățătoare din municipiul Suceava.

Potrivit unui sondaj efectuat de Organizația Salvați Copiii România, aproape 60% dintre elevi fac meditații la cel puțin o materie, după doi ani de pandemie, restricții și cursuri online.

Citește articolul integral pe G4Media.ro


14 comments
 1. Trebuia sa ramineti cu salariile vechi. La fel se intimpla si cu doctorii care, dupa ce iau salarii cit casa, mai iau si spaga. Contribuabilul cu salariul minim va plateste, fara sa comenteze.

 2. Cum am mai spus: noi și toate cunoștințele și prietenii noștri, când vom avea copii, vor merge la școală privată, nu în mizeria școlilor de stat și cu profesori, care habar n-au să predea

  1. Asta se și vrea și sa vedem dacă îți convine sa muncești ca sclavul sa plătești taxe de școlarizare astronomice.

 3. Saracii parinti care nu au nici casa, nici serviciu si nici progenituri si care au nevoie de compatimirea profesorilor.

 4. Pe cand vor fi taxati de fisc si faiantarii, zugravii,parchetarii,electricienii,instalatorii care lucreaza pe bani foarte grei la amenajarea locuintelor sau efectueaza diverse lucrari ocazionale la preturi exorbitante..

 5. Au aflat profesorii că vor fi taxați de fisc și refuză să mai facă meditații. Să își facă treaba cum trebuie, la clasă și să se mulțumească cu salariile pe care le au

  1. Dacă tot aveți de comentat despre profesori și salariile pe care le au precum și modul în care predau, sunteți invitată să preluați clasa oricărui profesor pentru nu mai mult de o săptămână. Veți fi plătită strict pentru norma didactică (cele 18 ore pe săptămână) fără a mai adăuga restul de 22 de ore (oficiale, că pe cele neoficiale unde profesorul merge acasă și lucrează în continuare la pregătirea orelor din ziua următoare, corectarea testelor din ziua respectiva, completarea variilor fișe și multe altele – asta fără a mai lua în considerare că, poate, profesorul, are și el o familie, copii, munci de făcut prin și pentru casă și tot așa). După aceea, așteptăm cu mare nerăbdare comentariile dvs pline de înțelepciune, empatie, înțelegere a economiei de piață, a nevoilor bănești ale fiecărui om, cheltuielile făcute și plata muncii care nu atinge nici măcar strictul necesar, în contextul în care un profesor nu ar trebui sa aibă grija banului și a zilei de mâine, tocmai pentru a se putea concentra pe elevi și munca de la clasă.
   Când nu cunoașteți sistemul, neajunsurile lui, volumul absurd de muncă pe care un profesor trebuie să îl depună ore lângă orele cu elevii, nu e recomandabil să comentați.
   Aveți acest drept, e adevărat. Dar asta nu înseamnă că aveți dreptate.
   Haideți să fie TOATE meseriile așa de puse sub lupă precum cea a unui profesor, și la fel plătite și apoi mai discutăm.

   P.S: meditațiile nu se dau din cauză că profesorul nu lucrează la oră. Se dau pentru că o oră este insuficientă pentru a putea revizui materia predată până la acel moment, predarea unei lecții noi precum și încercarea de a-i face pe toți elevii din clasă să înțeleagă ce li s-a predat.

   1. Hai sa nu exageram, 99% din profeseri corecteaza lucrarile in clasa in timpul orelor. De exmplu: dai test la 7B pe care-l corectezi cand dai testul la 7C si sa fim seriosi, cred ca cei mai constinciosi si pasionati profesori nu aloca mai mult de 1/2h pe zi pentru pregatirea zilnica a orelor.
    In ultima vreme au aparut o groaza de activitati/proiecte renumerate unde profesorii sunt pontati fara ca ei sa participe sau participa mult prea putin (sunt si cazuri particulare unde profesorii se implica dar aia este de obicei exceptia) asa ca in medie venitul profesorilor este destul de mare, cu mult peste media nationala.

  2. Majoritatea nu dau meditații. Nu e deontologic. Dar, fac alte lucruri, ca toată lumea…

  3. Sa va mulțumiți dvs cu copiii pe care ii aveți sau sa le cereti sa fie atenți la orele de curs si sa învețe, nu sa stea pe retele de socializare si pe jocuri.
   Cat despre faptul ca profesorii nu sunt platiti indeajuns nici măcar sa fie bone pentru copiii dvs, sa ii supravegheze deci, nu va da dreptul sa le mai si comentați salariile si viata personala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Reducerea normei didactice pentru profesorii cu peste 15 ani vechime în învățământ și cu gradul didactic I se aplică din acest an școlar? Răspunsul sindicatelor: E o problemă. Toate catedrele au fost făcute până la 1 septembrie, iar legea a intrat în vigoare din 3 septembrie. Surse din minister spun că s-ar aplica de anul școlar viitor, dar legea Educației nu prevede niciun termen specific

Legea învățământului preuniversitar prevede că norma didactică pentru profesorii cu peste 15 ani vechime în învățământ și cu gradul didactic I se poate reduce cu două ore săptămânal, la cerere,…
Vezi articolul
Calendar oficial mobilitate

Prima discuție după căderea Guvernului, la ministerele Muncii și Educației – despre salarizarea profesorilor. Sindicatele au cerut creșterea cu 16% de la 1 ianuarie 2022 și „s-a convenit că reprezentanții celor două ministere vor susține solicitările”

Sindicatele din învățământ au cerut creșterea salariilor cu 16% de la 1 ianuarie 2022, în prima întâlnire cu ministerele Educației și Muncii de după demiterea Guvernului Cîțu prin moțiune de…
Vezi articolul

Profesorii să nu fie obligați să depună toate eforturile pentru atingerea competențelor necesare de către fiecare elev, solicită sindicatele din Educație în amendamentele la proiectul legii. Cer și ca Registrul declarațiilor de interese, pentru profesorii care fac meditații, să nu se aplice

Sindicatele din Educație solicită eliminarea prevederii prin care profesorii sunt obligați să depună eforturile pentru atingerea competențelor necesare de către fiecare elev, potrivit amendamentelor trimise la proiectul Legii învățământului preuniversitar.…
Vezi articolul

Performanța la clasă și în afara acesteia, premiată miercuri la Gala Merito. 12 profesori vor fi recompensați pentru profesionalism și inovare în educație / Mircea Miclea va vorbi în descrierea evenimentului – VIDEO

Un număr de 12 profesori vor fi premiați miercuri, 10 mai, în cadrul Galei Merito pentru profesionalism în educație. Premiile au drept scop recunoașterea performanței la clasă și în afara…
Vezi articolul