Cum iei decizii la volan când abia ai împlinit majoratul? Ora de Educație Rutieră la Liceu

127 de vizualizări
Elevii din 10 licee din București participă în această perioadă la “Ora de Educație Rutieră la Liceu”. La finalul cursului, elevii ies în curtea liceului, unde pilotul Adrian Grigore “va exemplifica elemente de bază ce țin de siguranța condusului, respectiv poziția corectă la volan, circulația corectă a mâinilor pe volan, precum și prezentarea sistemelor de siguranță pasive și active ale mașinii”, anunță Asociația EDIT, care organizează acest proiect.

În perioada 21 noiembrie – 5 decembrie se desfășoară prima ediție a proiectului “Ora de Educație Rutieră la Liceu”, în 10 licee din București. Statisticile spun că cele mai multe accidente în Bucureşti sunt provocate de tinerii sub 25 de ani: 6,15% dintre aceştia au provocat un accident și peste 6% din maşinile înmatriculate în Capitală au provocat un accident, se arată în comunicatul remis Edupedu.ro.

“Ora de Educație Rutieră la Liceu” se adresează adolescenților de clasele a XI-a și a XII-a. Timp de două ore, liceenii vorbesc cu reprezentanții Poliției, ai Inspectoratului pentru Situații de Uregnță, cu psihologul proiectului Mirela Stefănescu și cu pilotul Adrian Grigore și invitații săi: Dani Oțil, Ana Maria Brânză, Micutzu și LikeCreata.

La finalul cursului, elevii ies în curtea liceului, la prezentarea mașinii de raliu a pilotului Adrian Grigore. “De asemenea, într-o mașină de stradă pusă la dispoziție de unul dintre partenerii săi, Honda Trading, pilotul va exemplifica elemente de bază ce țin de siguranța condusului, respectiv poziția corectă la volan, circulația corectă a mâinilor pe volan, precum și prezentarea sistemelor de siguranță pasive și active ale mașinii”, precizează Asociația EDIT.

Liviu Zorilă, directorul Asociației EDIT, spune că “după aproape cinci ediții de ‘Ora de Educație Rutieră’ în școlile din București, o prima ediție de “Ora de Educație Rutieră la Grădiniță” în 12 județe din țară + București, a venit timpul să ne adresăm și viitorilor șoferi, adică adolescenților din clasele a XI-a și a XII-a. Educație rutieră este importantă pentru toate categoriile de vârstă, astfel, prin copii, ajungem și la părinți, adulți, și totodată ne adresăm și acestora în mod direct prin interacțiunea de la grădiniță, școală și licee”.

Liceele participante în proiectul “Ora de Educație Rutieră la Liceu” sunt: Liceul Miguel Cervantes, Colegiul Național Matei Basarab, Liceul Jean Monnet, Liceul Elena Cuza, Colegiul Național Spiru Haret, Liceul Economic Nicolae Kretzulescu, Liceul Eugen Lovinescu, Colegiul Național Mihai Viteazul, Liceul A.I.Cuza și Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Dumitru Moțoc.

Profesorii sau directorii interesați să aducă ore de educație rutieră în școlile lor pot să facă o cerere în acest sens Asociației EDIT.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

SURSE Înființarea unui „Netflix educațional românesc”, în programul de guvernare PSD-PNL, pe Educație, plus vouchere culturale pentru elevi de 250 lei pe an

Programul de guvernare al PSD-PNL propune înființarea Programului național de învățământ TVR Educațional, de tip Netflix educațional românesc, potrivit unui document consultat de Edupedu.ro. Conform documentului, acest program ca scop realizarea…
Vezi articolul