Cum iei decizii la volan când abia ai împlinit majoratul? Ora de Educație Rutieră la Liceu

135 de vizualizări
Elevii din 10 licee din București participă în această perioadă la “Ora de Educație Rutieră la Liceu”. La finalul cursului, elevii ies în curtea liceului, unde pilotul Adrian Grigore “va exemplifica elemente de bază ce țin de siguranța condusului, respectiv poziția corectă la volan, circulația corectă a mâinilor pe volan, precum și prezentarea sistemelor de siguranță pasive și active ale mașinii”, anunță Asociația EDIT, care organizează acest proiect.

În perioada 21 noiembrie – 5 decembrie se desfășoară prima ediție a proiectului “Ora de Educație Rutieră la Liceu”, în 10 licee din București. Statisticile spun că cele mai multe accidente în Bucureşti sunt provocate de tinerii sub 25 de ani: 6,15% dintre aceştia au provocat un accident și peste 6% din maşinile înmatriculate în Capitală au provocat un accident, se arată în comunicatul remis Edupedu.ro.

“Ora de Educație Rutieră la Liceu” se adresează adolescenților de clasele a XI-a și a XII-a. Timp de două ore, liceenii vorbesc cu reprezentanții Poliției, ai Inspectoratului pentru Situații de Uregnță, cu psihologul proiectului Mirela Stefănescu și cu pilotul Adrian Grigore și invitații săi: Dani Oțil, Ana Maria Brânză, Micutzu și LikeCreata.

La finalul cursului, elevii ies în curtea liceului, la prezentarea mașinii de raliu a pilotului Adrian Grigore. “De asemenea, într-o mașină de stradă pusă la dispoziție de unul dintre partenerii săi, Honda Trading, pilotul va exemplifica elemente de bază ce țin de siguranța condusului, respectiv poziția corectă la volan, circulația corectă a mâinilor pe volan, precum și prezentarea sistemelor de siguranță pasive și active ale mașinii”, precizează Asociația EDIT.

Liviu Zorilă, directorul Asociației EDIT, spune că “după aproape cinci ediții de ‘Ora de Educație Rutieră’ în școlile din București, o prima ediție de “Ora de Educație Rutieră la Grădiniță” în 12 județe din țară + București, a venit timpul să ne adresăm și viitorilor șoferi, adică adolescenților din clasele a XI-a și a XII-a. Educație rutieră este importantă pentru toate categoriile de vârstă, astfel, prin copii, ajungem și la părinți, adulți, și totodată ne adresăm și acestora în mod direct prin interacțiunea de la grădiniță, școală și licee”.

Liceele participante în proiectul “Ora de Educație Rutieră la Liceu” sunt: Liceul Miguel Cervantes, Colegiul Național Matei Basarab, Liceul Jean Monnet, Liceul Elena Cuza, Colegiul Național Spiru Haret, Liceul Economic Nicolae Kretzulescu, Liceul Eugen Lovinescu, Colegiul Național Mihai Viteazul, Liceul A.I.Cuza și Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Dumitru Moțoc.

Profesorii sau directorii interesați să aducă ore de educație rutieră în școlile lor pot să facă o cerere în acest sens Asociației EDIT.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Grupul de comunicare strategică al Guvernului, cu privire la închiderea de vineri a școlilor-secții de vot din toată țara: Decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență de azi prevalează în fața hotărârii Comitetului din București

Grupul de comunicare strategică al Guvernului a explicat astăzi că școlile din București nu-și suspendă mâine, 24 septembrie, cursurile. “Decizia CNSU de azi este cea care prevalează”, a precizat Grupul,…
Vezi articolul

Mărturiile profesorilor de la protestul din fața Guvernului: „Situația învățământului a degenerat, nu este doar despre bani” / „Sunt aici pentru a-mi putea privi elevii în ochi și atunci când le vorbesc despre 1 decembrie, despre eroi naționali, când le predau orele de istorie, să simtă pasiunea și că eu nu aduc doar vorbe goale”

Mii de profesori sunt miercuri în fața Guvernului. Ei protestează drept răspuns la oferta Guvernului de a nu acorda creșteri salariale pentru angajații din Învățământ. Edupedu.ro a stat de vorbă…
Vezi articolul

VIDEO Profesoară de la Facultatea de Drept, cercetată disciplinar după ce a organizat un examen online cu 770 de studenți simultan și cu 90% din subiecte identice cu cele de anul trecut / Cadrul didactic a reclamat presiuni ale conducerii instituției în fața studenților

Conducerea Facultății de Drept a Universității din București a anulat un examen online susținut simultan de 770 de studenți și a început o anchetă disciplinară față de profesoara Simona Cristea,…
Vezi articolul

Primul mesaj de interes public ce promovează dreptul la educație incluzivă al copiilor cu dizabilități, pe posturile TV și radio: “Pentru egalitate de șanse, copiii cu dizabilități au dreptul să învețe în orice școală”

Primul mesaj de interes public care promovează dreptul la educație incluzivă al copiilor cu dizabilități a apărut weekendul acesta pe TV. “Pentru egalitate de șanse, copiii cu dizabilități au dreptul…
Vezi articolul