Cum îi învățăm pe elevi să învețe? Înscrieri deschise pentru dezbaterea online dedicată profesorilor, studenţilor şi elevilor de profil pedagogic, organizată prin proiectul MERITO, joi, 4 aprilie

2.215 vizualizări
Foto: © Tatiana Belova | Dreamstime.com
Învățători, educatori, profesori dar și studenți și elevi la profului pedagogic se pot înscrie gratuit la dezbaterea online organizată de proiectul MERITO, joi, 4 aprilie, de la ora 18, intitulată “Cum îi învățăm pe elevi să învețe?“. În cadrul dezbaterii profesori, educatori și învățători vor prezenta practici de la clasă, instrumente pentru lucrul cu elevii. Dezbaterea este organizată de către Tatiana Cauni şi Marişca Morari, profesoare MERITO în Baia Mare, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş și Casa Corpului Didactic Maramureş.

Dezbaterea online este gratuită și are loc joi, 4 aprilie, începând cu ora 18 și este dedicată profesorilor, studenţilor şi elevilor de profil pedagogic, din toată ţara, cu participare directă pe Zoom, în limita celor 500 de locuri disponibile.

Înscrierile se fac prin acest formular de înscriere. Organizatorii anunță că vor fi patru profesori contributori care vor împărtăşi metode, practici validate şi abordări pentru cultivarea învăţării, într-un format tip dezbatere-panel, pornind de la întrebările:


– Ce pot face profesorii pentru a-i ajuta pe elevi să își descopere propriile abilități de învățare?
-Care sunt câteva practici validate la clasă pentru a stârni interesul elevilor pentru învățare?
– Cum încurajăm elevii să fie independenți și motivați să învețe, prin practicile validate?
– Cum integrăm reflecția în învățarea elevilor pentru a-i ajuta să își îmbunătățească rezultatele?

Profesorii care vor prezenta:

  • Marișca Morari, Educatoarea MERITO 2021 şi directoarea Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 28, din Baia Mare;
  •  Tatiana Cauni, profesoară MERITO 2019 de Limba şi literatura română la Liceul Teoretic “Emil Racoviţă”, din Baia Mare;
  •  Marian Cîrlig, profesor MERITO 2023 pentru învăţământul primar la Şcoala Gimnazială „D. I. Ghica” din Radovanu, şi de TIC la Şcoala Gimnazială nr. 1 din Curcani (CL);
  •  Sorin Haiduc, profesor de Matematică şi director MERITO 2022 la Colegiul Naţional “Preparandia – Dimitrie Ţichindeal”, din Arad.

Dezbaterea este organizată de către Tatiana Cauni şi Marişca Morari, profesoare MERITO în Baia Mare, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş; Casa Corpului Didactic Maramureş, şi va fi moderată de către Cosmin Chiriţă, managerul proiectului.

Foto: © Tatiana Belova | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Andreas Schleicher, fondatorul PISA: 40% din statele OCDE au sisteme de bonusuri pentru a stimula performanța profesorilor / Dacă vreți să impuneți criterii de performanță în salarizarea cadrelor didactice, folosiți cât mai multe criterii posibil, pentru că dacă puneți unul singur, acela va fi corupt

Salarizarea bazată pe performanță este „una dintre cele mai dificile dileme cu care se confruntă orice sistem de educație“, a spus Andreas Schleicher, directorul Directoratului pentru Educație al OCDE, unul…
Vezi articolul