Cum pot să îmi văd lucrarea de la Evaluarea Națională 2021: Procedura de vizualizare a foilor de examen prevede depunerea cererilor în format fizic – numai la școală, nu și pe mail – pe 15-16 iulie și consultarea lucrărilor în copie scanată pe 26-30 iulie

14.380 de vizualizări
Foto: © Ben Schonewille | Dreamstime.com
Elevii care au participat la Evaluarea Națională 2021 au dreptul să-și vadă lucrările de la examen, iar pentru acest lucru a fost stabilit un calendar. Procedura 29397/31 mai 2021 se bazează pe Ordinul 5455/2020, articolul 14.

În urma contestațiilor de la Evaluarea Națională 2021 rezultatele publicate arată peste 12.500 de note s-au majorat, iar aproape 6.000 au scăzut.

Candidații și părinții lor pot solicita comisiei județene/comisiei municipiului București de organizare a Evaluării Naționale vizualizarea lucrării/lucrărilor proprii/propriului copil numai după afișarea rezultatelor finale, după etapa de soluționare a contestațiilor.

La vizualizarea lucrării/lucrărilor, candidatul minor trebuie să fie însoțit obligatoriu de un părinte/reprezentant legal.

Solicitarea de vizualizare nu poate conduce la reevaluarea și/sau modificarea notelor acordate lucrării/lucrărilor.

Elevii nu vor vedea lucrarea în original, ci o copie pe calculator, a lucrării, scanată, conform cu originalul.

Doar membrii comisiei județene/comisiei municipiului București de organizare a Evaluării Naționale sau cei ai Comisiei Naționale de Organizare a Evaluării Naționale pot solicita vizualizarea lucrării/lucrărilor și a borderourilor de evaluare în scopul verificării/reevaluării acesteia/acestora.

Calendarul procedurii de vizualizare a lucrării/lucrărilor:

14 iulie – Afișarea la școală/centrul de examen, a procedurii de vizualizare a lucrării și a intervalului orar în care se pot depune cereri.

15-16 iulie – Depunerea cererilor prin care se solicită vizualizarea lucrărilor la unitatea de învățământ care a fost centrul de examen.

19 iulie – Centralizarea cererilor de vizualizare a lucrărilor la Comisia județeană de organizare a Evaluării Naționale din județul de origine.

20 iulie – Transmiterea situației centralizate a cererilor de vizualizare a lucrărilor la Comisia județeană de organizare a Evaluării Naționale din județul de origine către Comisia județeană din județul evaluator. Transmiterea, către directorii unităților de învățământ care au fost centre zonale de evaluare, a solicitării de a primi lucrările pentru vizualizare.

21 iulie – Pregătirea, de către directorii unităților de învățământ care au fost desemnate centre zonale de evaluare, a lucrărilor pentru vizualizare, conform procedurii. Transmiterea la Comisia județeană de Evaluare Națională din județul evaluator a fotocopiilor conforme cu originalul a lucrărilor solicitate pentru vizualizare.

22-23 iulie – Pregătirea fișierelor cu lucrările solicitate pentru vizualizare și încărcarea lor pe FTP, conform procedurii.

26 – 30 iulie – Vizualizarea lucrărilor de către solicitant, conform procedurii și a programului anunțat.

Procedura integrală de vizualizare a lucrărilor de la Evaluarea Națională 2021 este aici.

Foto: © Ben Schonewille | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educația din România și, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro își poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comments
  1. Ministerul crede ca parintii nu stiu sa rezolve aceste subiecte. Deaceea nu vreti sa arati luacrarile inainte de contestatie? Corectarea lucrarii dupa contestatie ar trebui facuta impreuna cu elevul si parintele . Nu uitati ca noi parintii copiilor am fost o generatie buna. Si copii nostrii sunt la fel de buni , sistemul este de vina , nu copii. Va inselati , efectiv va folositi de pozitia pe care o detineti .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Diana Cătălina Popa, profesoară de română la Colegiul „Alecsandri” din Galați, după rezultatele de la simulare: E greu ca în clasa a VIII-a să reușim dintr-o dată să scriem corect și coerent în măsura în care nu am reușit ani întregi, iar principalul motiv este acela că nu citim

Rezultatele simulării Evaluării Naționale 2024 indică faptul că elevii de clasa a VIII-a au probleme la gramatică, de coerență și de exprimare, reiese din analiza făcută de trei profesori de…
Vezi articolul

Ministerul Educației: 7069 de elevi au lipsit la proba scrisă de limba română la Evaluarea Națională 2024, număr similar cu cel de anul trecut / Un singur elev a fost eliminat din examen pentru tentativă de copiat

La proba scrisă de limba și literatura română la Evaluarea Națională 2024 nu s-au prezentat 7069 de elevi de clasa a VIII-a, adică 4,4% din totalul elevilor înscriși, anunță Ministerul…
Vezi articolul