UPDATE Elevii de la Colegiul Naţional „C.D. Loga” din Timişoara, unde zeci de elevi şi profesori au ajuns la spital, cu suspiciune de intoxicaţie vor învăța online joi și vineri / Nu se cunosc cauzele, iar liceul nu are cantină sau internat

1.304 vizualizări
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
UPDATE: Joi și vineri, cursurile de la Colegiul Naţional „C.D. Loga” din Timişoara se vor desfășura online. Amintim, Inspectoratul școlar județean Timiș a decis suspedarea cursurilor de la Colegiul Naţional „C.D. Loga” din Timişoara, după ce zeci de elevi și profesori au ajuns la spital, în ultimele 24 de ore, cu suspiciune de intoxicaţie. „Conducerea unității de învățământ nu cunoaște și nu poate identifica, în acest moment, sursa acestei simptomatologii, cu atât mai mult cu cât unitatea de învățământ nu dispune de cantină, nu este racordată la gaze naturale și nu dispus efectuarea unor lucrări de dezinfecție, deratizare/dezinsecție”, a spus șefa ISJ Timiș, Aura Danielescu, într-o informare de presă.

UPDATE ora 17:30 Elevii de la Colegiul Naţional „C.D. Loga” din Timişoara vor desfășura online cursuri joi și vineri, a decis ISJ cu acordul Ministerului Educației, potrivit unei informări date de Inspectorat.

“Pentru că până la acest moment nu avem rezultate confirmate de la DSP Timiș și încă se lucrează la a se identifica cauza, care a generat îmbolnăvirea copiilor și a colegilor de la Loga, la propunerea conducerii unității de învățământ, cu acordul ISJ Timiș și acordul doamnei Ministru, s-a luat decizia de a se desfășura activitatea în zilele de joi și vineri în sistem online. Facem precizarea că în aceste zile, personalul nedidactic va asigura igienizarea completă a spațiilor, astfel încât, începând cu ziua de luni, activitatea să revină la normal”.

Știrea inițială:

Marți seară, 18 elevi de la Colegiul Național „C. D. Loga” Timișoara au fost internați la spital si 3 adulți la Spitalul Județean, cu aceleaşi simptome, respectiv dureri abdominale şi scaune diareice, potrivit ISJ Timiș care citează reprezentanţii Spitalului de Copii ‘Louis Ţurcanu’ din Timişoara.

ISJ Timiș a decis în această dimineață să suspende cursurile Colegiului. Nu se cunosc deocamdată cauzele, iar în liceu nu există cantină sau internat.

“Conducerea unității de învățământ nu cunoaște și nu poate identifica, în acest moment, sursa acestei simptomatologii, cu atât mai mult cu cât unitatea de învățământ nu dispune de cantină, nu este racordată la gaze naturale și nu dispus efectuarea unor lucrări de dezinfecție, deratizare/dezinsecție”.

Potrivit ISJ Timiș, marți seara au fost trimise echipaje ISU pentru verificări.

Inițial, reprezentanţii Spitalului de Copii ‘Louis Ţurcanu’ din Timişoara au anunţat că şapte elevi au fost internaţi, iar doi au rămas în urgenţă, marţi. Pe parcursul nopţii şi miercuri dimineaţa, alte 12 persoane, profesori şi elevi, au solicitat ambulanţa prezentând aceleaşi simptome, respectiv dureri abdominale şi scaune diareice.

Informarea ISJ Timiș de miercuri dimineață, ora 9:30

“Cu privire la cazurile de îmbolnăviri semnalate în cadrul colectivului de elevi și cadre didactice de la Colegiul Național „C. D. Loga” Timișoara, în seara zilei de 02.04.2024 și pe parcursul nopții, I.Ș.J. Timiș, este în măsură să transmită, în acest moment, următoarele informații, sub rezerva că situația este în desfășurare.
În cursul serii de ieri, 02.04.2024, I.S.U. Timiș a fost informat de către dispeceratul S.A.J. Timiș cu privire la faptul că există o simptomatologie comuna la unui număr de 15 elevi, care au fost internați la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” Timișoara, iar 3, la Clinicile Noi si 3 adulti la Spitalul Judetean. La solicitarea părinților, unul dintre elevii internați la Spitalul pentru Copii a fost externat. Lucrurile sunt in dinamica, toate autoritatile fiind implicate in gestionarea situatiei.

I.S.U. Timiș, a dispus deplasarea la sediul unității de învățământ, în scopul identificării unei posibile surse a acestor îmbolnăviri. Conducerea unității de învățământ nu cunoaște și nu poate identifica, în acest moment, sursa acestei simptomatologii, cu atât mai mult cu cât unitatea de învățământ nu dispune de cantină, nu este racordată la gaze naturale și nu dispus efectuarea unor lucrări de dezinfecție, deratizare/dezinsecție. I.Ș.J. Timiș a păstrat legătura cu structurile specializate să intervină în astfel de situații, fiind informat constant asupra dinamicii evenimentelor”, a transmis Aura Danielescu.

Știre în curs de actualizare


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Problemele în serie legate de consimțământul elevilor și profesorilor impun schimbarea prevederilor din lege referitoare la supravegherea în școli, avertizează Asociația Specialiștilor în Protecția Datelor / Aceasta spune că autoritatea în domeniu nu a fost consultată, dar a semnalat că Legea avea neajunsuri încă din faza de proiect

Legea învățământului preuniversitar ridică o serie de probleme cu privire la respectarea regulilor în vigoare legate de protecția datelor, prin articolul ce vizează supravegherea audio-video în mediul educațional, mai precis…
Vezi articolul

Elevii capabili de performanță vor fi evaluați de echipe de psihologi și profesori prin teste de aptitudini, ca să poată participa la pregătirea din centrele de excelență – proiectul legii învățământului preuniversitar, varianta Deca

Elevii capabili de performanțe înalte care pot participa la cursuri și programe educaționale suplimentare la centrele județene de excelență (CJE) ar urma să fie identificați de echipe de specialiști –…
Vezi articolul