Decizie finală în Bulgaria: Toți elevii se prezintă în clase din 15 septembrie

9.275 de vizualizări
Anul școlar începe cu prezența fizică în toate școlile și pentru toți elevii din învățământul de zi. Aceasta este decizia finală a Ministerului Educației și Științei din Bulgaria, anunțată zilele acestea de ministrul bulgar al educației, Krasimir Vâlchev, potrivit agenției Rador, citată de G4Media.ro.

Sunt prevăzute forme alternative de pregătire, care vor fi doar prin excepție și în conformitate cu anumite reguli și situații stabilite în prealabil.

Vâlchev a subliniat că situația epidemică din Bulgaria va continua probabil în următoarele 10-12 luni, ceea ce înseamnă tot anul școlar următor. Potrivit acestuia, decizia de prezență fizică a fost luată când s-a pus în balanță dreptul la sănătate și cel la educație, iar închiderea școlilor din cauza coronavirusului ar putea avea efecte mai serioase asupra elevilor.

“Pe de o parte, trebuie să fim responsabili și atenți pentru sănătatea copiilor și a noastră, iar pe de altă parte – să organizăm activitatea sistemului, astfel încât să învățăm, să lucrăm și să trăim relativ normal”, a spus categoric ministrul.

El a reamintit că toate țările și sisteme de învățământ se confruntă cu această provocare. “Cel mai probabil, nicio țară europeană nu va lua decizia luată în primăvară, de închidere deplină și continuă a sistemelor din învățământul școlar.

Modelele finale de distanțare socială nu pot dura multe luni”, a adăugat Krasimir Vâlchev.

Potrivit acestuia, dacă școlile rămân închise, există riscul unui efect negativ și mai mare asupra copiilor decât pandemia. Încercăm să găsim un echilibru între dreptul la sănătate și dreptul la educație”, a asigurat ministrul Vâlchev și a reamintit că Bulgaria are deja experiență în ceea ce privește învățământul la distanță și își va menține disponibilitatea de a trece la acesta, dacă acest lucru va fi necesar.

Au fost stabilite și valori maxime ale numărului de îmbolnăviri, discutate anterior cu Ministerul Sănătății, care vor fi o premisă necesară pentru trecerea la forma electronică de instruire.

Articolul integral pe G4Media.ro

 

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Orban: Cer autorităților locale și unităților școlare să achiziționeze tablete, acestea se dau familiilor în comodat / Dacă într-o localitate nivelul de răspândire a virusului scade, tabletele respective pot fi distribuite către altă localitate în care crește numărul de infectări

Cer autorităților locale și unităților școlare să achiziționeze tablete, a declarat premierul Ludovic Orban la o conferință de presă miercuri seara, potrivit gov.ro. Acesta a explicat că tabletele nu se…
Vezi articolul
Iulian Cristache

Federația părinților din preuniversitar: Noi am căzut de acord ca vacanța de iarnă să fie intersemestrială, iar calibrarea conținuturilor de predare pe semestre este responsabilitatea Ministerului și al sindicatelor

Reprezentanții părinților, elevilor și parte din sindicate au căzut de acord în ședința de astăzi de la Ministerul Educației ca vacanța de iarnă să fie vacanță intersemestrială, în anul școlar…
Vezi articolul