Declic: Cetățenii – record de solidaritate cu greva din învățământ / Petiția a depășit 100 de mii de semnături

2.593 de vizualizări
Foto: Edupedu.ro
Peste 100.000 de cetățeni au semnat petiția Comunității Declic prin care susțin greva cadrelor didactice și cer Guvernului mărirea salariilor din învățământ și investiții în modernizarea infrastructurii școlare, se arată într-un comuniat al organizației, scrie G4Media.ro.

Semnatarii petiției cred că banii pentru profesori pot fi obținuți prin economiile la buget ce vor rezulta din tăierea pensiilor speciale.

,,Faptul că petiția Declic a depășit suta de mii și numărul semnatarilor tot crește demontează scenariul autorităților, cum că profesorii nu ar avea susținerea populației! Românii sunt alături de profesori, iar cei din Guvern trebuie să ne audă și să ne asculte”, a declarat coordonatorul campaniei Declic de susținere a profesorilor, Antoniu Bumb.

Membrii Comunității Declic se declară solidari cu greva profesorilor, în condițiile în care peste 230.000 de cadre didactice din țara noastră trăiesc la limita subzistenței. Un dascăl debutant câștigă mai puțin de 2.500 de lei și, înainte de pensionare, poate ajunge la un salariu de cel mult 4.500 de lei.

Citește articolul complet pe G4Media.ro


3 comments
  1. Petitia Declic are 100000 de semnaturi diferite sau aceeasi semnatura de 100000 de ori?Eu nu am auzit de aceasta petitie decat astazi cand a incetat greva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

O „săptămână verde” pentru conștientizarea schimbărilor climatice ar putea fi introdusă în structura anului școlar. Cîmpeanu: „Găsesc că este o idee foarte bună și susțin această propunere”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că susține propunerea introducerii în structura anului școlar a unei săptămâni verzi, pentru ca elevii să conștientizeze efectele schimbărilor climatice. Săptămâna verde s-ar asemăna…
Vezi articolul

Propunerile societății medicilor de familie pentru începutul școlii: Fără adeverințe pentru sport sau avize medicale, vaccinare antigripală gratuită, programul “Masca și Dezinfectantul”

Școlile ar trebui să renunțe la birocrația medicală, începând cu adeverințele medicale pentru sport și avizul epidemiologic pentru (re)intrarea în colectivitate, iar familia ar trebui responsabilizată în cazul aparițiilor unor…
Vezi articolul

Taxe de școlarizare majorate “excesiv” la UBB începând cu anul universitar 2023-2024, fără consultarea studenților, acuză reprezentanți ai acestora / UBB justifică majorarea printr-un decalaj important între finanțarea de la buget și taxele de școlarizare

Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai acuză conducerea Universității că a majorat “excesiv” taxele de școlarizare cu aproape 40 % în unele cazuri și nu s-a consultat cu reprezentanții studenților. “Spre exemplu,…
Vezi articolul

Angajarea ca profesori de „Educație pentru viață” în școli a persoanelor din ONG-uri sau alte instituții, propusă de secretarul de stat Sorin Ion: În fața elevului la clasă să poată să fie nu numai un profesor pe diploma căruia scrie profesor

Angajarea ca profesori de „Educație pentru viață” în școli a persoanelor din ONG-uri sau alte instituții, a fost propusă de secretarul de stat în ministerul Educației, Sorin Ion, în cadrul…
Vezi articolul

Patru examene la finalul clasei a VIII-a, Bacalaureat din toate materiile, inclusiv arte, propunerile lui Daniel Funeriu pentru noua lege a educației: Dacă îți iei Bacalaureatul, trebuie să știi care e diferența între Van Gogh și Picasso

„Este absolut esențial să evaluăm la finalul clasei a VIII-a toate materiile predate sau un număr cât mai mare de materii predate. Dacă evaluez în clasa a VIII-a română și…
Vezi articolul