Dezbateri cu rectorii, reprezentanții cultelor religioase și profesorii, pe tema legilor Educației, în Parlament. La ora 9 încep discuțiile cu rectorii

593 de vizualizări
Foto: © Cateyeperspective | Dreamstime.com
Miercuri, 12 aprilie, continuă dezbaterile pe tema celor două proiecte de legi ale Educației, legea învățământului preuniversitar și legea învățământului superior, în Parlamentul României, potrivit ordinii de zi a ședințelor Comisiei pentru Învățământ din Camera Deputaților. La ora 9 sunt programate discuțiile cu reprezentații rectorilor.

Dezbaterile cu reprezentanții cultelor religioase încep la ora 14:00. Tot astăzi, de la ora 15:30, este dezbaterea „Restabilirea respectului și a autorității cadrelor didactice în mediul educațional”, conform programului.

Informații de context

În partea a doua a dezbaterilor de marți, Natalia Intotero a spus că, în cazul în care nu vor finaliza dezbaterile, proiectele de legi ar putea vota pe 2 mai.

“Suntem dispuși să venim 19, 20, 21, 22, 24, 25, 26 aprilie. În cazul în care nu finalizăm aceste dezbateri, vom solicita să intrăm pe cealaltă săptămână pentru a ne încadra în acel termen legal. Adică mergem 27, 28, 29 aprilie și apoi vine cealaltă săptămână, 1 Mai e liber și putem da votul în data de 2 mai”. (n. red 2 într-o zi de marți).

Amintim, potrivit procedurii avizate de Biroul Permanent, proiectele legilor Educației au fost trimise pentru raport la Comisia de Învățământ care are termen să depună amendamente până în 18 aprilie 2023, iar raportul trebuie depus până în 26 aprilie 2023, scrie pe site-ul Camerei Deputaților.

Marți și miercuri, 11 și 12 aprilie sunt dezbateri maraton pe proiectele legilor educației. Ieri au fost discuții cu reprezentanții părinților, elevilor, studenților și profesorilor.

Foto: © Cateyeperspective | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
UPDATE Natalia Intotero (PSD), președinta comisiei de învățământ a Camerei Deputaților: Votul în plen, pe legile educației, ar putea fi pe 2 mai / Inițial anunțul era pentru 26 aprilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Transportul gratuit pentru elevii navetiști din legea educației Deca-Iohannis înseamnă abonamente și de 400 de lei pe lună plătite din banii elevilor și ai părinților, în prima lună de școală / Elevă în clasa a XII-a: Nu știu dacă voi recupera vreodată acești bani

Elevii care învață în altă localitate decât cea de domiciliu și au transport în zonă încă nu beneficiază de transport gratuit, așa cum prevede noua lege a Educației Deca-Iohannis. Acest…
Vezi articolul

Universitățile pot să obțină aproape 22 de milioane de euro prin PNRR pentru investiții în gestionarea eticii universitare: formare de profesori, softuri antiplagiat, scannere OCR și abonamente de acces la resurse electronice – ghid lansat de Ministerul Educației în consultare publică

Un ghid al solicitantului pentru “digitalizarea managementului eticii universitare” a fost lansat de Ministerul Educației (ME) în consultare publică, potrivit unui anunț de pe site-ul instituției, edu.ro. Banii, 22 de milioane…
Vezi articolul

Maria Manea, fost secretar de stat în Ministerul Educației: Principala nevoie a profesorilor de astăzi este aceea de a-și menține sănătatea psihică, pentru că sunt foarte multe probleme cu care se confruntă sistemul de învățământ

Maria Manea, fost secretar de stat în Ministerul Educației, a declarat, în cadrul emisiunii Educația la putere, că „principala nevoie a profesorilor de astăzi din sistem este aceea de a-și…
Vezi articolul