Dezbateri cu rectorii, reprezentanții cultelor religioase și profesorii, pe tema legilor Educației, în Parlament. La ora 9 încep discuțiile cu rectorii

590 de vizualizări
Foto: © Cateyeperspective | Dreamstime.com
Miercuri, 12 aprilie, continuă dezbaterile pe tema celor două proiecte de legi ale Educației, legea învățământului preuniversitar și legea învățământului superior, în Parlamentul României, potrivit ordinii de zi a ședințelor Comisiei pentru Învățământ din Camera Deputaților. La ora 9 sunt programate discuțiile cu reprezentații rectorilor.

Dezbaterile cu reprezentanții cultelor religioase încep la ora 14:00. Tot astăzi, de la ora 15:30, este dezbaterea „Restabilirea respectului și a autorității cadrelor didactice în mediul educațional”, conform programului.

Informații de context

În partea a doua a dezbaterilor de marți, Natalia Intotero a spus că, în cazul în care nu vor finaliza dezbaterile, proiectele de legi ar putea vota pe 2 mai.

“Suntem dispuși să venim 19, 20, 21, 22, 24, 25, 26 aprilie. În cazul în care nu finalizăm aceste dezbateri, vom solicita să intrăm pe cealaltă săptămână pentru a ne încadra în acel termen legal. Adică mergem 27, 28, 29 aprilie și apoi vine cealaltă săptămână, 1 Mai e liber și putem da votul în data de 2 mai”. (n. red 2 într-o zi de marți).

Amintim, potrivit procedurii avizate de Biroul Permanent, proiectele legilor Educației au fost trimise pentru raport la Comisia de Învățământ care are termen să depună amendamente până în 18 aprilie 2023, iar raportul trebuie depus până în 26 aprilie 2023, scrie pe site-ul Camerei Deputaților.

Marți și miercuri, 11 și 12 aprilie sunt dezbateri maraton pe proiectele legilor educației. Ieri au fost discuții cu reprezentanții părinților, elevilor, studenților și profesorilor.

Foto: © Cateyeperspective | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
UPDATE Natalia Intotero (PSD), președinta comisiei de învățământ a Camerei Deputaților: Votul în plen, pe legile educației, ar putea fi pe 2 mai / Inițial anunțul era pentru 26 aprilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

UPDATE Eroare la Ministerul Educației, care a publicat un calendar școlar greșit. Instituția anunță că de fapt calendarul anului școlar 2023-2024, aprobat și avizat oficial, este cel lansat în dezbatere publică, adică nu a luat în considerare nicio propunere

Ministerul Educației a retras postarea de pe Facebook în care anunța varianta avizată în ședința CDS a calendarului anului școlar 2023-2024 și a publicat un alt mesaj în care anunță…
Vezi articolul

“Celor care consideră că stăm degeaba pe bani mulți în învățământ, le transmit că sunt o mulțime de posturi libere, pentru toată lumea. Aștept înghesuiala”. Mesajul profesoarei Mădălina Neagoe după ce a obținut un post de titular, la 12 ani de când a dat prima oară concursul. În acest timp s-a înscris la titularizare de 4 ori și de fiecare dată a luat peste 9

Profesoara Mădălina Neagoe a reușit după 12 ani de la primul examen de titularizare să obțină un post la liceul dorit, Liceul Teoretic din Azuga, povestește într-o postare pe Facebook.…
Vezi articolul