Digital.educred.ro: Platformele online pentru gestionarea claselor, a resurselor de învățare și a progresului școlar recomandate oficial în instrucţiunea pentru predarea online

14.779 de vizualizări
FOTO: pexels.com
Ministerul Educației a dat startul predării online, prin publicarea ghidului de predare online. Asta după ce în prima lună de la închiderea școlilor ministrul Educației a făcut apel la profesori să nu le dea teme elevilor, să nu le predea, ci doar să facă recapitulare și consolidări.
În noul document publicat de Eudpedu.ro, care reglementează învățarea și predarea online, ministerul recomandă o serie de platforme pentru gestionarea claselor, a resurselor de învățare și a progresului școlar pe site-ul digital.educred.ro, o platformă încă neoperaționalizată din proiectul mamult CRED, finanțat cu fonduri europene de 42 de milioane de euro.

Operaţionalizarea acestei platforme este inclusă ca direcţie de acţiune în planul naţional pentru intervenţie educaţională al Ministerului, publicat în exclusivitate de Edupedu.ro.

Lista platformelor de pe digital.educred.ro:

Google Classroom – https://classroom.google.com/

Descriere: Permite încărcarea de materiale, postarea de anunțuri, notarea materialelor încărcate de elevi. Necesită conturi google (pentru profesor și elevi) și activarea licenței google.

Tutoriale: https://support.google.com/edu/classroom/?hl=en#topic=6020277

Edmodo – www.edmodo.com

Descriere: Platformă pentru gestionarea clasei și a activităților de învățare, pentru comunicare și colaborare. Este adaptată pentru învățământul preuniversitar. Permite și înscrierea părinților.

Tutoriale: https://support.edmodo.com/hc/en-us/articles/205012194-Video-Tutorials

Descriere: Platformă pentru activități de învățare la distanță. Necesită instalare pe un server. Este mai potrivită pentru o soluție comună mai multor clase/ standardizată la nivel de școală.https://docs.moodle.org/38/en/Main_page

Tutoriale: https://docs.moodle.org/38/en/Main_page

Descriere: Permite gestionarea activităților de învățare – clasele de elevi pot primi materiale, teste, sarcini de lucru variate. Produsele activității elevilor pot fi notate și pot primi feedback.

Tutoriale: https://www.youtube.com/watch?v=F9HTUrrq93o

Școala pe net – https://scoalapenet.ro/

Descriere: Platformă cu resurse pentru toți profesorii interesați să-și dezvolte competențele digitale și să susțină activități de învățare cu ajutorul noilor tehnologii.

Descriere: Platforma www.digitaliada.ro este un spațiu ce încurajează crearea și partajarea de conținut educațional liber, ce poate fi folosit de orice cadru didactic. Tot în platformă pot fi găsite materialele digitale educaționale realizate în cadrul tuturor edițiilor proiectului Digitaliada, de către profesorii și autorii parteneri Digitaliada (secțiunea eConținut).

Platforma iTeach – https://iteach.ro

Descriere: Platforma iTeach este un spațiu colaborativ dedicat exclusiv dezvoltării profesionale continue a cadrelor didactice. Are cursuri online gratuite susținute de Institutul de Științe ale Educației, CCD-uri, Universitatea din București, companii și ONG-uri. Găzduiește trei reviste electronice pentru cadre didactice.

ReteauaEDU.ro –reteauaedu.ro

Descriere: Rețea de platforme școlare eLearning care permit crearea și gestionarea de lecții digitale, comunicare între membrii comunității de profesori, inclusiv soluție video-conferință. Profesorii școlii pot crea și distribui conținut digital, pot interacționa și realiza evaluări complexe.

Tutoriale publice privind utilizarea facilitatilor platformei: www.youtube.com/playlist?list=PL-vhm6eVfGNIyjdEBI0jjukqCPLTVAfXL

Platforma LearningPark – learningpark.upb.ro

Descriere: Platforma pusa la dispozitie de Universitatea Politehnica Bucuresti cu videolectii din programa de bacalaureat pentru disciplinele matematica, fizica si chimie.

Platforma Livresq – https://livresq.com/ro/

Descriere: Este editor vizual care permite crearea de lecții în format digital. Acesta facilitează crearea de lecții interactive, ce conțin texte, galerii de poze, animatii, audio, video, atasamente, quiz-uri și alte elemente specifice, fără a fi necesare cunoștințe tehnice sau de programare.

Tutoriale: https://livresq.com/ro/training/

Platforma MyKoolio – www.mykoolio.com

Descriere: Platformă educațională online ce pune la dispoziția profesorilor accesul gratuit la materialele sale educaționale – lecții, teste și exerciții pentru limba română și matematică claselel I-VIII, și geografie, clasa a VI-a.

Platforma Kinderpedia –www.kinderpedia.co

Descriere: Soluție completă de comunicare și management pentru școli și grădinițe disponibilă pe web și ca aplicație de mobil (Android și iOS). Platforma este gratuită și ajută la gestionarea clasei/grupei și a activităților de învățare, dar și pentru comunicare și colaborare. Este adaptată pentru învățământul preuniversitar și este în limba română. Permite atât înscrierea elevilor cât și a părinților.

Are modul de video-conferință (Zoom) integrat cu orarul clasei dar și catalog de note cu posibilitatea de atribuire și notare teme către elevi. Elevii se pot înscrie doar cu un cod unic furnizat de profesor/învățător.

Tutoriale în limba română: https://docs.kinderpedia.co/ro/

Citeşte şi: Ce dovezi trebuie să prezinte profesorii pentru a justifica orele online cu elevii – răspunsul secretarului de stat de la Educație, Luminița Rodica Barcari

FOTO: pexels.com


4 comments
  1. Am căutat în listă platforma Adservio care are un sistem de evidență a statisticilor (la care profesorii nu ar mai trebui să lucreze ore în șir) și a notelor/mediilor finalizate într-un catalog adaptat sistemului românesc. Dar sau eu nu am căutat cum trebuie, sau ministerul nu a inclus-o intenționat din diferite motive. Păcat…

  2. Doamne! Inca o data conducatorii iubiti ne demonstreaza ca sunt rupti de realitate!Abia si-au instalat platforme pentru sedintele de guvern sau parlamentare (si au prioritate!) si vor invatamant on-line. Dar cum organizezi clasele? Ai suficiente toalete pentru ca fiecare elev sa poata accede fara risc? Ai suficiente chiuvete pentru ca fiecare copil sa se spele pe maini in fiecare pauza? Ai suficiente masti ca sa le poata schimba la fiecare 2 ore cum spun normele de utilizare? Ai cum sa distribui efectivele injumatatite ale claselor, mai ales acolo unde se desfasoara procesul educativ in 2-3 schimburi? Si cum vor fi platite cadrele didactice daca trebuie sa tina o ora de 2 ori?(cu fiecare grupa din clasa cate o ora la fiecare ora normala din orar!)? De la ce ora si pana la ce ora se va desfasura activitatea in scolile care functionau in mai multe schimburi? Ai bani pentru a se asigura cantitati suficiente de dezinfectant in fiecare clasa? Si ar mai fi multe alte intrebari de pus. La cate dintre ele vor raspunde concret “conducatorii iubiti si grijulii”?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Profesorii vor primi în 5 rate diferențele salariale pe care instanțele au stabilit că statul nu le-a plătit pentru perioada 2017 – 2021. Prima rată, în acest an, doar 5% – proiect

Diferențele salariale câștigate de mai multe sindicate ale profesorilor în instanță, ar putea ajunge la toți profesorii, potrivit unui proiect de Ordonanță de Urgență, pus în dezbatere publică. Proiectul vine…
Vezi articolul

Profesorii și angajații din Educație au respins oferta Guvernului de primă de 1.500 lei net în octombrie și creștere salarială cu 45% din diferența de salariu actual și cel din viitoarea grilă / Greva din școli continuă

Profesorii și angajații din Educație au respins oferta făcută vineri de Guvern, potrivit informațiilor Edupedu.ro, confirmate de reprezentanții sindicatelor. Pe baza unui referendum făcut cu membrii de sindicat aflați în…
Vezi articolul