„Din lipsă de educație, unii aleg repere toxice. Cei 500.000 de urmăritori ai ai lui Cumpănașu pe TikTok reprezintă o ușă închisă în nas și o ureche care nu a vrut să asculte” – Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor

5.807 vizualizări
Sursă foto: Facebook.com / Rareș Voicu, președintele CNE
Aparițiile lui Alexandru Cumpănașu în mediul online nu sunt o surpriză și nici numărul mare de fani pe care acesta îl are pe platforma TikTok, spune Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor, într-o postare pe Facebook.

„Toți suntem într-o permanentă căutare de repere; din lipsă de educație, însă, unii aleg repere toxice. Fiecare dintre cei 500 de MII de urmăritori ai acelui cont de TikTok reprezintă o ușă închisă în nas, un „da’ îndatoriri n-aveți?” și o ureche care nu a vrut să asculte sau care nu a avut capacitatea de a înțelege”, a spus acesta.

Postarea integrală a lui Rareș Voicu:

„Acum 2 ani, atunci când eram președintele Consiliului Județean al Elevilor Brăila, am organizat o caravană în mai multe scoli și licee, pentru că am vrut să îi ajutăm pe colegii noștri să înțeleagă ce drepturi au și cum și le pot apăra. De multe ori, elevii care au participat la activitățile acestea erau super entuziasmați să vorbim despre problemele pe care le au la școală: note puse pe nedrept, profesori care îi tratau ca pe saci de cartofi și directori care văzuseră elevi doar în poze, la cât de deschiși erau spre dialog. Aproape de fiecare dată când începea o astfel de discuție, apărea un profesor care ne spunea să încheiem, că „ce tot atâtea drepturi? da’ îndatoriri n-aveți?”; și entuziasmul din sală dispărea. Așa că nu, nu cred că e cineva îndreptățit să spună că aparițiile lui Alexandru Cumpănașu în mediul online sunt o surpriză, pe care nu a văzut-o nimeni venind. Toți suntem într-o permanentă căutare de repere; din lipsă de educație, însă, unii aleg repere toxice.Fiecare dintre cei 500 de MII de urmăritori ai acelui cont de TikTok reprezintă o ușă închisă în nas, un „da’ îndatoriri n-aveți?” și o ureche care nu a vrut să asculte sau care nu a avut capacitatea de a înțelege.”

Alexandru Cumpănașu are peste 500.000 de urmăritori – majoritatea copii și adolescenți – pe platforma socială chinezească TikTok, unde postează zilnic zeci de clipuri în care critică profesorii și sistemul de educație, cărora le adresează deseori cuvinte disprețuitoare. Mai mult, Cumpănașu are dese episoade în care țipă sau face aluzii cu tentă sexuală la adresa tinerilor. Poliția Capitalei s-a autosesizat și face verificări în cazul postărilor și discuțiilor lui Alexandru Cumpănașu pe rețeaua socială chinezească.

Pe TikTok, Cumpănașu se prezintă ca Profu Online care face „mentorat și coaching pentru elevi, studenți și părinți” și le promite că dă în judecată școli și profesori, potrivit Libertatea. De ce se dau teme de vacanță, cum să reclami un profesor care te-a insultat, de ce ai voie să-ți ții camera închisă la orele online – la acest tip de probleme răspunde Alexandru Cumpănașu, îndemnându-i pe copii să se revolte împotriva cadrelor didactice, scrie G4media.

În plus, el poartă discuții cu tentă sexuală cu adolescenții care îl urmăresc, după cum scrie Aktual24. „Eu cred ca tu ai un par frumos, nu eu, dar ma rog… Eu nu-mi inchipui sa (neinteligibil) unei fete de 16 ani, cum esti, o fata destul de dezvoltata, la liceu sportiv sa faci in fiecare zi… Pana la urma nu e de profesor sau de profesoara… pana la urma de colegii tai care stau se uita la fundul tau, adica sunt niste chestii care pe mine m-ar fi marcat pe viata, ti-o spun sincer”, i-a spus Cumpanasu unei eleve. Într-un alt clip TikTok s-a lăudat cu „dotarile”: „Nu, este din fabrica si functioneaza perfect, spre dezamagirea si invidia voastra (…) Ce sa-ti spun tie, nu e vina mea cu tu n-ai: masina respectiva, casa respectiva, fata respectiva sau, in cazul asta, alte dotari. Ele au venit natural din fabrica. Nu toata lumea are sansa asta, eu ii multumesc lui mama si tata.

Sursă foto: Facebook/Rareș Voicu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Un fragment din teza de doctorat a ministrului de interne Lucian Bode a fost transcris de mână de voluntari USR, pentru că lucrarea nu există în format fizic și nu poate fi consultată decât pe un calculator fără acces la internet, la Biblioteca Națională / Teza are 220 de pagini, iar bibliografia conține 40 de cărți care sunt în limba engleză, două în franceză, una în italiană

Teza de doctorat a ministrului de interne, “Securitatea energetică și managementul resurselor la începutul secolului XXI. România în context european actual”, are 220 de pagini “cu tot cu coperți, iar…
Vezi articolul