DOCUMENT Admitere liceu 2023, pentru elevii olimpici. Cerere-tip de înscriere în clasa a IX-a și actele necesare pentru dosar

3.341 de vizualizări
Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com
Inspectoratul Școlar Județean Iași a publicat cererea de înscriere în clasa a IX-a, în anul școlar 2023-2024, pentru absolvenții clasei a VIII-a care au obținut, pe parcursul gimnaziului, premii la etapa națională / internațională a competițiilor școlare. Înscrierea și repartizarea elevilor se realizează până pe data de 31 august 2023, conform Ministerului Educației.

Procedura de admitere la liceu 2023, pentru elevii olimpici, fără susținerea Evaluării Naționale. Lista olimpiadelor recunoscute pentru fiecare profil și specializare.

Înscrierea și repartizarea elevilor se realizează până pe data de 31 august 2023.

Rezultatul repartizării absolvenților de clasa a VIII-a cu performanțe deosebite se afișează la sediul inspectoratului școlar și se postează pe site-ul instituției.

Ce trebuie să conțină dosarul elevului
  1. cerere pentru înscrierea în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2023—2024, pe baza performanțelor deosebite obținute la olimpiadele naționale sau la competițiile internaționale obținute pe parcursul gimnaziului, cu exprimarea unei opțiuni privind filiera/profilul/specializarea sau filiera/profilul/calificarea profesională și unitatea de învățământ liceal;
  2. documentele doveditoare ale premiilor obținute, în original și în copie;
  3. cartea de identitate (dacă este cazul) și certificatul de naștere, în copie certificată „conform cu originalul” de către persoana din comisie învestită cu astfel de competențe;
  4. foaia matricolă pentru clasele a V-a—a VIII-a (cu calculul mediei generale); 
  5. fișa medicală, în original și în copie”, potrivit ordinului Ministerului Educației 3.684, publicat pe 21 februarie în Monitorul Oficial.

Cerere pentru înscrierea în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2023—2024

Etapele înscrierii și repartizării în clasa a IX-a pentru elevii olimpici

Etapele înscrierii și repartizării în clasa a IX-a, în anul școlar 2023—2024, a absolvenților clasei a VIII-a care au obținut, pe parcursul gimnaziului, premii, sunt următoarele:

  • „depunerea dosarelor la inspectoratul școlar;
  • analizarea dosarelor de către comisia de admitere județeană/a municipiului București;
  • comunicarea rezultatului repartizării absolvenților;
  • preluarea dosarelor absolvenților de la inspectoratul școlar și depunerea acestora la unitățile de învățământ la care au fost repartizați;
  • transmiterea de către unitățile de învățământ liceal a situației privind finalizarea înscrierii absolvenților;
  • completarea în SIIIR a datelor aferente absolvenților clasei a VIII-a înscriși în clasa a IX-a pe baza performanțelor: premiul I la etapa națională a olimpiadelor școlare, respectiv premiile I, II sau III, respectiv medalia de aur, argint sau bronz în numele României la etapa internațională a competițiilor școlare, potrivit ordinului Ministerului Educației 3.684, publicat pe 21 februarie în Monitorul Oficial.

Prevederile procedurii de admitere pentru elevii olimpici se pot aplica și pentru înscrierea în colegiile naționale militare ale Ministerului Apărării Naționale, pe filiera vocațională, profilul militar, cu condiția ca absolvenții să susțină toate probele de selecție cu caracter eliminatoriu prevăzute pentru profilul militar în anexa nr. 3 la Ordinul ministrului educației nr. 5.243/2022 și să fie declarați „Admis”/„Apt” la acestea”, conform ordinului Ministerului Educației.

Citește și:
OFICIAL Procedura de admitere la liceu 2023, pentru elevii olimpici, fără susținerea Evaluării Naționale. Lista olimpiadelor recunoscute pentru fiecare profil și specializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Daniel David: Nu ne apucăm să tăiem pur și simplu burse, că nu avem bani. Bursele sociale trebuie să aibă o pondere mare, să dăm bursele de merit, de excelență, acolo unde este merit și excelență / 7 miliarde pe an ne costă toate bursele din preuniversitar și universitar

„Nu ne apucăm să tăiem pur și simplu burse, că nu avem bani. Problema noastră este că acoperirea, susținerea lor cu adevărat nu este sustenabilă. 7 miliarde pe an ne…
Vezi articolul

Inspectorii școlari trebuie să predea minimum jumătate din normă, nu mai au dreptul la plata cu ora și rămân fără spor pentru proiectele cu fonduri europene întârziate – proiect

Personalul didactic de conducere, de îndrumare şi control din inspectoratele școlare județene/ Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) poate fi degrevat cu până la 50% din norma didactică de predare-învățare-evaluare…
Vezi articolul

Marș civic și manifestații pro-Europa ale studenților și tinerilor în București și alte 8 orașe din țară, precum și la Bruxelles și Milano, de Ziua Europei / Organizatori: Îi rugăm pe toți cei care ni se alătură să evite pancartele și bannerele electorale / O companie oferă 400 de vouchere de parcare gratuite, pe perioada mitingului

Manifestațiile pro-Europa vor începe la ora 18, ora României, potrivit programului publicat de organizatori. Marșul din București va avea loc pe traseul Piața Universității – Piața Victoriei, în intervalul 18:00-22:45,…
Vezi articolul

Predarea online afectează și părinții, și profesorii, și miniștri, spune Sorin Cîmpeanu, care critică faptul că statul a împărțit un milion de tablete cu internet elevilor pentru că acestea „nu sunt folosite doar în scop educațional”

Statul a împărțit un milion de tablete cu internet elevilor, lucru criticat se ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care a subliniat că aceste dispozitive „nu sunt folosite doar în scop educațional”.…
Vezi articolul