DOCUMENT Creștere de 10 lei pe zi pentru profesorii asistenți la Bacalaureat și Evaluarea Națională 2022, față de anul trecut. Sumele sunt impozabile

19.064 de vizualizări
Foto: © Lightfieldstudiosprod | Dreamstime.com
Sumele pe care cadrele didactice și auxiliare le primesc pentru participarea în comisiile de examene din acest an au fost aprobate prin Ordinul de ministru nr. 3.887 din 23 mai, potrivit documentului obținut de Edupedu.ro.

La toate sumele sunt diferențe față de anul trecut, creșterile variind între 10 și 160 de lei. Pentru profesorii supraveghetori/asistenți, apare cea mai mică majorare, de doar 10 lei pe zi, astfel că revin 110 de lei pe zi pentru asistenții care participă la Evaluarea Națională și 120 de lei pe zi pentru cei de la Bacalaureat.

Indemnizația pentru președinții de comisii poate ajunge până la 2.200 de lei pentru un președinte de comisie de evaluare la Bacalaureat, de exemplu, în centre de evaluare cu peste 750 de absolvenți.

Pentru profesorii evaluatori, creșterea este de 0,7 lei la Evaluarea Națională și 1,25 lei la Bacalaureat, pentru fiecare lucrare corectată.

Sumele pentru celelalte concursuri/examene sunt în anexele pe care le publicăm mai jos. Modelul contractului de furnizare de servicii poate fi descărcat de la finalul articolului.

Rol20212022diferență
Evaluarea Națională a VIII-a
președinte comisie în școală561600+39 lei
membru în comisie școală477550+85 lei
asistent/zi100110+10 lei
președinte comisie centru evaluare (până la 1000 candidați)1.2931.400+107 lei
președinte comisie centru evaluare (peste 1000 candidați)1.3781.500+122 lei
profesor evaluator/lucrare10,211+0,70 lei
Bacalaureat
președinte comisie în școală (până la 100 candidați)1.2921.400+108 lei
președinte în comisie școală (peste 100 de candidați)1.3771.500+123 lei
vicepreședinte, secretar, membru887950+63 lei
asistent/zi110120+10 lei
președinte comisie centru evaluare (până la 750 candidați)1.9662.100+134 lei
președinte comisie centru evaluare (peste 750 candidați)2.0372.200+163 lei
profesor evaluator/lucrare12,7514+1,25 lei

Modelul de contract civil de furnizare servicii, pe care profesorii și școlile îl semnează pentru examenele naționale:

Foto: © Lightfieldstudiosprod | Dreamstime.com /  Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


9 comments
  1. Bună ziua, am fost profesor asistent la BAC în sesiune din luna iunie, la un liceu din București, Sector 3, banii pentru cele 3 zile de asistență, nu au intrat nici acum în contul furnizat de mine în contractul încheiat între mine și liceul respectiv. Mai este cineva în această situație? V-au intrat banii celor care ați asistat, ca și mine, în cadrul acelei sesiuni?

  2. Esential este sa fie mărite salarile tuturor cadrelor didactice, nu sa ii atragi la asistenta /corectare la examene in ideea de a se mai carpi pe ici, colo.

  3. „Non multa, sed multum”, spune, zice, scrie un dicton latin, fără ca acesta să se reflecte și în evaluarea muncii personalului didactic, pentu implicarea în realizarea unor examene corecte, moral și legal, pentru a „promova” competența elevilor în ciclul școlar următor, respectiv liceu, școală profesională, universitate.
    Odată cu semnarea contractului de furnizare de servicii, cadrul didatic va beneficia de plata obligațiilor către fondul de pensii și sănătate, astfel încât această activitate plătită suplimentar, fiind astfel recunoscută ca activitate suplimentară, în afara contractului individual de muncă, chiar și pentru un supliment la VECHIMEA în MUNCĂ, față de activitatea pe care o desfășoară în baza unui contract individual de muncă, pe perioadă nedeterminată sau determinată.
    Ce spune onor ministerul ???????????????????????????????

  4. Vaiiiii, mooooorrrr, vor saraci privatii!!!! Cum, voi primi 42 de lei impozabili ca asistent de la 6:50 pana la 13 cu transport platit din banii mei???? Vaiii, plangggg!!! Daca pun ban cu ban peste banii din meditatii pe care nu le-am dat niciodata si peste banii din cadouri pe care nu le-am primit niciodata si-mi iau 6 case? Vaiiiii, lesinnnn!

  5. Ar fi trebuit să facă gratuit acest lucru, deoarece au salarii mari, dar este foarte bine că vor plăti impozit pentru asta. Salarii mari merită doar acei profesori și învățători care sunt dedicați elevilor, cărora chiar le pasă de copii, care vor să îi ajute să facă ceva în viață, dar acest gen de dascăli sunt extrem de puțini. Nu toți profesorii merită să li se dea salarii mari. De aceea susțin și homeschooling, deoarece acolo copilul face ce îi place și nu este forțat să facă materii care nu îi plac și care nu îl ajută cu nimic în viață, doar pentru simplul fapt că trebuie să fie profesori plătiți pentru materia respectivă

  6. Buna ziua, tuturor! Este Document oficial pt aceasta ,,marire”…nu mai poate fi schimbat! Ma intreb: cum au fost remunerati cei care au gandit acest document?Cu 10 lei? Comentariul meu suna asa: lucrez din 1989 si am facut voluntariate in scoala…multe! E de ajuns! Doar dezinteres fata de munca din sistemul nostru si multa subapreciere.

  7. Ca la chiori. M-am hotarat sa parasesc sistemul si sa plec in Canada la verii mei. Va sfatuiesc pe toti cei care aveti la cine pleca in afara, sa o faceti cat mai repede. In Romania, salariile din invatamant nu vor mai creste niciodata. Voi face si eu ca rudele mele, adica voi renunta la cetatenia romana imediat dupa obtinerea cetateniei canadiene. Puteti sa ma injurati aici cat vreti, dar nu mai pot supravietui in Romania dupa 24 de ani la catedra (gradul didactic 1).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cu 8 lei vor lua mai mult profesorii asistenți la Evaluarea Națională și BAC 2023, față de anul trecut – document / 1 leu în plus pe lucrare, pentru profesorii corectori, în timp ce ministrul Educației anunță că „va lupta” pentru ca profesia de cadru didactic să fie respectată, inclusiv din punct de vedere financiar

Profesorii asistenți la Evaluarea Națională și la examenul de Bacalaureat 2023 o să primească cu 8 lei mai mult, comparativ cu anul trecut, potrivit ordinului de ministru nr. 4.143 din…
Vezi articolul

OFICIAL Noul calendar pentru titularizare 2020 şi etapele de mobilitate au fost anunțate de Ministerul Educației: examenul pentru angajarea în școli va avea loc pe 15 iulie 2020. Proba de interviu a fost eliminată pentru candidații care vor un post în regim “plata cu ora”

Examenul de titularizare va avea loc în data de 15 iulie 2020, a decis Ministerul Educației, care anunță printr-un comunicat de presă că repartizarea candidaților se va face în ordinea…
Vezi articolul

Profesorii vor fi obligați să aibă activități legate de prevenția și combaterea consumului de droguri, în cadrul programului “Școala Altfel”, din acest an școlar, spune secretarul de stat în Ministerul Educației Kallós Zoltán

Școlile vor fi obligate să abordeze teme legate de prevenția și combaterea consumului de droguri în cadrul programului Școala Altfel din acest an școlar, potrivit secretarului de stat din Ministerul…
Vezi articolul