DOCUMENT Niciun contra-candidat pentru Simion Hăncescu și George Purcaru la cele mai importante funcții din cel mai mare sindicat al profesorilor – FSLI / Sunt trei candidați pentru funcția de secretar general

1.570 de vizualizări
Simion Hăncescu
Foto: FSLI
Candidaturile pentru cele mai importante funcții din biroul operativ al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, cele de președinte și vicepreședinte, sunt doar cele ale ocupanților acestor posturi, potrivit unei note oficiale consultată de Edupedu.ro. Simion Hăncescu este unicul candidat pentru funcția de președinte al biroului operativ al FSLI, acesta fiind președintele federației din noiembrie 2010, potrivit CV-ului propriu, adică de 12 ani. Pentru poziția de vicepreședinte în biroul operativ candidează George Purcaru, ocupantul funcției și în prezent, care din noiembrie 2017, adică de 5 ani, este prim-vicepreședintele FSLI.

FSLI este o federație sindicală condusă de Consiliul Național al Liderilor – care are ședințe în care stabilește hotărâri și anumite demersuri, iar între aceste ședințe organismul de conducere este biroul operativ, potrivit federației. Pentru acesta acum sunt alegeri.

Componența Biroului Operativ apare în fotografia de mai jos:

Concurență apare, conform candidaturilor validate, pentru postul de Secretar General, ocupat în prezent de Cornelia Popa-Stavri. Aceasta s-a înscris pentru încă un mandat în Biroul Operativ, însă în cursă sunt și Ion Zoican, președintele filialei Mehedinți a FSLI, și Laviniu Lăcustă, președintele USLIP Iași.

Simion Hăncescu CV.

Potrivit informațiilor de pe site-ul FSLI, federația are 150.526 de membri, care reprezintă 51.14% din angajații din învățământul preuniversitar.

Articol în curs de actualizare


4 comments
    1. Sunt cadre mostenite din vechiul regim ceausist.
      Primește 3.700 lei ca profesor fără să dea pe la școală. Venit total: 19.500 lei/lună ca să facă blat cu orice guvern. Un trădător. Hăncescu reales la al XIV-lea congres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorii și directorii care vor să-și digitalizeze școala au acum un singur punct de contact prin EDUS – integrator hardware și software pentru relația dintre profesor, elev și instrumente digitale (P)

Școala este o scenă cu mulți actori: de la părinți, profesori, directori, administratori, Ministere și până la elevi există o gamă diversă de cerințe și nevoi de îndeplinit pentru ca…
Vezi articolul

Sindicatele din Educație cer Guvernului Ciucă să introducă într-un act normativ prevederea promisă de Deca potrivit căreia salariul profesorului debutant este cel puțin egal cu salariul mediu brut pe economie

Sindicatele din Educație solicită Guvernului condus de Nicolae Ciucă să introducă, într-un act normativ, prevederea promisă de Ministrul Ligia Deca potrivit căreia salariul profesorului la început de carieră „este cel…
Vezi articolul

Analiză a rezultatelor după simularea Evaluării Naționale. Bogdan Rațiu, profesor de limba română: Elevii înțeleg cuvintele, pot localiza informația, problema e la cunoștințe. Cred că ar trebui să provocăm mai mult gândirea critică a elevului

“Elevii înțeleg cuvintele și localizează informația, dar problema e la cunoștințe de teorie literară și lingvistică, dar și la punctuație și gramatică”, spune Bogdan Rațiu profesor de limba și literatură…
Vezi articolul

Vă încurajați copilul să devină profesor? Cât ar trebui să câștige un profesor de gimnaziu în primul an în învățământ? – întrebări din studiul online despre statutul profesorului în societate / Completarea chestionarului durează 5 minute

Studiul național privind statutul profesorilor – Profesorii în societate 2022 – este derulat de Romanian Business Leaders prin compania de cercetare D&D Research, scrie didactic.ro. Cercetarea este una la nivel…
Vezi articolul