DOCUMENT Toate școlile trebuie să raporteze Ministerului Educației, până pe 30 decembrie, câți elevi și profesori nu au dispozitive sau internet pentru acces la școala online, câți profesori s-au pensionat de la începutul anului

33.062 de vizualizări
Foto: © Lightfieldstudiosprod | Dreamstime.com
Câți elevi și profesori nu au dispozitive sau internet pentru acces la școala online, câți profesori s-au pensionat de la începutul anului și câți dintre cei care s-au pensionat lucrează în continuare pe posturile de pe care s-au pensionat, sunt câteva dintre statisticile cerute de Ministerul Educației tuturor școlilor din România până mâine, 30 decembrie, printr-o adresă obținută de Edupedu.ro.

Este vorba despre Adresa nr 8.287 din 28.12.2020, semnată de secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar Sorin Ion.

Adresa e datată la o zi după ce ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat pe 27 decembrie că “mâine voi cere ca până pe data de 11 ianuarie să avem o radiografie reală corectă și completă a acestei situații (n.red. a elevilor fără acces la școala online) în țară”.

Documentul solicită școlilor și grădinițelor să completeze în programul informatic SIIIR (Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România) datele pentru “elevii care au acces la internet și dispun de echipamente/dispozitive în vederea desfășurării procesului de învățare în sistem on-line”.

Reactualizarea datelor trebuie să fie făcută și pentru cadrele didactice, prevede documentul.

De asemenea, școlile trebuie să reactualizeze și situația conectării la internet a corpurilor de clădire, pentru fiecare școală și grădiniță.

Cererea de actualizare a datelor este cea mai recentă dintr-un șir de câteva astfel de solicitări primite în ultima vreme de școli.

Tot până la 30 decembrie 2020 școlile trebuie să trimită la minister un tabel cu numărul cadrelor didactice care s-au pensionat de la începutul anului școlar până acum, în perioada 1 septembrie – 30 decembrie 2020. Situația trebuie să cuprindă:

 • numărul cadrelor didactice pensionate pe parcursul anului școlar
 • numărul de posturi didactice eliberate ca urmare a pensionării cadrelor didactice pe parcursul anului școlar
 • modalități de ocupare a posturilor eliberate
  • număr posturi ocupate în regim plata cu ora cu aceleași persoane
  • număr posturi ocupate în regim plata cu ora cu alte persoane
  • număr posturi ocupate cu personal didactic calificat, angajat cu contract individual de muncă pe perioadă determinată
  • număr posturi ocupate cu personal fără studii corespunzătoare postului

Foto: © Lightfieldstudiosprod | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


8 comments
 1. Blat blat blat
  Sau promis cupoane 500 lei pentru copii
  Nu sa mai dat
  Sau promis tablete pentru scola online
  Nu sau mai dat
  M-am saturat de toate promisiunile voastre de rahat

 2. Bine că ” ne interesează ” statistica! Modelele de evaluare mai pot aștepta.. între timp, le putem lucra pe cele pentru olimpiadă publicate în culegeri, fiindca toți vor fi eminenți, nu?..

 3. Niște modele de evaluare pentru elevi când se vor publica: cu două săptămâni înainte de examen? Bine ” că ne preocupă “statistica ! Alt interes nu se vede…

 4. Poate și în învățământ ar trebui sa apară conceptul de timp liber. Toată lumea este in concediu. Raportul este munca. S-au făcut rechemări din concediu pt întocmirea acestor rapoarte?

  1. Cum spunea odata Mihaela aici: ” Roger, roger, aici elfii, over!” Ha, ha, ha. Statistica ceruta pe 29 seara a se trimite pana pa 30 la amiaza. LOL. SI TOATA LUMEA in concediu.

 5. Din milioanele de articole postate, am învățat să citesc printre rânduri. Concluzie: nu cred că se vor mai redeschide școlile.

  1. Vad ca a mai apărut un Alexandru, cum sunt și eu. Te rog frumos ai putea sa îți adaugi încă un nume, sa ne deosebim un pic?
   E o rugăminte, o sugestie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Reacția Ministerului Educației, la protestul de la Colegiul German Goethe din Capitală: ministrul a trimis Corpul de Control după sesizarea unui părinte care viza „desfășurarea de meditații cu elevii de la clasă de către un cadru didactic, respectiv acțiuni de bullying ale aceluiași cadru didactic asupra elevului minor ca urmare a renunțării frecventării meditațiilor”

Ministerul Educației anunță că a trimis Corpul de Control la Colegiul German Goethe din Capitală ca urmare a sesizării primite din partea unui singur părinte al cărui copil este elev…
Vezi articolul

Concurs pentru școli, lansat de Asociația de Literație: formare gratuită a profesorilor, cu strategii de predare astfel încât elevii să înțeleagă ce citesc și sarcinile pe care le primesc

Asociația Română de Literație a lansat competiția “Citesc pentru a învăța”, prin care 10 școli gimnaziale care se înscriu în concurs pot să câștige formarea gratuită a profesorilor de toate…
Vezi articolul

Achizițiile pe programul de dotare a școlilor, estimat la aproape un miliard de euro, sunt blocate de aproape două luni. Ministerul Fondurilor Europene nu a făcut nici acum normele de aplicare, iar Manualul beneficiarului nu poate fi elaborat fără acestea

Școlile și primăriile nu pot face nicio achiziție din programul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe”, finanțat prin PNRR,…
Vezi articolul