DOCUMENT Toate școlile trebuie să raporteze Ministerului Educației, până pe 30 decembrie, câți elevi și profesori nu au dispozitive sau internet pentru acces la școala online, câți profesori s-au pensionat de la începutul anului

33.062 de vizualizări
Foto: © Lightfieldstudiosprod | Dreamstime.com
Câți elevi și profesori nu au dispozitive sau internet pentru acces la școala online, câți profesori s-au pensionat de la începutul anului și câți dintre cei care s-au pensionat lucrează în continuare pe posturile de pe care s-au pensionat, sunt câteva dintre statisticile cerute de Ministerul Educației tuturor școlilor din România până mâine, 30 decembrie, printr-o adresă obținută de Edupedu.ro.

Este vorba despre Adresa nr 8.287 din 28.12.2020, semnată de secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar Sorin Ion.

Adresa e datată la o zi după ce ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat pe 27 decembrie că “mâine voi cere ca până pe data de 11 ianuarie să avem o radiografie reală corectă și completă a acestei situații (n.red. a elevilor fără acces la școala online) în țară”.

Documentul solicită școlilor și grădinițelor să completeze în programul informatic SIIIR (Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România) datele pentru “elevii care au acces la internet și dispun de echipamente/dispozitive în vederea desfășurării procesului de învățare în sistem on-line”.

Reactualizarea datelor trebuie să fie făcută și pentru cadrele didactice, prevede documentul.

De asemenea, școlile trebuie să reactualizeze și situația conectării la internet a corpurilor de clădire, pentru fiecare școală și grădiniță.

Cererea de actualizare a datelor este cea mai recentă dintr-un șir de câteva astfel de solicitări primite în ultima vreme de școli.

Tot până la 30 decembrie 2020 școlile trebuie să trimită la minister un tabel cu numărul cadrelor didactice care s-au pensionat de la începutul anului școlar până acum, în perioada 1 septembrie – 30 decembrie 2020. Situația trebuie să cuprindă:

  • numărul cadrelor didactice pensionate pe parcursul anului școlar
  • numărul de posturi didactice eliberate ca urmare a pensionării cadrelor didactice pe parcursul anului școlar
  • modalități de ocupare a posturilor eliberate
    • număr posturi ocupate în regim plata cu ora cu aceleași persoane
    • număr posturi ocupate în regim plata cu ora cu alte persoane
    • număr posturi ocupate cu personal didactic calificat, angajat cu contract individual de muncă pe perioadă determinată
    • număr posturi ocupate cu personal fără studii corespunzătoare postului

Foto: © Lightfieldstudiosprod | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


8 comments
  1. Blat blat blat
    Sau promis cupoane 500 lei pentru copii
    Nu sa mai dat
    Sau promis tablete pentru scola online
    Nu sau mai dat
    M-am saturat de toate promisiunile voastre de rahat

  2. Bine că ” ne interesează ” statistica! Modelele de evaluare mai pot aștepta.. între timp, le putem lucra pe cele pentru olimpiadă publicate în culegeri, fiindca toți vor fi eminenți, nu?..

  3. Niște modele de evaluare pentru elevi când se vor publica: cu două săptămâni înainte de examen? Bine ” că ne preocupă “statistica ! Alt interes nu se vede…

  4. Poate și în învățământ ar trebui sa apară conceptul de timp liber. Toată lumea este in concediu. Raportul este munca. S-au făcut rechemări din concediu pt întocmirea acestor rapoarte?

    1. Cum spunea odata Mihaela aici: ” Roger, roger, aici elfii, over!” Ha, ha, ha. Statistica ceruta pe 29 seara a se trimite pana pa 30 la amiaza. LOL. SI TOATA LUMEA in concediu.

  5. Din milioanele de articole postate, am învățat să citesc printre rânduri. Concluzie: nu cred că se vor mai redeschide școlile.

    1. Vad ca a mai apărut un Alexandru, cum sunt și eu. Te rog frumos ai putea sa îți adaugi încă un nume, sa ne deosebim un pic?
      E o rugăminte, o sugestie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

China difuzează obligatoriu pe TikTok elevilor chinezi de sub 14 ani conținuturi educaționale, experimente științifice, tururi ale muzeelor și limitează folosirea la 40 de minute pe zi. Analiză Le Figaro despre “cum își protejează China copiii și îi prostesc pe ai noștri cu rețeaua socială TikTok”

Diferențele dintre versiunea chineză a aplicației TikTok și cea internațională au fost semnalate de către publicația Le Figaro. De exemplu, dacă elevii au sub 14 ani, atunci aceștia vor vedea…
Vezi articolul

EXCLUSIV Republica Dolj în ARACIP – Cum au ajuns în funcții cheie din Agenția care asigură calitatea în învățământ apropiați ai președintei Mariana Dogaru. Al doilea om din instituție a fost coleg de liceu cu Dogaru, care i-a echivalat activitatea de profesor de cultură civică cu 7 ani vechime în specialitatea studiilor juridice necesare exercitării funcției / Avocatul care a reprezentat-o pe Dogaru într-un proces împotriva Agenției este acum avocatul ARACIP, pe aproape 10.000 de euro în 4 luni

Primul concurs pentru funcțiile de conducere din ARACIP – Agenția Română pentru Asigurarea Calității în Învățământul Preuniversitar – s-a încheiat pe data de 13 iulie, potrivit rezultatelor publicate pe site-ul…
Vezi articolul