DOCUMENT Toate școlile trebuie să raporteze Ministerului Educației, până pe 30 decembrie, câți elevi și profesori nu au dispozitive sau internet pentru acces la școala online, câți profesori s-au pensionat de la începutul anului

33.042 de vizualizări
Foto: © Lightfieldstudiosprod | Dreamstime.com
Câți elevi și profesori nu au dispozitive sau internet pentru acces la școala online, câți profesori s-au pensionat de la începutul anului și câți dintre cei care s-au pensionat lucrează în continuare pe posturile de pe care s-au pensionat, sunt câteva dintre statisticile cerute de Ministerul Educației tuturor școlilor din România până mâine, 30 decembrie, printr-o adresă obținută de Edupedu.ro.

Este vorba despre Adresa nr 8.287 din 28.12.2020, semnată de secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar Sorin Ion.

Adresa e datată la o zi după ce ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat pe 27 decembrie că “mâine voi cere ca până pe data de 11 ianuarie să avem o radiografie reală corectă și completă a acestei situații (n.red. a elevilor fără acces la școala online) în țară”.

Documentul solicită școlilor și grădinițelor să completeze în programul informatic SIIIR (Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România) datele pentru “elevii care au acces la internet și dispun de echipamente/dispozitive în vederea desfășurării procesului de învățare în sistem on-line”.

Reactualizarea datelor trebuie să fie făcută și pentru cadrele didactice, prevede documentul.

De asemenea, școlile trebuie să reactualizeze și situația conectării la internet a corpurilor de clădire, pentru fiecare școală și grădiniță.

Cererea de actualizare a datelor este cea mai recentă dintr-un șir de câteva astfel de solicitări primite în ultima vreme de școli.

Tot până la 30 decembrie 2020 școlile trebuie să trimită la minister un tabel cu numărul cadrelor didactice care s-au pensionat de la începutul anului școlar până acum, în perioada 1 septembrie – 30 decembrie 2020. Situația trebuie să cuprindă:

 • numărul cadrelor didactice pensionate pe parcursul anului școlar
 • numărul de posturi didactice eliberate ca urmare a pensionării cadrelor didactice pe parcursul anului școlar
 • modalități de ocupare a posturilor eliberate
  • număr posturi ocupate în regim plata cu ora cu aceleași persoane
  • număr posturi ocupate în regim plata cu ora cu alte persoane
  • număr posturi ocupate cu personal didactic calificat, angajat cu contract individual de muncă pe perioadă determinată
  • număr posturi ocupate cu personal fără studii corespunzătoare postului

Foto: © Lightfieldstudiosprod | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


8 comentarii
 1. Blat blat blat
  Sau promis cupoane 500 lei pentru copii
  Nu sa mai dat
  Sau promis tablete pentru scola online
  Nu sau mai dat
  M-am saturat de toate promisiunile voastre de rahat

 2. Bine că ” ne interesează ” statistica! Modelele de evaluare mai pot aștepta.. între timp, le putem lucra pe cele pentru olimpiadă publicate în culegeri, fiindca toți vor fi eminenți, nu?..

 3. Niște modele de evaluare pentru elevi când se vor publica: cu două săptămâni înainte de examen? Bine ” că ne preocupă “statistica ! Alt interes nu se vede…

 4. Poate și în învățământ ar trebui sa apară conceptul de timp liber. Toată lumea este in concediu. Raportul este munca. S-au făcut rechemări din concediu pt întocmirea acestor rapoarte?

  1. Cum spunea odata Mihaela aici: ” Roger, roger, aici elfii, over!” Ha, ha, ha. Statistica ceruta pe 29 seara a se trimite pana pa 30 la amiaza. LOL. SI TOATA LUMEA in concediu.

 5. Din milioanele de articole postate, am învățat să citesc printre rânduri. Concluzie: nu cred că se vor mai redeschide școlile.

  1. Vad ca a mai apărut un Alexandru, cum sunt și eu. Te rog frumos ai putea sa îți adaugi încă un nume, sa ne deosebim un pic?
   E o rugăminte, o sugestie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Peste 20 de asociații civice denunță blocada impusă de primarul Sectorului 5 voluntarilor din școala 136 din Ferentari, în locul cărora Florea propune un program de 4 milioane de euro

Peste 20 de asociații civice, printre care și comunitatea #Rezistența, îi cer Primarului Sectorului 5, Daniel Florea, “ridicarea imediată a interdicției impuse voluntarilor și copiilor de a mai folosi” spațiul…
Vezi articolul

Cîțu: Am văzut că există foarte mulți care vor să își lege și mandatul de un buget. Foarte bine, îl legăm și de execuție / Îi anunț pe membrii cabinetului că la jumătatea anului vom face o evaluare cu mandatele pe masă

Premierul Florin Cîțu a anunțat că cei care au amenințat cu demisia dacă nu primesc un buget mai mare, vor trece și prin evaluarea execuției bugetare la jumătatea anului „cu…
Vezi articolul

Tudor Chirilă: Situaţia precară a învăţământului românesc se reflectă şi în faptul că doi foşti profesori refuză o dezbatere electorală. La capitolul retorică avem doi repetenţi:)

Artistul Tudor Chirilă îi critică pe Klaus Iohannis și pe Viorica Dăncilă din cauză că evită dezbaterile electorale în campania pentru alegerile prezidențiale. Într-un mesaj pe Facebook, citat de G4Media.ro,…
Vezi articolul