Doi elevi medaliați cu aur la Olimpiada Națională de Matematică: Când nu fac matematică, am o pasiune pentru fizică și aș vrea să o folosesc pentru a descoperi ce se va întâmpla cu lumea / Matematica și fizica definesc universul și tot ce trăiește în el

14.931 de vizualizări
Foto: © Tero Vesalainen | Dreamstime.com
Dintre cei 94 de concurenți de la clasa a VIII-a, la etapa națională a Olimpiadei de Matematică de la Huși, Robert Isepciuc de la Colegiul Național din Iași și Gabriel Vergelea de la Școala Gimnazială Spectrum Constanța au acumulat cel mai mare număr de puncte, câte 24. Ambii au primit premiul întâi din partea Ministerului Educației și medalia de aur oferită de Societatea de Științe Matematice din România, conform TVR Iași

Robert Isepciuc și Gabriel Vergelea sunt pasionați de matematică, dar și de fizică.

„Când nu fac matematică, am o pasiune pentru fizică și aș vrea să o folosesc pentru a descoperi ce se va întâmpla cu lumea pe partea științifică, a spus Robert.

Gabriel crede că „colegii ar trebui să recepteze matematica ca rezolvarea universului, pentru că matematica și fizica definesc universul și tot ce trăiește în el.

Robert Isepciuc și Gabriel Vergelea / Foto: captura TVR Iași

Intervențiile celor doi olimpici la TVR Iași:

Robert Isepciuc: Este pentru prima oară când am luat premiu I. Am participat la olimpiadă în clasa a VI-a și la acel moment am luat locul opt. Apoi, anul viitor am la premiu trei și în prezent sunt aici cu premiul întâi. 

Când nu fac matematică, nu am atât de mult timp să visez, dar am o pasiune pentru fizică și aș vrea să folosesc fizica pentru a putea descoperi ce se va întâmpla cu lumea, pe partea științifică. 

Am reușit prin perseverență și muncă. De la grădiniță mi-au plăcut cifrele, mi-a plăcut mereu să fiu din ce în ce mai bun și am încercat să fac asta și de aceea am continuat să lucrez. Niciodată nu m-am dat bătut.

Mi-ar plăcea să ajung în spațiu sau mai bine, să construiesc, proiectez rachete ori alte nave. Mă pasionează domeniul aeronauticii și ar părea o idee bună de carieră pentru viitor.

Gabriel Vergelea: Eu sper că drum drumul meu va avea de-a face cu matematica. De asta mă și pregătesc și sper să-mi iau un job legat de matematică. Poate mă duc și un pic pe informatică, că e folositoare.

Matematică pentru mine o pasiune și colegii ar trebui să recepteze matematica ca rezolvarea universului, pentru că matematica și fizica definesc universul și tot ce trăiește în el.

Nu mă văd în generația asta să circul pe alte galaxii, dar o să fie foarte diferită societatea în următorii ani. 

Foto: © Tero Vesalainen | Dreamstime.com/ Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
VIDEO Moment emoționant la premierea Olimpiadei Naționale de Matematică 2024 pentru clasele VII-XII – elevii au fost aplaudați îndelung / Profesorul Cătălin Gherghe: Începe un nou ciclu de selecție pentru Olimpiada internațională care va fi în iulie
Etapa națională a Olimpiadei de Matematică – ONM 2024 începe marți, 2 aprilie, la Huși și Târgu Mureș, pentru clasele VII-VIII și de liceu. Aproape 600 de elevi calificați la ediția 74 a ONM

2 comments
  1. Pacat insa ca “România educata” nu alimentează foamea de cunoaștere a tinerilor.
    Programul ar trebui sa se numească România vag educata, deoarece resursele educaționale sunt risipite în demersuri inutile în ceea ce privește educația și cultura generală a viitoarelor generații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Cîmpeanu “pare să nu înțeleagă cum funcționează statul de drept” – Cristian Pîrvulescu, SNSPA / Acesta insistă asupra valabilității Ordonanței 99, ce permite o perioadă de tranziție din online la predarea față în față “pe întreg parcursul anului universitar”

Ordonanța de urgență 99/2021, invocată în ultima săptămână ca argument legislativ pentru o tranziție mai lungă de la predarea online la cursuri onsite în universități, “nu are nicio legătură cu…
Vezi articolul