Dosar penal, după ce liderul AUR a spus că istoria Holocaustului este o temă minoră ridicată la rangul de materie / Procurorii s-au autosesizat și cercetează cazul

4.664 de vizualizări
George Simion / Foto: INQUAM Photos - Ilona Andrei
George Simion / Foto: INQUAM Photos – Ilona Andrei
Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au anunțat, luni, printr-un comunicat de presă, că au deschis dosar penal in rem (n.red. sunt cercetate doar faptele, nu și persoane) pentru că Alianța pentru Unirea Românilor ar fi minimalizat importanța Holocaustului, spunând că este o ”temă minoră”, scrie G4Media.

Săptămâna trecută, AUR susținea într-un comunicat de presă că istoria Holocaustului și educația sexuală reprezintă ”teme minore” care au fost ridicate la rangul de materii, în ceea ce califică a fi drept o ”acțiune sistematică de subminare a calității învățământului din România”.  

Procurorii s-au autosesizat în această speță, iar co-fondatorul AUR, George Simion, urmează să fie citat pentru audieri, conform surselor G4Media.

Citește articolul integral pe G4Media.

9 comments
  1. Bă! Ne-am săturat să-i plângem pe evrei. Ajunge ! Da’, pentru ai noștri, pentru români, plâng evreii askenazi sau de care or mai fi, plâng ei vreodată pentru altă nație ? Mi se face silă de toate neamurile astea de nomazi …

  2. În această privință sunt perfect de acord cu ei. Poponarii, jidanii și țiganii, au avut într-adevăr de suferit, dar nu la rangul la care își doresc ei să fie ridicat, lumea e condusă de jidani, europa de poponari și ROMÂNIA de țigani, de aia sar toți ca arși când vine vb de holocaust. De exemplu Stalin a omorât peste 30mil de oameni și totul e parfum.

  3. Nu știu dacă-i minora sau nu, o acțiune care nu trebuie sa se mai repete insa in istorie DA, o grozavie DA. dincolo de asta insa, care stat din Europa isi obliga elevii sa invete ca tema sau obiect separat Istoria evreilor NICI o țară. Atunci, cand vir învăța elevii romani tema masacrării romsnilor ardeleni, foametea la care erau supuși țăranii români de catre arendașii evrei la începutul secolului XX … etc

  4. Nu dtiu dacă-i minora sau nu, o qctiune csre nu trebuie sa se mai repete insa in istorie DA, o grozavie DA. dincolo de asta insa, care stat din Europa isi obliga elevii sa invete ca tema sau obiect separat Istoria evreilor NICI o țară. Atunci, cand vir învăța elevii romani tema masacrării romsnilor ardeleni, foametea la care erau supuși țăranii români de catre arendașii evrei la începutul secolului XX … etc

  5. Dar ce stiu procurorii despre holocaust? Cum vor intelege ei faptele AUR. Daca nici istoricii nu s-au pus de acord, cum se vor pune procurorii? AUR nu a negat holocaustul ci a zis ca nu trebuie studial la scoala. Nemtii au aceasta materie? Dar ungurii, francezii, italienii?

    1. De ce nu publicați toate comentariile ?, asta face parte din buns educație ???, am îndoieli și convingerea mai d graba a practicării de voi w cenzurii comuniste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Studenții și elevii vor avea reducerile și gratuitățile prevăzute de legile educației din 3 septembrie, dar după mecanismul din normele de aplicare vechi, până la intrarea în vigoare a noilor norme, transmite Autoritatea pentru Reformă Feroviară

Noile facilități pentru elevi și studenți la transportul cu trenul, prevăzute în noile legi ale educației, vor intra în vigoare pe 3 septembrie, când intră în vigoare actele normative, dar…
Vezi articolul

EXCLUSIV Guvernul a lăsat fără tichete educaționale peste 15.300 de copii ai căror părinți nu au venituri. Inspectoratelor școlare li se solicită, la 6 luni de când a început școala și la 5 luni de când au trimis listele finale cu beneficiarii celor 500 de lei, „completarea documentelor”

Peste 15.300 de copii ai căror părinți au declarat că nu au venituri nu au primit până acum tichetele educaționale de 500 de lei, la 6 luni de când a…
Vezi articolul

Profesorii din România vor participa la TALIS 2024, anunță Ligia Deca, după adoptarea în Guvern a deciziei. Vor fi colectate “informații directe” privind dezvoltarea profesională, convingerile și atitudinile cadrelor didactice

România va participa la studiul internațional TALIS 2024, după cum a anunțat astăzi Ligia Deca. „Decizia a fost adoptată în ședința de astăzi a Guvernului și constituie un pas important…
Vezi articolul