Două licee din România și trei din Republica Moldova, premiate de Organizația Internațională a Francofoniei pentru înscrierea pe o platformă de resurse nou lansată / Sute de cărți digitale și videoclipuri pot fi accesate gratuit

1.060 de vizualizări
Foto: captură – parlonsfrancais.francophonie.org
Peste 30 de școli și licee din lume au fost premiate de Organizația Internațională a Francofoniei (OIF) pentru înscrierea pe o platformă de resurse pentru profesorii de franceză nou lansată. Dintre acestea, două sunt din România și cinci din Republica Moldova, dar resursele pedagogice puse la dispoziție de OIF pot fi accesate de orice școală din țară după crearea unui cont pe platformă.

Mai exact, este vorba despre Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea” din Pașcani și de Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iași. Printre cele 30 de licee din lume premiate pentru prezența și utilizarea resurselor din platforma „Parlons français” mai sunt unități de învățământ din Asia, Africa și America de Sud, iar premiile constau în cărți pentru învățarea limbii franceze.

Platforma, nou lansată de OIF, „se adresează actorilor din învățământ și din societatea civilă implicați în predarea/învățarea limbii franceze într-un context multilingv în spațiul francofon”, potrivit descrierii făcute pe site.

Foto: captură – parlonsfrancais.francophonie.org

„Înregistrându-vă pe platformă, veți beneficia de un spațiu personalizat în care vă puteți stoca documentele personale de lucru, puteți selecta resursele disponibile pe platformă și găsi documentele de la cursurile de formare profesională pe care le-ați urmat în cadrul OIF.

  • Spațiul meu de stocare
  • Resursele mele didactice
  • Instrumentele mele digitale
  • Certificatele mele
  • Documentele mele de formare”, se mai arată în prezentarea platformei.

Printre resursele disponibile în acest moment pe parlonsfrancais.francophonie.org se află un dosar online cu fișe pedagogice pe marginea Jocurilor Olimpice 2024 care se vor ține la Paris, dosare didactice pentru profesori despre proiectarea activităților extrașcolare, trimiteri către canale de Youtube despre cultura franceză, vocabular francez și pronunție; dicționare, podcasturi și dialoguri înregistrate.

Citește și:
20 martie, Ziua Internațională a Francofoniei. Peste 320 de milioane de oameni vorbesc franceza în lume
2022 – Francofonia, sărbătorită internațional pe 20 martie în fiecare an. Peste 50 de milioane de elevi și studenți învață franceza ca limbă străină, însă predarea acesteia este în pericol dacă politicile din Educație nu determină tinerii să aleagă meseria de profesor – nou raport al Organizației Internaționale a Francofoniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai, mesaj pentru elevii de liceu: Dacă planul tău de viață e în străinătate, atunci e ok să faci facultatea afară, altfel nu recomand

“Merită să studiezi și să obții o licență de facultate în străinătate doar dacă te vezi locuind și muncind ulterior acolo”, susține Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, într-un…
Vezi articolul

Cele mai multe posturi netitularizabile din ultimii 11 ani, potrivit datelor Ministerului Educației. Sunt peste 65.800 de posturi pe perioadă determinată / La Titularizare 2023 s-au înscris sub 32.000 de candidați

Pentru anul școlar 2023-2024 au fost scose la concurs cele mai multe posturi pe perioadă determinată pentru profesori. Este vorba de 65.807, conform calculelor pe baza datelor Ministerului Educației. Concret,…
Vezi articolul

Scriitorul Radu Vancu, mesaj către profesori: Luni cred că va fi ziua crucială, psihologic vorbind. Să nu renunțe la deja o jumătate de lună de grevă în care și-au arătat demnitatea, și-au arătat forța morală și să meargă cu forța morală până la capăt, tocmai de dragul copiilor noștri

Momentul psihologic va fi ziua de luni, spune scriitorul Radu Vancu. Acesta le-a transmis un mesaj profesorilor din învățământul preuniversitar, într-o emisiune B1TV – să nu renunțe și „să meargă…
Vezi articolul