Restaurantele să poată contracta școlile, propunere pentru noua lege făcută de Dragoș Anastasiu, antreprenor și lider al alianței „O voce pentru Educație”: Gândiți-vă că apare o nuntă, ai nevoie de 20 de tineri, să poți să ai posibilitatea de a contracta școala sau pe tinerii respectivi direct – VIDEO

6.062 de vizualizări
Foto: AVE
Omul de afaceri Dragoș Anastasiu, antreprenor în domeniul HoReCa și lider al alianței „O voce pentru Educație”, a solicitat introducerea în proiectul legii Educației, aflat în dezbatere publică, a posibilității ca restaurantele și hotelurile să poată contracta școlile, sau direct pe elevii acestora, pentru cazurile în care „apare o nuntă” și „ai nevoie de 20 de tineri” care să servească la mese, potrivit exemplului oferit de acesta. Propunerea a fost făcută în cadrul unei dezbateri organizate de Coaliția pentru Educație, despre ruta profesională în sistem tradițional și în sistem dual.

„Inclusiv posibilitatea de a avea contracte cu școala, pentru servicii pe care să le poată presta, gândiți-vă că apare o nuntă sau știu și eu ce apare, ai nevoie de 20 de tineri, să poți să ai posibilitatea de a contracta școala sau pe tinerii respectivi direct”, a declarat Dragoș Anastasiu.

Dragoș Anastasiu a fost prezentat în cadrul dezbaterii ca reprezentând „sectorul de business” și în calitate de președinte al Asociația Rethink România, fiind „foarte activ în organizația O voce pentru Educație”.

Declarația poate fi urmărită în video de mai jos, la minutul 42:50:

Anastasiu este unul dintre inițiatorii și liderii alianței „O Voce pentru Educație” „constituită cu scopul de a contribui la reformarea sistemului de învățământ din România, în contextul publicării unui nou proiect de lege a educației (2022)”, potrivit site-ului organizației.

În această calitate a fost la o întâlnire cu Premierul României la Guvern, pe 8 august:

Foto: Reprezentanții O voce pentru educație la Guvern

Aceasta este și fondator și președinte al Asociației Rethink Romania, asociație care „este o iniţiativă a unor antreprenori care cred că, în ultimii 30 de ani, România nu şi-a atins potenţialul şi care s-au hotărât să schimbe acest model, pentru ca următorii 30 de ani să fie mai productivi, iar viitorul copiilor noştri mai sănătos”, potrivit descrierii de pe site-ul organizației.


4 comments
  1. Ooo, daaaa….am încercat sa duc elevii la practică pe litoral, anul acesta, am contactat 27 de hoteluri din Mamaia și doar un singur hotel a acceptat, dar și acesta cu tot felul de…condiționări! Sunt lămurit cu HORECA ce se plânge ca nu are resursa umana dar disponibilități de formare profesională inițială….mai mici. Înțeleg ca asiaticii sunt harnici și muncesc 25 de ore din 24 dar dacă vrem resursa umana românească și care sa rămână în RO atunci haide sa fim atenți la ea….

  2. Da un lucru foarte bun
    Dar sa-i platiti si cineva sa verifice orele, cat stau copii la munca
    Trebuie avut mare grija de acest aspect
    In rest totul ok
    Sa nu calce patroni si pe cadavre doar pt a face bani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

TOP 5 cele mai „căutate” meserii în învățământul profesional și tehnic. Producem peste 11 mii de tehnicieni ecologi și sunt doar 16 firme cu astfel de angajați

Cei mai mulți elevi sunt înscriși la calificarea „tehnician în activități economice”, potrivit platformei meserii.ro. Este vorba despre 14% din totalul elevilor din învățământul profesional din România. Pe locul al…
Vezi articolul

VIDEO Andrei Mercea, coordonatorul școlii duale de la Jucu, județul Cluj: Mulți dintre elevi nu au suficiente resurse materiale și încep să lucreze în diferite companii. Apare abandonul școlar, deoarece nu mai fac față să vină și la școală, să vină și la practică, în spate mai lucrează încă 6 ore

„Am avut un elev care, spre exemplu, făcea naveta, venea la noi la fabrică, după care de la noi, de la fabrică, fugea rapid la un hypermarket și programul lui…
Vezi articolul

EXCLUSIV Marianne Thyssen, Comisarul european pentru ocuparea forței de muncă: Reformarea educației profesionale în România, inclusiv prin introducerea învățământului dual, ar trebui să continue

“România a făcut progrese în îmbunătățirea sistemului său de educație și formare profesională”, iar rata de ocupare a forței de muncă în rândul tinerilor care au absolvit acest program a…
Vezi articolul

Ținta Ministerului Educației: Tot ce înseamnă învățământ tehnologic să se desfășoare în sistem dual până în 2029, adică mai mult de jumătate dintre copiii de liceu din România, spune secretarul de stat Sorin Ion

„Este o țintă ambițioasă a Ministerului Educației ca până în 2029, tot ce înseamnă învățământ tehnologic în România să se desfășoare în sistem dual, asta înseamnă mai mult de jumătate…
Vezi articolul