Echipa României a obținut patru medalii la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului

196 de vizualizări
Foto: Edu.ro
Lotul olimpic al României a obținut patru medalii la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului: o medalie de aur și trei medalii de argint. Constantin-Petrișor Ciaușescu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Gib Mihăescu” din Drăgășani, județul Vâlcea, a fost medaliat cu aur. La cea de-a XIII-a ediție a competiției internaționale au participat 163 de elevi din 41 de țări, anunță Ministerul Educației.

Medaliile de argint au fost obținute de:

  • Eva-Maria Savin – elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București
  • Ștefan Dimitriu – elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov
  • Gabriel-Darius Mardaru – elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Mircea ce Bătrân” din Constanța

Echipa a fost coordonată de profesorii Cătălina Șerban, de la Inspectoratul Școlar al Municipiului București, și Cristina Pârvu de la Centrul Național de Evaluare și Examinare.

Selecția lotului s-a realizat la finalul Olimpiadei Naționale „Științele Pământului”, desfășurată în februarie 2019, la Suceava, iar pregătirea lotului a avut loc la București.

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului este o competiție în cadrul căreia concurenții susțin individual o probă teoretică și una practică. Pentru a încuraja colaborarea între elevii din țările participante, se organizează echipe internaționale, care primesc teme de cercetare privind poluarea mediului dintr-o anumită arie geografică și sarcina de a realiza un proiect cu posibile soluții pentru ameliorarea problemelor din zona respectivă.

Olimpiada Internațională de Ştiințe ale Pământului 2019 (International Earth Science Olympiad – IESO 2019) s-a desfășurat la Daegu, în Coreea de Sud, în perioada 26 august– 3 septembrie.

Vezi aici site-ul oficial al olimpiadei

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ligia Deca vrea să paseze la primării responsabilitatea depunerii proiectelor pentru școlile eligibile, care nu au aplicat în programul pentru reducerea abandonului școlar, pentru a atinge ținta din PNRR / Amânările de termene și întârzierile în semnarea contractelor pun în pericol PNRAS

Ministrul Educației, Ligia Deca, vrea să paseze la primării responsabilitatea depunerii proiectelor pentru cele 400 de școli eligibile care nu au aplicat în programul pentru reducerea abandonului școlar, pentru a…
Vezi articolul

UPDATE Patru elevi răniți într-o școală din județul Sibiu, după ce s-a prăbușit tavanul sălii de clasă / Unul dintre copiii răniţi a rămas internat. Termenul de garanție al montării tavanului fals expirase de 2 ani, spune primarul

Patru elevi au fost răniți într-o școală din județul Sibiu, după ce s-a prăbușit tavanul sălii de clasă. Unul dintre copiii răniţi a rămas internat în Spitalul Clinic de Pediatrie…
Vezi articolul

Orban, despre solicitarea lui Cioloș: Să ceri demisia ministrului Educației cu o zi înainte de începerea școlii mi se pare o politizare dramatică a subiectului, cu atât mai mult cu cât dna Monica Anisie a fost secretar de stat în mandatul său

“Începerea anului școlar este o necesitate. Și așa 4 luni de zile, din cauza pandemiei, din cauza stării de urgență cursurile au fost online, într-o adaptare care practic a generat…
Vezi articolul

Amenințări, răpiri, înlocuirea profesorilor cu alții aduși din Crimeea: Cum arată “rusificarea” educației în teritoriile ocupate din Ucraina – CNN / Precedentul anexării Crimeei și al elevilor care au ajuns să lupte acum împotriva propriei țări

Directori amenințați, răpiri de profesori, somații să se renunțe la predarea în limba ucraineană și cu manuale ucrainene, dar și profesori care refuză categoric să se supună ordinelor soldaților –…
Vezi articolul