Echipa României a obținut patru medalii la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului

185 de vizualizări
Foto: Edu.ro
Lotul olimpic al României a obținut patru medalii la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului: o medalie de aur și trei medalii de argint. Constantin-Petrișor Ciaușescu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Gib Mihăescu” din Drăgășani, județul Vâlcea, a fost medaliat cu aur. La cea de-a XIII-a ediție a competiției internaționale au participat 163 de elevi din 41 de țări, anunță Ministerul Educației.

Medaliile de argint au fost obținute de:

  • Eva-Maria Savin – elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București
  • Ștefan Dimitriu – elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov
  • Gabriel-Darius Mardaru – elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Mircea ce Bătrân” din Constanța

Echipa a fost coordonată de profesorii Cătălina Șerban, de la Inspectoratul Școlar al Municipiului București, și Cristina Pârvu de la Centrul Național de Evaluare și Examinare.

Selecția lotului s-a realizat la finalul Olimpiadei Naționale „Științele Pământului”, desfășurată în februarie 2019, la Suceava, iar pregătirea lotului a avut loc la București.

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului este o competiție în cadrul căreia concurenții susțin individual o probă teoretică și una practică. Pentru a încuraja colaborarea între elevii din țările participante, se organizează echipe internaționale, care primesc teme de cercetare privind poluarea mediului dintr-o anumită arie geografică și sarcina de a realiza un proiect cu posibile soluții pentru ameliorarea problemelor din zona respectivă.

Olimpiada Internațională de Ştiințe ale Pământului 2019 (International Earth Science Olympiad – IESO 2019) s-a desfășurat la Daegu, în Coreea de Sud, în perioada 26 august– 3 septembrie.

Vezi aici site-ul oficial al olimpiadei

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorului șpăgar din Constanța, fost inspector școlar, i-a fost respins acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu DNA, de către Tribunalul Constanța. Judecătorii cer continuarea urmăririi penale, dar decizia poate fi contestată

Acordul de recunoaștere a vinovăției profesorului Lucian Faliboga, fost inspector școlar, a fost respins de Tribunalul Constanța, potrivit ziuaconstanța.ro. Acordul fusese încheiat între procurorul-șef Andrei Bodean și profesorul Lucian Faliboga.…
Vezi articolul

UPDATE Legea Educației, modificată din nou de Guvern prin Ordonanță de Urgență, pentru creșterea alocației forfetare în cazul elevilor navetiști, fără a asigura gratuitatea transportului. Proiectul a fost aprobat în ședința de Guvern

Proiectul de ordonanță de urgență pentru decontarea transportului elevilor se află pe ordinea de zi a ședinței de Guvern. Acesta urmărește să modifice Legea Educației Naționale, astfel încât elevii care…
Vezi articolul

Asociația cercetătorilor Ad Astra propune un Pact Național pentru Cercetare: evaluări transparente, finanțare predictibilă și bazată pe meritocrație, mai mulți cercetători

Evaluarea transparentă a performanței științifice, alocări bugetare care să crească anual, o schemă de finanțare bazată pe meritocrație, mai mulți cercetători și o finanțare predictibilă pentru competiții – acestea sunt…
Vezi articolul