Echipele mobile de vaccinare vor merge în peste 2.400 de școli, anunță Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale: Au fost vaccinați 69 de elevi din 3 județe, în prima săptămână de școală

1.533 de vizualizări
Foto: gov.ro
„Sunt 2.468 de unități de învățământ care vor beneficia de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile”, după cum a declarat Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, în cadrul conferinței de presă, în legătură cu situația vaccinării din școli. Acesta a precizat că în prima săptămână de școală au fost vaccinați 69 de elevi din Vâlcea, București și Hunedoara.

Valeriu Gheorghiță a spus că sunt propuse 201 centre de vaccinare proprii, ce urmează să fie organizate: „O parte dintre ele deja sunt active în unitățile de învățământ, iar ale 1.062 de unități de învățământ sunt arondate unor centre de vaccinare din proximitate”.

  • Valeriu Gheorghiță a subliniat că acesta este situația centralizată din 26 de județe.

„În prima săptămână de școală, au fost vaccinați în 3 județe aproximativ 69 de elevi, 23 în Vâlcea, 18 în București, 28 la centre de vaccinare din proximitate în Hunedoara. În momentul de față, sunt deschise și active 22 de centre de vaccinare în unitățile de învățământ în 5 județe: Cluj, Dolj, Hunedoara, Teleorman și Vâlcea”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 a mai declarat că „la nivelul unităților de învățământ, vaccinarea se poate realiza în cabinetele medicale proprii, prin intermediul echipelor mobile sau prin arondarea la centrele de vaccinare aflate în proximitate. Se poate realiza în cabinetele medicale proprii, prin intermediul echipelor mobile sau prin arondarea la centrele de vaccinare aflate în proximitate”.

Pe de altă parte, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a denunțat ieri într-o declarație la AlephTV existența unui blocaj legat de colectarea de către școli a formularelor pentru acordul de vaccinare de la părinți și că școlile nu au solicitat echipe mobile de vaccinare după prima săptămână de școală.


1 comentariu
  1. Faptul ca umblați cu vaccinul ca disperații prin scoli scade încrederea populației în vaccin.Ca sa nu mai zic ca veti apărea curând la știrile de la ora 5 : “copiii plâng pe la geamuri și fug disperați prin scolile ferecate. Părinții au dărâmat gardurile sa ii poată salva.” Asa titlu poate deveni cu ușurință realitate, dacă populația va crede ca le vaccinați copiii în scoli fără voia lor. Și nu e mare lucru, ca suntem o nație majoritara de sosoci(teoria conspirației dusa la extrem).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sorin Cîmpeanu: Organizarea examenelor naționale și aprobarea curriculumului pentru clasa a IX-a, după ce vom avea planurile-cadru analizate, sunt problemele urgente. Elevii de clasa a IX-a e foarte puțin probabil să aibă manuale în toamnă

Pregătirea și organizarea examenelor naționale, precum și aprobarea curriculumului de clasa a IX-a, după ce vom avea planurile-cadru analizate și aprobate, sunt problemele urgente ale Educației, a declarat noul ministru,…
Vezi articolul