Echipele mobile de vaccinare vor merge în peste 2.400 de școli, anunță Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale: Au fost vaccinați 69 de elevi din 3 județe, în prima săptămână de școală

1.548 de vizualizări
Foto: gov.ro
„Sunt 2.468 de unități de învățământ care vor beneficia de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile”, după cum a declarat Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, în cadrul conferinței de presă, în legătură cu situația vaccinării din școli. Acesta a precizat că în prima săptămână de școală au fost vaccinați 69 de elevi din Vâlcea, București și Hunedoara.

Valeriu Gheorghiță a spus că sunt propuse 201 centre de vaccinare proprii, ce urmează să fie organizate: „O parte dintre ele deja sunt active în unitățile de învățământ, iar ale 1.062 de unități de învățământ sunt arondate unor centre de vaccinare din proximitate”.

  • Valeriu Gheorghiță a subliniat că acesta este situația centralizată din 26 de județe.

„În prima săptămână de școală, au fost vaccinați în 3 județe aproximativ 69 de elevi, 23 în Vâlcea, 18 în București, 28 la centre de vaccinare din proximitate în Hunedoara. În momentul de față, sunt deschise și active 22 de centre de vaccinare în unitățile de învățământ în 5 județe: Cluj, Dolj, Hunedoara, Teleorman și Vâlcea”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 a mai declarat că „la nivelul unităților de învățământ, vaccinarea se poate realiza în cabinetele medicale proprii, prin intermediul echipelor mobile sau prin arondarea la centrele de vaccinare aflate în proximitate. Se poate realiza în cabinetele medicale proprii, prin intermediul echipelor mobile sau prin arondarea la centrele de vaccinare aflate în proximitate”.

Pe de altă parte, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a denunțat ieri într-o declarație la AlephTV existența unui blocaj legat de colectarea de către școli a formularelor pentru acordul de vaccinare de la părinți și că școlile nu au solicitat echipe mobile de vaccinare după prima săptămână de școală.


1 comment
  1. Faptul ca umblați cu vaccinul ca disperații prin scoli scade încrederea populației în vaccin.Ca sa nu mai zic ca veti apărea curând la știrile de la ora 5 : “copiii plâng pe la geamuri și fug disperați prin scolile ferecate. Părinții au dărâmat gardurile sa ii poată salva.” Asa titlu poate deveni cu ușurință realitate, dacă populația va crede ca le vaccinați copiii în scoli fără voia lor. Și nu e mare lucru, ca suntem o nație majoritara de sosoci(teoria conspirației dusa la extrem).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Raed Arafat: Se suspendă activitatea cu prezența fizică în școlile și grădinițele particulare. Nimeni nu-i oprește să facă online / Nu este discriminare, este abordare diferită față de stat

Hotărârea de Guvern prevede suspendarea cursurilor cu prezență fizică în unitățile de învățământ private. Șeful DSU, Raed Arafat, a explicat că „prezența fizică este interzisă, nimeni nu-i oprește să facă…
Vezi articolul

Participanții la etapa județeană a Olimpiadei de matematică au dreptul să își vadă lucrările după contestații, potrivit unei adrese a Ministerului către Inspectoratul Școlar București

Participanții la etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Matematică (ONM) au dreptul să își vadă lucrările după contestații, conform unei adrese a Ministerului Educației (ME) către Inspectoratul Școlar al Municipiului…
Vezi articolul

Directoarea Colegiului Național I. L. Caragiale din București, Andreia Bodea: Unii elevi nu mai înțeleg pentru ce trebuie să învețe. Un elev de 17 ani mi-a spus că vrea să dea un tun și să se retragă. Noi în școală oferim modele, dar părinții nu ne lasă să ne facem treaba

Directoarea Colegiului Național I. L. Caragiale din București, Andreia Bodea, spune într-un interviu acordat TVR2, în emisiunea Educația la putere, că “unii elevi nu mai înțeleg pentru ce trebuie să…
Vezi articolul

DOCUMENT Din toamnă elevii de clasele a VII-a și a VIII-a pot studia o nouă disciplină „Educație privind schimbările climatice” – programa a fost publicată în Monitorul Oficial / Vor învăța să monitorizeze activitățile de zi cu zi care contribuie la poluare și să promoveze interculturalitatea și justiția climatică

Programa școlară pentru disciplina de tip opțional integrat „Educație privind schimbările climatice”, nivel gimnazial, clasele a VII-a și a VIII-a, a fost publicată în Monitorul Oficial. Programa se aplică începând…
Vezi articolul