Echipele mobile de vaccinare vor merge în peste 2.400 de școli, anunță Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale: Au fost vaccinați 69 de elevi din 3 județe, în prima săptămână de școală

1.546 de vizualizări
Foto: gov.ro
„Sunt 2.468 de unități de învățământ care vor beneficia de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile”, după cum a declarat Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, în cadrul conferinței de presă, în legătură cu situația vaccinării din școli. Acesta a precizat că în prima săptămână de școală au fost vaccinați 69 de elevi din Vâlcea, București și Hunedoara.

Valeriu Gheorghiță a spus că sunt propuse 201 centre de vaccinare proprii, ce urmează să fie organizate: „O parte dintre ele deja sunt active în unitățile de învățământ, iar ale 1.062 de unități de învățământ sunt arondate unor centre de vaccinare din proximitate”.

  • Valeriu Gheorghiță a subliniat că acesta este situația centralizată din 26 de județe.

„În prima săptămână de școală, au fost vaccinați în 3 județe aproximativ 69 de elevi, 23 în Vâlcea, 18 în București, 28 la centre de vaccinare din proximitate în Hunedoara. În momentul de față, sunt deschise și active 22 de centre de vaccinare în unitățile de învățământ în 5 județe: Cluj, Dolj, Hunedoara, Teleorman și Vâlcea”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 a mai declarat că „la nivelul unităților de învățământ, vaccinarea se poate realiza în cabinetele medicale proprii, prin intermediul echipelor mobile sau prin arondarea la centrele de vaccinare aflate în proximitate. Se poate realiza în cabinetele medicale proprii, prin intermediul echipelor mobile sau prin arondarea la centrele de vaccinare aflate în proximitate”.

Pe de altă parte, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a denunțat ieri într-o declarație la AlephTV existența unui blocaj legat de colectarea de către școli a formularelor pentru acordul de vaccinare de la părinți și că școlile nu au solicitat echipe mobile de vaccinare după prima săptămână de școală.


1 comment
  1. Faptul ca umblați cu vaccinul ca disperații prin scoli scade încrederea populației în vaccin.Ca sa nu mai zic ca veti apărea curând la știrile de la ora 5 : “copiii plâng pe la geamuri și fug disperați prin scolile ferecate. Părinții au dărâmat gardurile sa ii poată salva.” Asa titlu poate deveni cu ușurință realitate, dacă populația va crede ca le vaccinați copiii în scoli fără voia lor. Și nu e mare lucru, ca suntem o nație majoritara de sosoci(teoria conspirației dusa la extrem).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Președintele Asociației Colectiv, despre afișarea în public a premierului Cîțu cu primarul Piedone: „Îmi pun întrebarea acum dacă omul este lipsit total de empatie, dacă nu realizează efectiv ce face, cu cine se afișează?”

Eugen Iancu, președintele Asociației Colectiv GTG 3010 și tatăl lui Alexandru Iancu, victimă a teribilei tragedii din 30 octombrie 2015, a reacționat față de imaginea de la deschiderea anului școlar…
Vezi articolul

Președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, către ministrul Cîmpeanu: “Sunteți întruchiparea perfectă a unui amestec între nepăsarea lui Iohannis și cinismul securiștilor cu doctorate falsificate” / “Mi-e foarte clar, educația va merge doar în jos”

“Sunteți la locul dumneavoastră, adică ministru al Educației în Guvernul României, doar din două perspective: sunteți în subordinea unui plagiator – deci pentru asta vă potriviți acolo – și sunteți…
Vezi articolul

UPDATE Demisie a directoarei școlii din Iași unde a fost angajat învățătorul liberal acuzat de abuzuri asupra elevilor de clasa a II-a / Învățătorul Constantin Șerban a demisionat vineri dimineață

UPDATE Și directoarea școlii, Daniela Nechifor, a demisionat, a declarat pentru Edupedu.ro inspectoarea școlară generală. Amintim că ministrul Cîmpeanu a calificat drept “inadecvată” sancțiunea prin care Consiliul de Administrație al…
Vezi articolul