Elev de clasa a XII-a, “promoția cu mască și mănuși”: Pe 11 martie am plecat din clasă oarecum fericiți pentru o mică vacanță, dar acum ne dăm seama că a fost ultima plecare din școală în calitate de liceeni

20.523 de vizualizări
Cristian Ciuca / Foto: Arhiva personala
Un elev de clasa a XII-a le transmite un mesaj colegilor săi din “promoția cu mască și mănuși”, la o săptămână după ce președintele a anunțat că școlile din România se vor mai redeschide anul acesta doar pentru 2 săptămâni de pregătire strict pentru examene.

“Știu, este o perioadă foarte grea pentru tine, în care amintirile din ultimul an de liceu trebuiau să fie cele mai frumoase și de neuitat. Dar… iată-ne aici. Cum adică unde? Aici, în mediul online, unde lecțiile ne sunt predate pe Classroom, Zoom, Skype sau Whatsapp și unde ne facem ultimele amintiri împreună”, scrie Cristian Ciucă în scrisoarea adresată colegilor săi și trimisă redacției Edupedu.ro.

“Am plecat din clasă oarecum fericiți pentru că aveam o mică vacanță (cum o percepeam noi atunci), dar acum ne dăm seama că acel ultim ieșit pe ușa clasei a fost ultimul în calitate de… liceeni”, mărturisește Cristian, elev în clasa a XII-a la Liceul Tehnologic “Matei Basarab” din Strehaia.

Redăm mesajul elevului de clasa a XII-a:

Dragul meu coleg,

Știu, este o perioadă foarte grea pentru tine, în care amintirile din ultimul an de liceu trebuia să fie cele mai frumoase și de neuitat. Dar… iată-ne aici. Cum adică unde? Aici, în mediul online, unde lecțiile ne sunt predate pe Classroom, Zoom, Skype sau Whatsapp și unde ne facem ultimele amintiri împreună.

Fiecare amintire din cei 4 ani de liceu va fi pentru tine ca o comoară pe care o descoperi odată cu timpul când o vei povesti. Această amintire, a ultimului semestru al clasei a XII-a va fi una dureroasă pe de o parte, dar pe de altă parte vei realiza, mai devreme sau mai târziu, că fiecare moment petrecut de colegi și de prieteni este unic și trebuie să profiți la maxim de el.

Iată-ne în luna mai, luna când trebuia, din nefericire, să ne luăm rămas-bun de la profesori și de la ceilalți colegi, de la celelalte clase și să  plecăm fiecare pe drumul său în viață. Acest lucru, din păcate, nu mai este posibil. Nu ne putem vedea îmbrăcați în robe, la careul de sfârșit de an organizat doar pentru NOI, elevii claselor a XII-a. Nu vom mai putea asculta discursul emoționant al doamnei director sau al doamnei diriginte, presărat cu lacrimile unei amare despărțiri. Nu vom mai trece pe sub tunelul de flori format de elevii claselor a XI-a care ne priveau și meditau emoționați spre viitorul an. Nu vom mai putea cânta împreună celebra melodie „ANI  DE LICEU”. Dar totuși vom putea face un lucru! Care? Vom putea păstra în suflet, ca pe o comoară, amintirile din frumoșii ani de liceu, amintirile de dinaintea primei teze sau amintirea primei note la matematică.

Iată-ne aici! Cu lacrimi în ochi, stând în pat, citind mesajele fiecărui profesor de pe grupurile clasei. Dar cu ce folos? Cu ce folos dacă nu o mai poți auzi pe profă spunând „Andrei, hai la tablă!” sau celebrul „Pe cine să ascultăm noi azi?!”. Totul este în zadar, toate aceste momente s-au sfârșit, fără să știm noi, pe 11 martie 2020. Am plecat din clasă oarecum fericiți pentru că aveam o mică vacanță (cum o percepeam noi atunci), dar acum ne dăm seama că acel ultim ieșit pe ușa clasei a fost ultimul în calitate de…liceeni.

În final, cu ochii în lacrimi aș vrea să spun doar atât: „Ani de liceu, / Cu prietenii pe viață, / Scumpii ani de liceu / Ți-i vei aminti mereu”. Vă mulțumesc tuturor pentru frumoasele amintiri din acești 4 ani excepționali!

Semnat: un elev al clasei a XII-a (promoția cu mască și mănuși)…

“Prin prezenta scrisoare, îmi exprim regretul referitor la sfârșitul de an al promoției mele care trebuia să fie unul glorios. Totodată, îi încurajez pe colegii mei să fie cat mai optimiști și sa nu uite proverbul ‘Totul este bine când se termină cu bine'”, a scris Cristian Ciucă.

Citește și:

 


2 comments
  1. Copile drag, sa ai drumul presarat cu flori si noroc in tot ce vei face in viata. Pe mine cuvintele tale m-au impresionat profund. Succes si nota mare!

  2. Un mesaj simplu, plin de sinceritate și de sensibilitate….bravo! Poate că viața asta atât de plină de surprize, unele plăcute, altele mai neplăcute, ca aceasta, va găsi o cale să compenseze cumva acest trist neajuns pe care îl trăiți acum și , peste timp, când vă veți reîntâlni, voi absolvenții de azi, cei cu “prietenii pe viață” cum spune și celebrul cântec amintit, să găsiți puterea de a face glume, așa cum numai fiecare generație își știe glumele ei, de aceste zile grele, din care toți ar trebui să ieșim sănătoși, mai buni, mai înțelepți.
    Drum bun în viață și succes la examene tuturor absovenților 2020 !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Licitația de manuale pentru clasa a VIII-a

Elevii care intră în clasele a IX-a, a X-a și a XI-a în septembrie nu vor avea manuale noi, ci vor învăța tot de pe cele aprobate în 2004, înainte să se fi născut / Profesorii lor vor avea „repere”, făcute de alți profesori în 10 zile, drept ghiduri de predare

În noul an școlar 2023-2024, în care cursurile încep pe 11 septembrie, conform calendarului aprobat de Ministerul Educației, elevii din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a nu vor…
Vezi articolul

PMB: „Problema consolidării clădirii în care funcționează Colegiul Național „Gheorghe Șincai” nu intră în sfera noastră de competență și nici nu ne-a fost solicitată intervenția pe acest subiect”

„Problema consolidării clădirii în care funcționează Colegiul Național „Gheorghe Șincai” nu intră în sfera noastră de competență și nici nu ne-a fost solicitată intervenția pe acest subiect”, a răspuns Primăria…
Vezi articolul

Dragoș Iliescu, vicepreședintele Comisiei Internaționale de Testare: Am putea argumenta că Subiectele grilă sunt în favoarea candidaților și o să aducă note mai mari

Testele grilă la Bacalaureat și Evaluarea Națională pun în mișcare procese de gândire axate mai degrabă pe recunoaștere, decât pe reproducere, a explicat pentru Edupedu.ro psihologul Dragoș Iliescu. “Nu trebuie…
Vezi articolul