Elev din Echipa de Robotică a României, câștigătoare în SUA: E nevoie de mai multă încredere în tineri, “pentru că arătăm că putem face lucruri pe care ei spun că sunt imposibile”

542 de vizualizări
Concurs de robotică / Foto: Nextlab.tech
“În momentul de față noi trebuie să ne chinuim să facem rost de parteneri și de sponsori. Ar trebui să fie mai deschiși față de această zonă de educație și să ne ofere mai multă încredere nouă, tinerilor”. Așa spune, într-un interviu acordat RFI, Mihai Melnic, elev ieșean care a făcut parte din echipa de Robotică a României care a câștigat Campionatul Internațional de Robotică din SUA – prima echipă din afara SUA care, după trei decenii, a câștigat această competiție.

De ce afirmă el că e nevoie de mai multă încredere? “Pentru că arătăm că putem face lucruri pe care ei spun că sunt imposibile. Dar noi arătăm tot timpul că putem face tot timpul imposibilul posibil. Dacă îți impui o idee, vrei să o dezvolți. O faci. Este un lucru de viziune. Ei când investesc acum, nu investesc într-un lucru din care să ia bani acum.

Investesc acum într-un loc pe care l-au ocupat, într-un anumit timp. Investesc în viitor. Trebuie să aibă multă viziune cei care ar vrea să investească în noi. Ceea ce nu prea există în România.”

Întrebat în legătură cu ce-și dorește pentru viitor, elevul – care, potrivit sursei citate, lucrează în prezent la un proiect din domeniul medical în care folosește Inteligența Artificială pentru îmbunătățirea vieții oamenilor care au nevoie de proteze – a făcut trimitere la studii în străinătate și activități internaționale legate de companii care să aibă sediul “principal în România”:

“Peste cinci ani, un master în afară sau la cine vine cu cea mai bună ofertă și îmi oferă posibilități de a învăța cât mai multe. Peste 10 ani la nivel global. Întotdeauna pe drumuri, între companii, între mai multe sedii. Cel principal va fi în România. Încercăm să facem un lucru cât mai mare.”

Citește interviul detaliat pe RFI.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Premierul Ciucă îndeamnă „întreg personalul din educație” să revină la catedră, deși profesorii și angajații protestează în școli. Șeful Executivului anunță că „rămânem deschiși dialogului” cu sindicatele, fără vreo propunere concretă

Nicolae Ciucă a pus din nou o postare pe Facebook, un mesaj în care salută adoptarea legilor Educației și are câteva referiri la situația tensionată din școli, unde luni a…
Vezi articolul

Unde învață cei 450 de elevi ai Liceului Teoretic Azuga, clădirile școlare din oraș fiind în renovare: Unii elevi vor face ore, de luni, în biroul primarului, în pensiunile unor profesori sau vor face naveta la liceul din Bușteni

Trei clase primare de elevi de la Școala Gimnazială ce aparține de Liceul Teoretic Azuga (LTA) vor începe acest an școlar în clădirea Primăriei: O clasă a fost repartizată în…
Vezi articolul
vârsta de pensionare, cancelarie profesori

După 12 ani de hărțuire, o fostă directoare de școală obține despăgubiri pentru „bullying-ul” din Cancelarie: 12.000 de lei pentru daune morale și contravaloarea a aproape 500 de zile de concediu de odihnă neluate

O fostă directoare de la Școala Gimnazială din Chicerea-Tomești a obținut o sentință definitivă prin care unitatea de învățământ trebuie să-i plătească daune morale de 12.000 de lei și contravaloarea…
Vezi articolul

UPDATE Guvernul va fi consiliat pe tema adaptării educației la inteligența artificială de un Consiliu în care Ministerul Educației nu are nicio atribuție. Consiliul face parte dintr-un nou Comitet pentru IA / Ministerul Cercetării spune că Ministerul Educației va fi “actor principal”

Un nou Comitet Român pentru Inteligența Artificială este format în baza unui ordin al ministrului Cercetării, Sebastian Burduja, ordin publicat joi în Monitorul Oficial. Noul Comitet, care funcționează sub patronajul…
Vezi articolul