Facultatea de Litere și cea de Științe Politice din cadrul Universității din București se solidarizează cu protestele din preuniversitar: “dacă azi sunteți voi în stradă, e foarte posibil ca mâine cadrele didactice din toate universitățile țării să vi se alăture”

4.157 de vizualizări
CIVIS Open Lab
UniBuc / Foto: Universitatea din București
“Ne solidarizăm cu protestele îndreptățite ale tuturor celor care lucrează în ciclul preuniversitar (chiar dacă nu intrăm și noi, deocamdată, în grevă) și îi avertizăm pe cei care ne conduc că nu putem fi de acord cu încălcarea continuă a Legii de către cei a căror misiune este tocmai aplicarea Legii”. Așa spune un mesaj prin care Facultatea de Litere a Universității din București își exprimă, miercuri, solidaritatea cu angajații din învățământul preuniversitar, mesaj la care, ulterior, a anunțat că se aliniază și Facultatea de Științe Politice a Universității din București.

Facultatea de Litere arată, în mesajul publicat pe pagina sa de Facebook: “guvernul pare să nu înțeleagă un lucru simplu: la România educată și performantă nu se poate ajunge dacă învățământul este subfinanțat, cu profesori al căror salariu lunar este mult mai mic decât suma alocată lunar, de același stat, pentru întreținerea unui deținut. România performantă și educată nu se poate obține cu profesori care nu-și pot permite să ducă un trai decent, să-și întrețină copiii și, cu atât mai puțin, să-și cumpere cărțile necesare.” 

Aceeași facultate atrage atenția că, “dacă azi sunteți voi în stradă, e foarte posibil ca mâine cadrele didactice din toate universitățile țării să vi se alăture. Disprețul pentru personalul didactic și nedidactic din preuniversitar se răsfrânge și asupra noastră, a celor care predăm în ciclul universitar. E falsă impresia că ar exista o falie între cele două cicluri de învățământ, căci ele sunt interdependente. ”

Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității din București a anunțat, ulterior, că “se solidarizează cu apelul lansat de colegii din Facultatea de Litere. Susținem greva profesorilor din învățământul preuniversitar. Ne dorim o Românie cu adevărat educată”.

Mesajul Facultății de Litere a Universității din București, integral:


2 comments
  1. Universitatile ce pazesc? Sunt multumite cu nr din ce in ce mai mic de studenti ce le vin? Sunt multumite de gradul de educație al studentilor?! Ah, pardon, au salarii mari, babane profesorii universitari. Nu isi permit sa piardă bani in greva. Eh, lăsati-ne cu solidaritatea. Ca asta nu tine de foame.

  2. Fără noi cei din preuniversitar..nici dumneavoastră din învățământul superior..nu ați exista….Fiți alături..si întrați în greva generala!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Deputatul PNL Marilen Pirtea, rector la Timișoara: Să primească prioritate pentru vaccinare și studenții universităților din România, dacă vor primi prioritate studenții care pleacă la studii în străinătate

Deputatul PNL Marilen Pirtea, rector al Universității de Vest din Timișoara, apelează la o declarație neangajantă făcută miercuri de premierul Florin Cîțu pentru a pleda pentru “prioritizarea pentru vaccinare a…
Vezi articolul
Cei cu medii sub 5, școli profesionale

EXCLUSIV Institutul care elaborează curriculumul școlar se comasează cu instituția care concepe subiectele de examene: Centrul Național de Politici și Evaluare, numele noii instituții care unește IȘE și CNEE

Guvernul Orban a comasat astăzi, prin Ordonanță de Urgență, două instituții din subordinea Ministerului Educației. Este vorba despre Institutul de Științe ale Educației (care concepe curriculumul și programele școlare) și…
Vezi articolul

Curtea de Apel București a decis anularea a 9 puncte din noile standardele de acreditare și evaluare periodică ale școlilor, prevăzute în Hotărârea de guvern 994 din 2020 și a respins toate celelalte plângeri ale Asociației Școlilor Particulare ca neîntemeiate / Decizia nu e definitivă, poate fi atacată cu recurs

Curtea de Apel București a decis azi, în primă instanță, anularea a 9 puncte din noile standardele de acreditare și evaluare periodică ale școlilor, prevăzute în Hotărârea de guvern 994…
Vezi articolul