Dosar penal în cazul mesajelor lui Alexandru Cumpănașu pe Tik Tok: “Prin mesajele transmise a incitat publicul la ură față de cadrele didactice”

2.211 vizualizări
Foto: Facebook/Alexandru Cumpanasu
Poliția Capitalei și procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 4 din București au început urmărirea penală in rem (doar pentru faptă) pentru acuzația de incitare la ură și discriminare față de profesori după ce Alexandru Cumpănașu a postat zeci de clipuri video pe rețeaua socială chinezească TikTok în care lansa mesaje îndreptate împotriva acestei categorii profesionale, potrivit unui comunicat al Parchetului Sectorului 4.

Parchetul Sectorului 4 a confirmat că a început un dosar penal in rem în cazul înregistrărilor lui Alexandru Cumpănașu. 

 • “Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București a fost înregistrat la data de 06.01.2021 un dosar penal, ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliție, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de incitarea la ură sau discriminare, faptă prevăzută de art. 369 Cod penal, urmărirea penală fiind începută in rem.
 • În fapt, s-a reținut că în spațiul public au apărut o serie de postări și materiale video prin care o persoană care domiciliază pe raza Secției 16 Poliție, prin mesajele transmise a incitat publicul la ură față de o anumită categorie de persoane, în speță cadre didactice.
 • În prezent, cercetările sunt efectuate de lucrătorii Secției 16 Poliție, din cadrul DGPMB, sub supravegherea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București, cauza fiind în faza administrării probatoriului.
 • Precizăm că activitățile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de Procedură Penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, precum și a prezumției de nevinovăție”.

Verificările se vor extinde și cu privire la cele mai mai recente dezvăluiri privind discuțiile cu tentă sexuală de pe WhatsApp dintre Cumpănașu și cu o adolescentă și vor fi conexate și cu alte eventuale plângeri, potrivit surselor citate.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

Foto: Facebook/Alexandru Cumpanasu


3 comments
 1. În ce stadiu se află în prezent cercetările?
  Chiar atât de mult trebuie să dureze, când faptele și dovezile sunt clare?

 2. Doamnelor și domnișoarelor învățătoare și profesoare,
  domnilor directori care sunteți la școala gimnazială și liceul absolvit de personaj,
  De ce nu-i faceți o plângere, că de întrebat îl întrebați degeaba,
  că sare la gâtul vostru și al neamurilor voastre (precum comuniștii care îți cercetau bunicii și vecinii),
  ca să contestați afirmația nerușinată despre moralitatea cadrelor didactice? Despre femei și fete în general?
  Vreți să vă fie publicate numele și funcțiile, vă e frică?

 3. Cum se afla inca in libertate, nemernicul asta? A ajuns pericolul nr. 1 al societatii. Mii de copii sunt confuzi si au cosmaruri din cauza lui. Trebuie arestat urgent si judecat aspru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Educația media, extinsă în toate ciclurile și “transversal în discipline”? Ligia Deca: “obiective” de educație media în forma finală a raportului România Educată / Radu Szekely invocă planurile cadru și profilurile de competențe ale absolvenților, ca posibile ținte de extindere

Autoritățile vor să “generalizeze” educația media în școală, pentru că “în mod evident, competențele media sunt indispensabile”, au spus vineri reprezentanți ai Președinției și Ministerului Educației, în cadrul unei conferințe…
Vezi articolul