Grecia închide pentru 2 săptămâni școlile primare, grădinițele și creșele. Rămân deschise școlile speciale / Ministrul grec al sănătății: Școlile primare au fost ultimul lucru pe care am vrut să îl închidem, iar acesta e un mesaj despre cât de gravă este situația

1.653 de vizualizări
Ministrul grec al educatiei, ministrul sanatatii si ministrul de interne / Foto: Facebook.com/Niki Kerameus
Guvernul grec a anunțat astăzi noi măsuri urgente pentru școli, pentru a combate pandemia de coronavirus: școlile primare, creșele și grădinițele se închid pentru următoarele două săptămâni, până pe 30 noiembrie. Rămân deschise doar școlile speciale, relatează www.iefimerida.gr.

De la ora 09.00, posturile televiziunii naționale vor difuza materiale pentru elevii școlilor primare, educația online va începe de la ora 14.00. Familiile cu copii nu vor plăti consumul de internet în orele de educație online, au declarat autoritățile.

Anunțul a fost făcut la Ministerul grec al Sănătății, de ministrul educației, ministrul sănătății și ministrul de interne.

“Școlile și mai ales școlile primare au fost ultimul lucru pe care am vrut să îl închidem, iar acesta în sine este un mesaj clar pentru toată lumea despre cât de gravă este situația”, a declarat ministrul grec al sănătății.

Ministrul educației, Niki Kerameos, a anunțat că “de luni, 16 noiembrie, timp de 2 săptămâni se suspendă funcționarea grădinițelor și școlilor primare din toată țara. Toate școlile speciale de tratament și educație vor rămâne deschise. Educația la distanță începe prin televiziune educațională și învățare modernă. Suntem toți împreună în această cursă. Vom face tot ce este omenește posibil pentru a menține viu procesul educațional, pentru a le permite copiilor noștri să continue procesul de învățare cât mai ușor. E greu pentru toți, dar vom reuși împreună”.

Ministrul sănătății, Vassilis Kikilias, a declarat că recomandarea comitetului de specialiști de a închide și școlile primare și grădinițele s-a bazat pe “mobilitatea intensă” a părinților, bunicilor, profesorilor și personalului administrativ către și de la școli.

“Potrivit comitetului, reducerea traficului și respectarea fidelă a celorlalte măsuri pot duce la o reducere a cazurilor”, a precizat oficialul guvernamental, care a adăugat că “sănătatea publică este primordială”.

Amintim că Grecia a decis la începutul lunii să închidă colegiile şi liceele, ca parte a instituirii unui lockdown la nivel naţional. Grădiniţele şi şcolile primare au rămas de atunci deschise.

Spre deosebire, România a închis toate școlile și grădinițele, lăsând să funcționeze numai after school-urile și creșele.

Cele mai multe state mențin deschise școlile, fie total, fie parțial. Acum, Grecia intră în grupul restrâns al țărilor europene care anunță închiderea tuturor școlilor, alături de România, Cehia, Polonia, Lituania.

Citește și:
Grecia: Prima zi de școală online pentru elevii de gimnaziu și liceu a fost marcată de probleme de conexiune la platforma de e-learning
Grecia închide colegiile şi liceele ca parte a instituirii unui lockdown la nivel naţional. Grădiniţele şi şcolile primare rămân deschise
Grecia amână până pe 14 septembrie redeschiderea școlilor, iar măștile vor fi obligatorii și gratuite


1 comment
  1. După cum spuneam și în vara.Valul 2 va începe după deschiderea școlilor. Sincronizarea este evidentă, toată țările s-au confruntat cu acesta situatie, și coincidenta sau nu, dar deloc surprinzător, valul 2 a început după deschiderea scolilor. Nu sunt epidemiolog, dar nu ai nevoie de studii de specialitate sa observi asta, nu? România s-a mișcat remarcabil de repede, din nou (poate de frica dezastrului din sistemul sanitar dar și pentru a proteja alegerile pe care PNL ține neapărat) și a închis școlile, inclusiv ciclul primar, cu 2 saptamani mai devreme comparativ cu restul tarilor. Țările care nu au închis încă ciclul primar, Franța, Anglia – vor închide și ele în citeva zile. Austria va închide de luni de exemplu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Minimum 15 credite transferabile obținute prin cursuri de formare continuă o dată la 5 ani, condiție pentru profesori în proiectul legii Deca. Impactul formărilor va fi monitorizat la clasă, anunță ministra

Profesorii vor trebui să obțină minimum 15 credite ECTS prin cursuri de formare continuă, la fiecare 5 ani, începând de la data licențierii în cariera didactică (actuala definitivare în învățământ…
Vezi articolul
Patriarhul Daniel / Foto: Basilica.ro

Biserica Ortodoxă Română, reacție virulentă la legile Deca: Ideologia de gen a fost propusă „fără discernământ” în legile învățământului / Obligația de a promova „diversitatea sexuală” în școală este total „abuzivă” și „nocivă”

Reacție virulentă a Bisericii Ortodoxe Române la proiectele de legi ale educației publicate de ministrul Ligia Deca. Patriarhia Română susține, într-o luare de poziție oficială, că ideologia de gen a…
Vezi articolul

UPDATE Cursurile vor fi suspendate în tot Bucureştiul vineri, pe 31 mai şi doar în şcolile de pe traseul Papei Francisc, joi 30 mai, anunţă primarul Gabriela Firea şi inspectorul şcolar general

Cursurile liceelor, şcolilor şi grădiniţelor aflate pe o rază de 1-2 km, pe traseul vizitei Papei Francisc vor fi suspendate joi 31 mai, a anunţat Gabriela Firea. Aceasta a declarat…
Vezi articolul