Grecia închide pentru 2 săptămâni școlile primare, grădinițele și creșele. Rămân deschise școlile speciale / Ministrul grec al sănătății: Școlile primare au fost ultimul lucru pe care am vrut să îl închidem, iar acesta e un mesaj despre cât de gravă este situația

1.653 de vizualizări
Ministrul grec al educatiei, ministrul sanatatii si ministrul de interne / Foto: Facebook.com/Niki Kerameus
Guvernul grec a anunțat astăzi noi măsuri urgente pentru școli, pentru a combate pandemia de coronavirus: școlile primare, creșele și grădinițele se închid pentru următoarele două săptămâni, până pe 30 noiembrie. Rămân deschise doar școlile speciale, relatează www.iefimerida.gr.

De la ora 09.00, posturile televiziunii naționale vor difuza materiale pentru elevii școlilor primare, educația online va începe de la ora 14.00. Familiile cu copii nu vor plăti consumul de internet în orele de educație online, au declarat autoritățile.

Anunțul a fost făcut la Ministerul grec al Sănătății, de ministrul educației, ministrul sănătății și ministrul de interne.

“Școlile și mai ales școlile primare au fost ultimul lucru pe care am vrut să îl închidem, iar acesta în sine este un mesaj clar pentru toată lumea despre cât de gravă este situația”, a declarat ministrul grec al sănătății.

Ministrul educației, Niki Kerameos, a anunțat că “de luni, 16 noiembrie, timp de 2 săptămâni se suspendă funcționarea grădinițelor și școlilor primare din toată țara. Toate școlile speciale de tratament și educație vor rămâne deschise. Educația la distanță începe prin televiziune educațională și învățare modernă. Suntem toți împreună în această cursă. Vom face tot ce este omenește posibil pentru a menține viu procesul educațional, pentru a le permite copiilor noștri să continue procesul de învățare cât mai ușor. E greu pentru toți, dar vom reuși împreună”.

Ministrul sănătății, Vassilis Kikilias, a declarat că recomandarea comitetului de specialiști de a închide și școlile primare și grădinițele s-a bazat pe “mobilitatea intensă” a părinților, bunicilor, profesorilor și personalului administrativ către și de la școli.

“Potrivit comitetului, reducerea traficului și respectarea fidelă a celorlalte măsuri pot duce la o reducere a cazurilor”, a precizat oficialul guvernamental, care a adăugat că “sănătatea publică este primordială”.

Amintim că Grecia a decis la începutul lunii să închidă colegiile şi liceele, ca parte a instituirii unui lockdown la nivel naţional. Grădiniţele şi şcolile primare au rămas de atunci deschise.

Spre deosebire, România a închis toate școlile și grădinițele, lăsând să funcționeze numai after school-urile și creșele.

Cele mai multe state mențin deschise școlile, fie total, fie parțial. Acum, Grecia intră în grupul restrâns al țărilor europene care anunță închiderea tuturor școlilor, alături de România, Cehia, Polonia, Lituania.

Citește și:
Grecia: Prima zi de școală online pentru elevii de gimnaziu și liceu a fost marcată de probleme de conexiune la platforma de e-learning
Grecia închide colegiile şi liceele ca parte a instituirii unui lockdown la nivel naţional. Grădiniţele şi şcolile primare rămân deschise
Grecia amână până pe 14 septembrie redeschiderea școlilor, iar măștile vor fi obligatorii și gratuite


1 comment
  1. După cum spuneam și în vara.Valul 2 va începe după deschiderea școlilor. Sincronizarea este evidentă, toată țările s-au confruntat cu acesta situatie, și coincidenta sau nu, dar deloc surprinzător, valul 2 a început după deschiderea scolilor. Nu sunt epidemiolog, dar nu ai nevoie de studii de specialitate sa observi asta, nu? România s-a mișcat remarcabil de repede, din nou (poate de frica dezastrului din sistemul sanitar dar și pentru a proteja alegerile pe care PNL ține neapărat) și a închis școlile, inclusiv ciclul primar, cu 2 saptamani mai devreme comparativ cu restul tarilor. Țările care nu au închis încă ciclul primar, Franța, Anglia – vor închide și ele în citeva zile. Austria va închide de luni de exemplu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

UPDATE Guvernul a aprobat joi proiectul de hotărâre prin care Ministerul Educației primește peste 30 de milioane de lei din Fondul de rezervă, pentru a putea plăti drepturile elevilor cu cerințe educaționale speciale

Proiectul de hotărâre prin care Ministerul Educației solicită suplimentarea bugetului său pe anul 2023, pentru a putea putea plăti drepturile elevilor cu cerințe educaționale speciale și pentru cheltuieli de personal…
Vezi articolul

Rectorul Universității de Vest din Timișoara, deputatul PNL Marilen Pirtea, acuzat la rândul său de plagiat, îi ia apărarea ministrului Sorin Cîmpeanu, în afacerea plagiatului: Nu s-ar include într-o zonă de plagiat / Pirtea este consilier onorific al premierului Ciucă, acuzat de plagiat în teza de doctorat

Acuzațiile de plagiat la adresa ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, aduse în ancheta jurnalistică de către Emilia Șercan „nu s-ar include într-o zonă de plagiat” în opinia rectorului Universității de Vest…
Vezi articolul

O sală de clasă a liceului de Informatică ‘Grigore Moisil’, renovată cu ajutorul unei companii IT, în proiectul “Adoptă o clasă pentru Iași” / Liceul are și două laboratoare de robotică dotate cu ajutorul foștilor absolvenți, care acum lucrează la companii în domeniu

Elevii de la una din clasele a X-a de la Liceul de Informatică “Grigore Moisil” din Iaşi au o nouă sală de clasă, care a fost renovată şi dotată de…
Vezi articolul

Premiul Nobel pentru Pace 2023, acordat activistei Narges Mohammadi, pentru lupta împotriva opresiunii femeilor din Iran. A fost condamnată la 31 de ani de închisoare și 154 de lovituri de bici, de către regimul din Iran și este încă în închisoare

Comitetul Norvegian pentru Nobel a decis să acorde Premiul Nobel pentru Pace 2023 activistei Narges Mohammadi pentru lupta ei împotriva opresiunii femeilor din Iran și pentru promovarea drepturilor omului și…
Vezi articolul

Mircea Miclea: Exmatricularea este o măsură de ultimă instanță, dar trebuie menținută pentru că altfel erodează masiv autoritatea școlii și a profesorilor. Trebuie un regulament școlar cu penalizări clare, care să fie adus la cunoștința părinților

„Exmatricularea este o măsură de ultimă instanță, dar trebuie menținută pentru că altfel erodează masiv, substanțial autoritatea școlii și a profesorilor. Renunțându-se la această măsură, comunicăm că rămâi în spațiul…
Vezi articolul