Grupul de comunicare strategică al Guvernului, cu privire la închiderea de vineri a școlilor-secții de vot din toată țara: Decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență de azi prevalează în fața hotărârii Comitetului din București

2.944 de vizualizări
vârsta de pensionare, cancelarie profesori
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Grupul de comunicare strategică al Guvernului a explicat astăzi că școlile din București nu-și suspendă mâine, 24 septembrie, cursurile. “Decizia CNSU de azi este cea care prevalează”, a precizat Grupul, întrebat dacă nu se suspendă de mâine cursurile în București, având în vedere decizia de saptămâna trecută a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență.

Întrebat dacă în Capitală se suspendă joi, 24 septembrie, cursurile în școli, Grupul de comunicare strategică al Guvernului a răspuns:

  • Decizia CNSU de azi este cea care prevalează, iar în baza acesteia zilele în care se suspendă activitatea cu prezență fizică vor fi vineri, luni și marți, ceea ce înseamnă că zilele disponibile pentru pregătirea locațiilor secțiilor de votare în sensul dezinfectării vor fi vineri și sâmbătă (înaintea zilei votului) și luni și marți (după ziua votului)”.

Grupul confirmă informația publicată de Edupedu.ro, conform căreia școlile din București nu se închid joi.

Anunțul oficial al Grupului de Comunicare Strategică al Guvernului

Grupul de Comunicare Strategică constituit de Guvern pentru măsurile anti-COVID a anunțat oficial, în urmă cu puțin timp, următoarele:

“Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat astăzi, 23 septembrie, Hotărârea numărul 46 privind suspendarea activităților didactice în unitățile de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare pentru alegerile locale din anul 2020.

Astfel, CNSU a decis ca activitatea didactică ce presupune prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice în cadrul unităților de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare pentru desfășurarea alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, stabilite conform Registrului secțiilor de votare administrat de Autoritatea Electorală Permanentă, să se suspende începând cu data de 25.09.2020 până la data de 29.09.2020 inclusiv.

Activitățile didactice pentru aceste unități școlare vor fi desfășurate în sistem on-line, conform metodologiilor specifice aprobate la nivelul Ministerul Educației și Cercetării”.

DOCUMENTUL OFICIAL transmis de Grupul de Comunicare Strategică:

Amintim că pe 18 septembrie Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență decisese că în Capitală se suspendă cursurile în zilele de 24, 25, 28 și 29 septembrie, deci și joi. Însă hotărârea a fost luată înainte de întrunirea Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Citește și:
BREAKING Școlile din București nu se închid joi. Toate unitățile de învățământ care vor fi secții de votare își suspendă cursurile față în față de vineri, 25 septembrie, până marți, 29 septembrie – Hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență și a Ministerului Educației
Ministerul Educației: Activitatea din școli care presupune prezența fizică a elevilor, suspendată între 25-29 septembrie, în unitățile care devin secții de votare. Elevii vor învăța doar online în perioada aceasta


1 comment
  1. Sunt foarte multe cazuri în București, profesorii și elevii sunt sacrificați după cum vor unii sau alții. Câtă lipsă de coerență și logică!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Desființarea intrării separate pentru profesori, din școli, propusă de Consiliul Național al Elevilor pentru noul statut / Sondaj: doar un sfert din 15 mii de elevi susțin că au primit alocații forfetare pentru navetă

Consiliul Național al Elevilor (CNE) a realizat raportul anual privind implementarea statutului elevului, iar la consultare au participat cadre didactice și elevi, din mediul urban și rural și din toate…
Vezi articolul

Klaus Iohannis în cartea „Pas cu pas”: Consider că este profund în neregulă dacă președintele țării vorbește de rău despre dascăli, despre elevi sau despre părinți, ori dacă îi răzvrătește pe unii împotriva celorlalți. Este greu să aștepți de la un profesor de liceu să aibă performanțe excepționale dacă nu reușește să întrețină o familie cu salariul pe care îl primește

„Președintele sau premierul țării noastre nu poate să iasă la televizor și să facă afirmații depreciative la adresa unei întregi caste profesionale. Este pur și simplu inadmisibil, iar acest lucru…
Vezi articolul