Guvernul din Ungaria cere universităților să-și evalueze activitățile bazate pe inteligență artificială, în vederea unui ghid de folosire „responsabilă și bine reglementată” a acestor instrumente

94 de vizualizări
ChatGPT în școli
Foto: © Wrightstudio | Dreamstime.com
Guvernul de la Budapesta a cerut instituțiilor de învățământ superior din țară să-și evalueze activitățile educaționale cu privire la folosirea inteligenței artificiale, cu scopul elaborării unui ghid privind folosirea IA în mediul academic, potrivit unei prezentări a proiectului pe platforma europeană Eurydice.

Aceasta arată că Legea învățământului superior din Ungaria a fost amendată așa încât universitățile să fie obligate să realizeze evaluări detaliate a reglementărilor lor interne, cu o atenție specială pentru regulile referitoare la folosirea IA în examinare și învățare. Termenul limită pentru evaluări este 1 septembrie 2025.

  • „Această inițiativă ar fi o oportunitate de revizuire a ghidului privind folosirea IA în mediul academic. Prin stabilirea unui ghid, instrumentele și tehnologiile IA vor fi integrate într-o manieră responsabilă și bine reglementată”, se arată în preentare.

Inițiativa urmărește și evaluarea condițiilor pentru introducerea unor cursuri privind inteligența artificială, integrarea aplicațiilor IA în materiile existente și furnizarea de „instruire etică și tehnică” privind folosirea IA.

„Intenția guvernului ungar în ceea ce privește această inițiativă este să se asigure că studenții sunt pregătiți în mod adecvat pentru provocările și oportunitățile erei digitale”, afirmă prezentarea citată.

Foto: © Wrightstudio | Dreamstime.com  / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


1 comment
  1. nu exista etica , cand e vb de AI.
    Inteligenta artificiala insasi se bazează pe furt..mai exact s aufolosit date SI cod la greu luat de pe platforme , fara a cere nimănui acordul. sa antrenat pe tot ce exista pe servere . nu respecta dreptul de autor . ai ul este in instrument antrenat pe munca a milioane de oameni. e utilizat cu precadere pt a obține solutii cu efort zero.
    ceea ce in mediul educational face din AI un dusman nu un prieten
    e colegul la care le dtie pe toate SI ti sopteste la lectie sau la lucrare de fiecare data. de ce ar mai invata oamenii. invitatul presupune efort SI efortul doare.
    in mediul academic e catastrofa , ies generatii de pseudospeciașisti care nu stiu nimic.
    evaluarea studenților devine un zero barat. extrem de descurajant pt cei care vor sa invete , e mult mai ușor cu chatgpt ul . SI daca e vb de erarhii , loc la buget SI burse atunci toata lumea va alege sa utilizeze ai la teste , lucrări , proiecte , examene.
    se astfel cruce progresului prin educare. omul va ramâne un needucat dependent de un terminal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

„Guvernul vrea să le dea profesorilor banii cu țârâita, cu pipeta / 5 ani, atât va dura ca Guvernul să aducă la zi salariile profesorilor”, a avertizat senatorul USR Ștefan Pălărie, legat de Ordonanța de urgență pentru plata diferențelor de drepturi salariale către profesori

Senatorul USR Ștefan Pălărie spune că Ordonanța de Urgență pe baza căreia urmează să fie plătite diferențele de drepturi salariale către profesori, pentru 2017-2021, adoptată joi în ședința de guvern,…
Vezi articolul

Personalul din școli trebuie să știe de săptămâna viitoare cum se folosesc testele neinvazive – ministrul Cîmpeanu. Joi seară, el spunea la Antena 3 că testele de salivă pentru elevi vor fi disponibile peste două săptămâni, iar la Digi 24 – după încă o săptămână

“Am solicitat Ministerului Sănătății sprijin pentru elaborarea unei proceduri de administrarea acestor teste pe bază de salivă, în așa fel încât această procedură să poate să fie diseminată către toate…
Vezi articolul

George Purcaru, FSLI, despre plata profesorilor de la examenele naționale: Ne-am exprimat nemulțumirea pe această temă, pentru că noi am cerut cel puțin actualizarea cu indicele de inflație a acestor sume. Plata se păstrează la nivelul anului 2024, din cauza ordonanței trenuleț

Vicepreședintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), George Purcaru, a declarat pentru Radio România Actualități că plata profesorilor care asistă și corectează lucrările de la examenele naționale „se păstrează la…
Vezi articolul