HARTĂ Rezultatele pe județe la titularizare 2019: Cele mai multe note peste 7 s-au înregistrat în județul Prahova, cele mai puține în Giurgiu

5.417 vizualizări
Cele mai multe note peste 7 la examenul de titularizare s-au înregistrat în județul Prahova, unde 58,5% dintre profesorii prezenți la proba scrisă au luat note peste minimul necesar pentru a se angaja pe perioada nedeterminată într-o școală. La polul opus este județul Giurgiu, unde doar 26,7% dintre candidații la titularizare au reușit să ia note între 7 și 10.

Rezultatele au fost anunțate de Ministerul Educației, care a precizat că cel mai mare procent al notelor peste 7 a fost înregistrat în sectorul 6 al Capitalei, însă la nivelul întregului municipiu București rata a fost de 52,16%.

Date statistice privind examenul de titularizare 2019 – primele rezultate, înainte de contestații:

Profesorii care au participat la examen, precum și cei care se pregătesc, pentru anii viitori, pot vedea mai multe discuții și întrebări despre Titularizare pe grupul de Facebook Titularizare 2019-2020&Definitivat 2019

CE ESTE TITULARIZAREA?

Titularizarea este angajarea într-o școală, pe o perioadă nedeterminată. Pentru a se titulariza – deci pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată – profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului.

Pentru a deveni suplinitor – deci pentru angajarea pe perioadă determinată – candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție.

Însă nu toți profesorii care iau note peste 7 la titularizare se și angajează, automat. Pe de o parte, concurența pe post face ca cel cu nota cea mai mare să devină titular. Pe de altă parte, din cauza declinului demografic, numărul de posturi scos la concurs este mic în ultimii ani, și se ajunge ca profesori cu note mari la titularizare să nu găsească niciun post liber.

  • Precizăm, însă, că numeroși profesori avertizează în fiecare an că există școli care “ascund” posturi și nu le scot la concurs, pentru ca prin diverse tertipuri juridice să le păstreze pentru profesori care le sunt apropiați.
Citește și:

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like