În creșele din Sibiu, ca la Medicină: Șase pe un loc. „O să-i ținem acasă până la clasa 0,” spune mama unui copil care nu a prins loc la creșă

988 de vizualizări
Foto: © Oksun70 | Dreamstime.com
La finalul lunii iunie fost încheiată situația înscrierii în creșele din municipiul Sibiu, iar ”concurența” prezintă o situație grea pentru părinți: șase copii pe loc, relatează Turnul Sfatului.

Pentru întreg orașul sunt doar nouă creșe de stat cu 220 de locuri în total și au fost depuse peste 1.000 de cereri și tot pete 1.000 au fost respinse, arată datele Inspectoratului Școlar Sibiu.

Primăria Sibiu a anunțat în nenumărate rânduri dublarea locurilor la creșă în Sibiu, cu toate acestea, pentru anul școlar 2022 – 2023 sunt alocate mai puține locuri față de anul trecut. Astfel în 2021 erau 319 locuri disponibile în creșe, iar anul acesta au fost anunțate doar 220.

Rămân în continuare proiectele primăriei pentru construirea de creșe. Cea mai mare dintre ele va fi ridicată pe strada Viitorului. Aceasta va avea 110 locuri disponibile, iar la începutul lunii iunie proiectarea ei a fost scoasă la licitație.  

Citește articolul integral pe G4Media.ro.

Foto: © Oksun70 | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like