În creșele din Sibiu, ca la Medicină: Șase pe un loc. „O să-i ținem acasă până la clasa 0,” spune mama unui copil care nu a prins loc la creșă

988 de vizualizări
Foto: © Oksun70 | Dreamstime.com
La finalul lunii iunie fost încheiată situația înscrierii în creșele din municipiul Sibiu, iar ”concurența” prezintă o situație grea pentru părinți: șase copii pe loc, relatează Turnul Sfatului.

Pentru întreg orașul sunt doar nouă creșe de stat cu 220 de locuri în total și au fost depuse peste 1.000 de cereri și tot pete 1.000 au fost respinse, arată datele Inspectoratului Școlar Sibiu.

Primăria Sibiu a anunțat în nenumărate rânduri dublarea locurilor la creșă în Sibiu, cu toate acestea, pentru anul școlar 2022 – 2023 sunt alocate mai puține locuri față de anul trecut. Astfel în 2021 erau 319 locuri disponibile în creșe, iar anul acesta au fost anunțate doar 220.

Rămân în continuare proiectele primăriei pentru construirea de creșe. Cea mai mare dintre ele va fi ridicată pe strada Viitorului. Aceasta va avea 110 locuri disponibile, iar la începutul lunii iunie proiectarea ei a fost scoasă la licitație.  

Citește articolul integral pe G4Media.ro.

Foto: © Oksun70 | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Model de cerere pentru școlile care organizează excursii

Model de cerere pentru școlile care organizează excursii în anul școlar 2022-2023. Ce obligații au elevii și care sunt responsabilitățile profesorilor / Acordul părintelui și planul activității – documente

Școlile și grădinițele pot organiza excursii, tabere sau expediții în anul școlar 2022-2023, dar trebuie să aibă toate măsurile pentru siguranța elevilor, să specifice atât numărul elevilor, cât și pe…
Vezi articolul

Promisiunile pentru educație ale candidaților la șefia PNL: Cîțu – câteva paragrafe cu PNRR și România Educată, cu orizont de schimbare 2026 / Orban – Peste 2 pagini cu școala ca prelungire a familiei, aplicarea României Educate și considerații despre învățământul superior

Proiectul prezidențial România Educată, asumat de PNL și de guvern, figurează în programele celor doi candidați care luptă pentru președinția PNL, premierul Florin Cîțu, respectiv Ludovic Orban. Moțiunile celor doi,…
Vezi articolul

Parteneriat strategic între Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea Lucian Blaga din Sibiu: programe educaționale comune, aplicații comune pentru granturi mari, consultări în zonele de “suprapunere”

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) și Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) au încheiat un parteneriat strategic la nivel academic, potrivit unui anunț al celor două instituții de învățământ superior.…
Vezi articolul

Cîmpeanu renunță la testele noninvazive în școli: Am înțeles argumentele INSP, nu se pot contabiliza în rata de infectare cazurile confirmate prin aceste teste / Ministrul, acum 2 săptămâni: Dacă cineva îmi spune că în Austria, Franța se folosesc aceste teste neinvazive fără ca ele să fie omologate, dați-mi voie să nu cred

Ministrul Educației renunță la introducerea testelor noninvazive, pe bază de salivă, în școli. “Am înțeles argumentele Institutului Național de Sănătate Publică (INSP). Testarea noninvazivă trebuie reconfirmată printr-o testare invazivă și…
Vezi articolul