Calendar înscrieri la grădiniță 2019: Pe 20 mai încep înscrierile la grădiniță, a anunțat Inspectoratul București. Care sunt actele necesare înscrierii

46.398 de vizualizări
Calendar înscrieri la grădiniță
Calendar înscrieri la grădiniță SURSA: Pixabay.com
Înscrierile la grădiniță încep pe 20 mai 2019, a anunțat Inspectoratul Școlar București, care a publicat calendarul de înscriere la grădiniță 2019. Conform datelor ISMB, în perioada 20.05.2019 – 07.06.2019 părinţii vor depune la grădiniță cererea de înscriere la grădiniță, pentru anul școlar 2019 – 2020. Instituția anunță că pot să fie înscriși în grupa mică și copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani, dar numai “în limita locurilor disponibile”.
Înscrierea copiilor nou-veniți se va face în două etape:
  • Etapa 1: 20.05.2019 – 14.06.2019
  • Etapa 2: 24.06.2019 – 26.07.2019

Documente necesare înscrierii la grădiniță 2019

  • Cerere de înscriere la grădiniță, pe care grădinițele le-o vor pune părinților la dispoziție. Pe cerere, părintele poate să completeze maximum trei opțiuni pentru grădinițe. Obligatoriu va fi completată cel puțin o opțiune.
  • Adeverințe de salariați ale părinților/ale unui părinte (pentru grădinițele cu program prelungit și săptămânal)
  • Copie certificat de naştere copil
  • Copie buletin părinte/tutore/reprezentant legal
  • Hotărâri judecătorești (dacă este cazul)
  • Fişa medicală, completată potrivit reglementărilor în vigoare
  • Documentele care dovedesc îndeplinirea criteriilor de departajare generale sau specifice ale celor trei unităţi de învăţământ pentru care au optat

Rezultate înscrieri la grădiniță 2019

În data de 18 iunie 2018, la ora 15:00, grădinițele vor afișa listele finale cu copiii înscriși/admiși în grădiniță, pentru anul școlar 2019 – 2020, după prima etapă.

Copiii respinși în Etapa I de înscrieri la grădiniță 2019 vor putea fi înscriși pe locurile rămase libere în Etapa II, anunță Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB). Grădinițele care nu mai au locuri libere după prima etapă nu pot să primească cereri tip de înscriere pentru etapa a doua.

Criteriile generale de departajare

  • existența unui document care dovedește că un copil este orfan de ambii părinți (situația copilului care provine de la o casă de copii/un centru de plasament/plasament familial se asimilează situației copilului orfan de ambii părinți);
  • existența unui document care dovedește că este orfan de un singur părinte;
  • existența unui frate/a unei surori înmatriculat/înmatriculate în grădinița respectivă;
  • existența unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului.

Crieriile specifice de departajare se aplică numai după criteriile generale. Ele sunt realizate de fiecare grădiniță, cu aprobarea Consiliului de administraţie al acesteia şi avizul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Înscrierea copiilor nou intrați în grădinițe – Informații generale:
  • ocuparea locurilor libere, după finalizarea etapei de reînscrieri, se va face, de regulă, în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă, respectiv: grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) și grupa mică (copii de 3 ani).
  • în limita locurilor disponibile, pot fi înscriși în grupa mică și copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani.
  • dacă într-o unitate de învățământ numărul cererilor de înscriere a copiilor în învățământul preșcolar, primite de la părinți, este mai mare decât numărul de locuri libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale și criterii de departajare specifice.

Calendar înscriere:

Etapa 1

  • 20.05.2019 – 07.06.2019, părinţii copiilor vor depune cererile în unităţile de învăţământ cu nivel preşcolar, care au locuri disponibile pentru anul şcolar 2019– 2020.
  • 10.06.2019 – 14.06.2019, proceserea cererilor de înscriere
  • 18 iunie 2018 – ora 15 – Unităţile de învăţământ vor afişa listele finale ale copiilor înscrişi/admişi în grădiniţă, pentru anul şcolar 2019 – 2020, după prima etapă.

Etapa 2

  • 24.06.2019 – 19.07.2019, colectare cererilor de înscriere
  • 22.07.2019 – 26.07.2019, procesarea cererile de înscriere

După aceste două etape este prevăzută și o etapă de ajustari în intervalul calendaristic 29.07.2019 – 30.08.2019.

Reînscrierea copiilor deja aflați la grădiniță începe pe 6 mai 

Și copiii care sunt deja înscriși la grădiniță și parcurg grupa mică sau grupa mijlocie trebuie să se reînscrie pentru toamnă, pentru a continua grupa următoare. Reînscrierea copiilor care frecventează grădiniţa în anul şcolar 2018-2019 şi urmează să o frecventeze în anul şcolar 2019-2020 va avea loc în perioada 06.05.2019- 17.05.2019, ora 12:00.

  • orarul pentru reînscrieri va fi stabilit și afișat de fiecare grădiniță în parte
  • părintele nu poate să reînscrie copilul la o grupă inferioară celei în care este deja încadrat
  • 19 mai 2019 – afișarea listelor nominale ale copiilor reînscriși și a locurilor rămase libere.

UNDE VERIFIC DACĂ GRĂDINIȚA PE CARE AM ALES-O ESTE AUTORIZATĂ SAU ACREDITATĂ?

Ghid ARACIP inscriere gradinita

Citește și:

2 comments
  1. Ce se întâmplă cu copii care implinesc 3 ani pana la 31 decembrie? La crese nu se accepta copiii peste 3 ani…. Halal lege 😓

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Consiliul Rectorilor

World Vision România: Examenul de admitere la liceu propus de Legea Deca arată neîncredere în Evaluarea Națională și creează inechitate. Propunem ca evaluarea competențelor specifice de care un elev are nevoie pentru a face față unui anumit liceu să fie făcută prin analiza portofoliului educațional

World Vision România susține că examenul suplimentar de la finalul clasei a VIII-a propus de Legea Deca, ce le dă astfel liceelor posibilitatea de a-și realiza propriile concursuri de admitere,…
Vezi articolul

Monica Anisie: Nu a spus nimeni că luăm în calcul containerele pentru distanțarea elevilor / Anisie, pe 8 iunie: Sunt state unde au fost aduse în curtea școlii containere. Vom analiza și noi

Deocamdată la nivelul Ministerului Educației nu s-a luat în calcul achiziționarea de containere sau de spații modulare pentru elevi, anunță ministrul Educației, într-o conferință la Iași transmisă de bzi.ro. Monica…
Vezi articolul

Președintele Academiei Române, mesaj de tip pașopt în 2020: Legătura dintre Ziua Sf. Andrei și Ziua Națională – o împlinire a proniei cerești/ În 89, valurile de români veneau spre centrele oraşelor cu prapori în frunte

„Unitatea românilor s-a făcut prin poporul condus de ‘preoţi cu crucea-n mână’, ca şi Revoluţia din decembrie 1989, când valurile de români veneau spre centrele oraşelor cu prapori în frunte.…
Vezi articolul

Webinare pentru directorii de colegii, licee, licee tehnologice, școli profesionale, care vor să depună proiecte în apelul pentru dotarea cu laboratoare inteligente de 60.000 de euro

Ministerul Educaţiei organizează două webinare cu scop informativ, vineri, 20.01.2023, începând cu ora 10:00, pentru directorii de colegii, licee, licee tehnologice, şcoli profesionale, palate și cluburile copiilor care vor să…
Vezi articolul

Eliminarea numelui lui Mircea Vulcănescu, antisemit condamnat pentru crime de război, din numele unui liceu bucureștean ar fi “inoportună” pentru că unii academicieni îl consideră “eminent gânditor”, conform unei comisii din subordinea prefectului Capitalei  / Liceul și-a schimbat deja numele

Comisia de atribuire de denumiri a municipiului București, instituție subordonată Prefectului, a avizat nefavorabil, săptămâna trecută, schimbarea denumirii Liceului Tehnologic “Mircea Vulcănescu” din București, prin înlăturarea numelui publicistului și politicianului…
Vezi articolul

Continuarea școlii în siguranță, cu măsuri la nivel de școală, nu generalizat la nivel național – cerută de organizația Romanian Business Leaders, într-un apel către “cei care pot să oprească măcelul de azi, când a mai murit un sat”

“Continuarea educației copiilor în condiții de siguranță, cu măsuri la nivel de școală pe baza de statistică particulară a școlii, nu generalizat la nivel național” se numără printre cererile organizației…
Vezi articolul