Inspectoratul Şcolar Dolj anulează concursul de profesor consilier la CJRAE, după ce mai multe persoane fără studii de specialitate au fost deja angajate: A fost o scăpare, probabil a comisiei de selecţie a dosarelor

8.901 de vizualizări
Foto: © Opolja | Dreamstime.com
Mai multe persoane fără studii de specialitate au fost angajate pe posturi de profesor consilier în cadrul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Dolj, deşi, conform Centralizatorului privind disciplinele din învăţământul preuniversitar pentru încadrarea personalului didactic, pe astfel de posturi pot fi angajaţi doar absolvenţi de psihologie, sociologie şi asistenţă socială, conform Agerpres.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj a demarat o verificare în acest sens şi a anunţat că rezultatele nu vor fi validate, deşi acestea au fost afişate pe site şi mai multe persoane necalificate au fost deja angajate de CJRAE Dolj cu decizie internă pe post pe perioadă de 30 de zile, care poate fi prelungită la 60 de zile.

Potrivit inspectorului şcolar judeţean adjunct Irina Broscaru, la nivelul judeţului, la fel ca şi la alte discipline, au fost acceptaţi şi necalificaţi care să fie angajaţi profesori consilieri în şcoli, întrucât nu s-au înscris la concurs suficiente persoane cu studii de specialitate, însă a fost o scăpare a comisiei de selecţie a dosarelor, pentru că în cadrul CJRAE nu pot să predea decât persoane cu studii corespunzătoare postului.

“A fost o scăpare, probabil a comisiei de selecţie a dosarelor. Ei nu ne-au trimis nouă rezultatele, nu s-au validat rezultatele în consiliul de administraţie, iar oamenii nu au fost încă angajaţi. Atunci când unităţile de învăţământ organizează concurs, ei sunt cei care emit decizii, nu inspectoratul, dar sunt obligaţi să ne informeze cu rezultatele concursului. Nu ne-au informat pentru că nu s-au validat rezultatele concursului. Luni voi trimite o echipă să verifice exact modalitatea de desfăşurare a concursului şi clar cine nu are studii corespunzătoare postului, aşa cum reiese din centralizator, fiind o unitate de învăţământ special, în cadrul CJRAE nu pot să predea decât cei care au studii corespunzătoare postului”, a declarat vineri, pentru Agerpres, Irina Broscaru.

Foto: © Opolja | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Ligia Deca cere directorilor Centrelor Județene de Resurse și Asistență Educațională să caute „ce putem face mai bine pe termen scurt și lung” în privința incluziunii / Înaintea discuțiilor, un raport european arăta lipsurile majore ale României în acest domeniu
2022 – BREAKING Ligia Deca anunță 1200 de noi posturi de consilieri școlari – “creștere de 50%”, în condițiile unei scăderi accentuate a numărului de consilieri raportați în statisticile oficiale

13 comments
 1. Mda, o mica “scapare” de etica. Le-au scapat naravurile corupte pe miriste si se vede in presa. Rusinica!! Chiar ar avea ce face in scoli niste consilieri instruiti, angajati pe bune. De-ar face s-ar vedea imediat : comportamente optimizate, spirit de apartenenta a copiilor la clasa lor, mandria ca merg la acea scoala, prejudecati demontate, nediscriminare, performante optimizate pentru copii de la care “nu te-ai fi asteptat”, parinti mai cooperanti, dificultati certificate intr-o mai mare masura, voluntariat al parintilor, copiilor, colecte, donatii de haine, caiete pentru nevoiasi (organizate de oricine din scoala, cu costuri de la zero la minim), etc. Absenta lor din scoli lasa sa se vada ce se vede la copii. DIN PACATE. Oameni slabi, sanse pierdute.

 2. Altă instituție publică plătită degeaba,marii consilieri nu fac nimic,doar primesc salariul,in rest pierdere de timp.Doua soluții,restructurata și monitorizați consilierii cu camere de luat vederi sau daca nu desființate,oricum sunt plătiți degeaba de zeci de ani.

 3. CJRAE -este o institutie care nu face nimic concret, nu-i ajuta cu nimic pe copii.
  Acesti consilieri vin in scoli sau nu vin deloc,pierd vremea de pomana.Se stie oare la minister cum se platesc salariile ,fara munca si stres nu se vede nicio schimbare in comportamentul copiilor.

 4. Nu este singurul județ! Este terifiant și… Există un ,,noi suntem legea” . Nu se întâmplă nimic! Normal era o comisie de disciplină, demisii etc. Dar… Calitatea angajaților este din ce în ce mai slabă.

 5. CJRAE,Casa corpului didactic sunt risipă de bani publici!În afara de vorbit discuții,făcut xerox cu tona și programe care nu ajută pe nimeni.Desființate din temelii.

 6. Nu a fost scăpare, să fim serioși.
  Iar răspunsul ISJ cu “scăparea” este cel puțin penibil.
  Da, știm cu toții în ce societate trăim.
  Lăsați-ne cu scăpările voastre de acolo din vârful instituțiilor.

 7. Nu are cum să fie scăpare….!
  Dacă nu se sesiza acest aspect, lucrurile ar fi decurs normal și oamenii aceștia ocupau funcțiile respective!
  Și m-aș bucura să fie și eficienți acești specialiști, și în practică, în documente, Doamne – ajută!

 8. Nu cred ca a fost nici o scapare . Multe posturi de consilier sunt ocupate de necalificati iar cei calificati ajung profesori de sprijin sau psihopedagogi .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cîmpeanu nuanțează afirmațiile despre profesorii nevaccinați care ar putea preda doar online: Am primit aceste întrebări de la părinți din ce în ce mai mult / Este o ipoteză. Vreți să ascundem sub preș?

Mai mulți părinți i-au transmis ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, că ar prefera ca profesorii care nu sunt vaccinați să nu predea fizic, ci doar online pentru a evita infectarea copiilor,…
Vezi articolul