Institutul de Geologie Marină GeoEcoMar aproape și-a triplat valoarea proiectelor cu finanțare europeană, după înființarea unui centru de suport

327 de vizualizări
Foto: GeoEcoMar – Black Sea / nava de cercetare “Mare Nigrum”
Valoarea proiectelor de cercetare cu finanțare europeană derulate în prezent de Institutul de Geologie Marină GeoEcoMar este de 4,5 milioane de euro, aproape de trei ori mai mult decât cea a proiectelor din perioada 2016-2020 și cu posibilitate de a crește în continuare, potrivit unui comunicat al organizației. Acesta precizează că evoluția a fost posibilă după înființarea unui centru de suport, CESP, pus la punct în cadrul unui proiect care se încheie acum.

Potrivit comunicatului, cei 4,5 milioane de euro reprezintă valoarea a 14 proiecte de cercetare cu finanțare europeană (Horizon 2020 și Horizon Europe), care se află în derulare acum, în cadrul GeoEcoMar. Institutul apreciază că suma poate crește în condițiile în care alte opt propuneri sunt în faza de derulare. Spre comparație, GeoEcoMar menționează că suma atrasă în perioada 2016-2020 a fost de 1,8 milioane de euro.

GeoEcoMar precizează că “suma a crescut exponențial după înființarea centrului CESP (…) dezvoltat în cadrul unui proiect dedicat instruirii și pregătirii cercetătorilor pentru a identifica surse de finanțare prin două programe cadru de cercetare-inovare ale Comisiei Europene, respectiv Horizon 2020 și Horizon Europe”. Potrivit comunicatului, peste 250 de persoane au beneficiat de serviciile CESP, organism care e deschis pentru cercetători din întreaga comunitate științifică din țară.

Pentru cercetătorii GeoEcoMar, acest centru a oferit suport pentru 45 de propuneri de proiecte în cadrul celor două programe europene, dintre care 14 au fost câștigătoare și sunt finanțate.

Citește și:
Piedicile care întârzie Danubius, platforma majoră de cercetare la Dunăre-Deltă: pe lângă pandemie și Ucraina, e bătălia cu birocrația / “E mai ușor să te lupți cu toată concurența, decât cu avizele și cu cei care te întorc de trei ori” – Adrian Stănică, GeoEcoMar
Expediții amânate sau anulate, teamă și costuri mult mai mari: “Războiul ne-a dat rău peste cap” – directorul Institutului de Geologie Marină GeoEcoMar, despre impactul agresiunii ruse în Ucraina asupra cercetării la Marea Neagră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Legislație clarificată pentru directori și profesori, prin ordonanță de urgență. Liderul sindical Marius Nistor: Cei care predau și în regim de plata cu ora și depășesc 8.000 lei net vor beneficia de alocația de hrană și de voucherul de vacanță

Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, a declarat pentru Edupedu.ro că profesorii „care predau și în regim de plata cu ora și depășesc 8.000 lei net vor…
Vezi articolul

Zeci de profesori și specialiști în drept, alături de reprezentanți ai societății civile, solicită înființarea unei comisii parlamentare comune pentru revizuirea Constituției: “Este necesară o dezbatere chibzuită, fundamentată științific și transparentă”

Cadre didactice, specialiști și pasionați de drept constituțional, precum și reprezentanți ai societății civile din România le solicită, printr-un apel public, parlamentarilor să ia în considerare înfiinţarea unei Comisii speciale…
Vezi articolul

Procedura de gestionare a cazurilor de violență în școli lasă “portițe” și unii colegi nu știu ce atribuții au, spune Antoneta Iftimiciuc, consilier CJRAE Botoșani / Toți directorii de școli și grădinițe au fost instruiți, potrivit inspectoratului școlar

“Ar trebui făcută la nivel național o procedură pentru cazurile de violență, care să fie obligatoriu de respectat în fiecare instituție de învățământ și care să fie aplicată în toată…
Vezi articolul