Iohannis, despre schimbările de directori din școli: Prin vară vom avea primul val de concursuri / Vom putea să vorbim de o Românie normală și de programul România educată abia după ce terminăm cu această pandemie

6.151 de vizualizări
„Ceea ce s-a făcut acuma a fost de azi pe mâine, la repezeală, s-au prelungit mandate”, a spus Klaus Iohannis despre numirile de directori din școli, unele contestate de părinți sau de profesori. Președintele a anunțat că „prin vară vom avea primul val de concursuri” pentru posturile de conducere din școli.

„Am urmărit aceste chestiuni, este vorba despre o acțiune care nu a fost pregătită din timp de Ministerul Educației, fiindcă s-a știut că la mii de școli se termină mandatul directorilor pe 9 ianuarie.

Acum, sigur, unele mandate s-au prelungit, alții au primit mandate de scurtă durată până la organizarea concursului și cred că vom putea să vorbim de o Românie normală și de programul România educată abia după ce terminăm cu această pandemie, revenim la normalitate, organizăm concursuri cum scrie la carte pentru toate aceste posturi și atunci toate lucrurile vor intra în normalitate.

Ceea ce s-a făcut acuma a fost de azi pe mâine, la repezeală, s-au prelungit mandate. Bănuiesc că undeva prin vară vom avea deja primul val pentru aceste concursuri de conducere și atunci voi urmării cu foarte mare atenție cum se respectă principiul meritocrației în aceste chestiuni”, a declarat Iohannis.

Aproape 1.000 de directori au fost schimbați în ultimele două săptămâni sau în procedură de prelungire a mandatelor, din cei peste 7.200 de directori de unități de învățământ cu personalitate juridică din România. Vicepremierul Dan Barna a avut o reacție pe acest subiect săptămâna trecută: „se pare că spre 1.000 de directori sunt înlocuiți din cele mai variate motive sau pretexte”, considerând că acest lucru este „un demers rușinos, de mimetism de tip psd-ist”, a spus acesta. Dan Barna a anunțat că vor fi organizate examene naționale, „pe bune”, atât pentru inspectori, cât și pentru directorii de școli.

Programul România normală este sloganul cu care acesta a candidat în 2019, iar programul România educată este un proiect de țară pe care președintele l-a lasat în urmă cu 4 ani și a cărui aplicare este inclusă în programul de Guvernare.

Știrea este în curs de actualizare

Foto: presidency.ro


3 comments
  1. Râdem acum sau mai târziu?

    De cate ori e vreun scandal ,, urmărește cu atenție” si ne pune sa așteptăm.

    Si uite așa mai trece un deceniu cu aceleași metehne.

    Dacă un director e bun rămâne indiferent de optiunea politică.

    Parlamentul meu, guvernul meu, directorii mei.
    Ce mai urmează?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Finanțelor, despre articolul din HG care lasă deschise școlile private: A ieșit limpede din Guvern, numai că a existat o greșeală / A fost o discuție cu ministrul de Externe, pentru că sunt câteva școli străine din București și să nu apară nemulțumiri

Ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, a declarat în această seară despre Hotărârea de Guvern care menține deschise școlile private, în timp ce toate școlile de stat se închid din cauza pandemiei,…
Vezi articolul

Ministerul Educației va asigura „la cerere” fiecărui elev și profesor laptop sau tabletă pentru educația online, potrivit unei modificări a Legii Educației aprobate de Parlament. Actul merge la promulgare

Legea care prevede dotarea elevilor și a profesorilor „la cerere”, de către Ministerul Educației, cu dispozitive electronice conectate la internet, a fost votată marți de Senat, în calitate de cameră…
Vezi articolul