Iosif Urs, președintele Universității Titu Maiorescu, a fost plasat sub control judiciar

1.184 de vizualizări
Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 a înlocuit reținerea cu măsura preventivă a controlului judiciar în ceea ce-l privește pe Iosif Urs, președintele Universității Titu Maiorescu din București. Potrivit procurorilor, președintele comisiei de elaborare a subiectelor pentru examenul de licență al Facultății de Drept de la Titu Maiorescu a permis, cu ajutorul altor trei persoane, accesul unor studenți ai facultății la subiectele de examen.

Amintim că procurorii de la sectorul 2 l-au reținut ieri, pentru 24 de ore, pe Iosif Urs, alături de alte două persoane. Iosif Urs este acuzat că a dat unor candidați subiectele de licență de la Facultatea de Drept din cadrul universității pe care o conduce.

Astăzi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București a anunțat într-un comunicat de presă că “a dispus înlocuirea măsurii preventive a reținerii cu măsura preventivă a controlului judiciar față de trei inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de ‘folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permkiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații’”.

Ce spun procurorii:

– “în perioada 22.06.2019 – 25.06.2019, Președintele Comisiei de Elaborare a Subiectelor pentru Examenul de licență al Facultății de Drept a Universității ‘Titu Maiorescu’ din mun. București a permis, cu sprijinul altor trei inculpați, cu intenție, după ce comisia de Elaborare a Subiectelor și Baremurilor de Corectură a Universității “Titu Maiorescu” din mun. București, Facultatea de Drept, a elaborat subiectele pentru examenul de licență ce urma să aibă loc în data de 26.06.2019, la sediul Universității (…), în intervalul orar 09:00 – 12:00, unor persoane neautorizate, respectiv studenți ai Universității Titu Maiorescu din mun. București, Facultatea de Drept, accesul la subiectele de examen în scopul obținerii de către aceștia din urmă a unui folos necuvenit constând în diploma de licență de studii universitare și a unor calificative mai mari, care nu reflectă cunoștințele juridice ale candidaților.”

Citește și:

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Educația cade pe locul 2 între elementele care creează sentimentul de comunitate între europeni, în opinia românilor – sondaj Eurobarometru / România, pe ultimul loc la valorizarea drepturilor fundamentale și democrației

Educația este pe locul doi între elementele care creează sentimentul de comunitate între cetățenii țărilor din Uniunea Europeană, potrivit ierarhizării făcute de români la finalul anului 2020. Pe primul loc…
Vezi articolul

Marian Preda, rectorul Universității București: 70% din studenții la master lucrează și la fel 30% din studenții la licență / Adaptare pentru viitor – În loc să dăm diplome de licență, de master, o să putem să construim diplome pentru micro-competențe

„La Universitatea din București, 70% din studenții la master lucrează și 30% din studenții la licență. Avem domenii în care procentele sunt și mai mari”, a declarat Marian Preda, rectorul…
Vezi articolul

Premierul Ciolacu: În ciuda tuturor greutăților și “apocalipsei”, domnul ministru Boloș a asigurat resurse financiare de 13,7 miliarde de lei cu care să acoperim cheltuielile sociale esențiale ale statului până la sfârșitul acestui an

Premierul Marcel Ciolacu a spus în deschiderea ședinței de Guvern de joi, 23 noiembrie, că “în ciuda tuturor greutăților și apocalipsei, domnul ministru Boloș a asigurat resurse financiare de 13,7…
Vezi articolul