Iosif Urs, președintele Universității Titu Maiorescu, a fost plasat sub control judiciar

1.173 de vizualizări
Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 a înlocuit reținerea cu măsura preventivă a controlului judiciar în ceea ce-l privește pe Iosif Urs, președintele Universității Titu Maiorescu din București. Potrivit procurorilor, președintele comisiei de elaborare a subiectelor pentru examenul de licență al Facultății de Drept de la Titu Maiorescu a permis, cu ajutorul altor trei persoane, accesul unor studenți ai facultății la subiectele de examen.

Amintim că procurorii de la sectorul 2 l-au reținut ieri, pentru 24 de ore, pe Iosif Urs, alături de alte două persoane. Iosif Urs este acuzat că a dat unor candidați subiectele de licență de la Facultatea de Drept din cadrul universității pe care o conduce.

Astăzi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București a anunțat într-un comunicat de presă că “a dispus înlocuirea măsurii preventive a reținerii cu măsura preventivă a controlului judiciar față de trei inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de ‘folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permkiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații’”.

Ce spun procurorii:

– “în perioada 22.06.2019 – 25.06.2019, Președintele Comisiei de Elaborare a Subiectelor pentru Examenul de licență al Facultății de Drept a Universității ‘Titu Maiorescu’ din mun. București a permis, cu sprijinul altor trei inculpați, cu intenție, după ce comisia de Elaborare a Subiectelor și Baremurilor de Corectură a Universității “Titu Maiorescu” din mun. București, Facultatea de Drept, a elaborat subiectele pentru examenul de licență ce urma să aibă loc în data de 26.06.2019, la sediul Universității (…), în intervalul orar 09:00 – 12:00, unor persoane neautorizate, respectiv studenți ai Universității Titu Maiorescu din mun. București, Facultatea de Drept, accesul la subiectele de examen în scopul obținerii de către aceștia din urmă a unui folos necuvenit constând în diploma de licență de studii universitare și a unor calificative mai mari, care nu reflectă cunoștințele juridice ale candidaților.”

Citește și:

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Bulgaria demarează un program de burse pentru tinerii care vor să studieze în străinătate/ Până la 100 de mii de euro pe an, condiția să se întoarcă în țară timp de cel puțin trei ani după absolvire

Cu ocazia praznicului Sfinților frați Chiril și Metodie, începe oficial Programul Național „Fondul Ștefan Stambolov”, creat la inițiativa premierului bulgar, Kiril Petkov, a informat Serviciul de presă al guvernului, transmite…
Vezi articolul

Două din 5 gravide adolescente din zonele rurale defavorizate din România nu au efectuat analizele recomandate în sarcină, din cauza lipsei accesului la servicii medicale și a resurselor financiare – Studiu și infografic Salvați Copiii

Vârsta medie la nașterea primului copil în cazul mamelor adolescente din zonele rurale defavorizate din România este de 16 ani la prima naștere și de 18 ani la al doilea…
Vezi articolul