Jurnal de copil în timpul pandemiei de COVID-19: Cărți, filme și activități recomandate de elevi, într-o mini-serie de bloguri scrise de copii pentru copii

3.652 de vizualizări
Foto: Colaj UNICEF
“După mai multe zile de stat în casă se instalează plictiseala, dar avem câteva arme la dispoziție pentru a o învinge! Pun cărțile și filmele pe primul loc. Recomand ‘Jurnalul Annei Frank'”, iar “legat de filme, recomand ‘Green Book'”, spune Diana, de 16 ani, din Brezoi, Vâlcea, care povestește că-și începe ziua cu gimnastica și yoga.

Tudor, în vârstă de 12, a venit exact cu 12 recomandări de cărți și filme, pentru această perioadă. “‘Percy Jackson’ ( cărți/filme), pentru că este o carte care mă inspiră foarte mult! O carte din care, fără să îți dai seama înveți despre mitologia greacă, prin aventurile lui Percy. Mitologia greacă m-a lăsat cu gura căscată, fiind uimitoare”, spune Tudor.

Programul pe zile al copiilor și adolescenților care au ales să-și deschidă jurnalul către ceilalți este publicat de UNICEF.

Sub titlul “#StămAcasă – Jurnal de copil în timpul pandemiei de COVID-19” – organizația pentru copii a lansat o mini-serie de bloguri scrise de copii pentru copii.  Edupedu.ro redă soluțiile găsite de copii și aduse în prim-plan de UNICEF, pentru toți cei care sunt în căutare de idei pentru această perioadă.

“Sunt o persoana sportivă și foarte activă așa că nu îmi pot petrece această perioadă pe un scaun sau în pat. Fac gimnastică și yoga în fiecare dimineață” – Diana, 16 ani
Diana / Foto: UNICEF.org Romania

“Personal, văd această perioadă ca momentul oportun pentru a petrece timpul eu cu mine. Este adevărat că după mai multe zile de stat în casă se instalează plictiseala, dar avem câteva arme la dispoziție pentru a o învinge! Pun cărțile și filmele pe primul loc.

Recomand “Jurnalul Annei Frank”. Momentan citesc “Legea pe-ntelesul tinerilor”, pentru că din programa școlară lipsesc cu desăvârșire educația civică și cea juridică.

Legat de filme, recomand “Green Book”, pentru că oferă o amplă viziune asupra rasismului, fenomen pe care îl întâlnim și din cauza COVID-19.

Sunt o persoana sportivă și foarte activă, așa că nu îmi pot petrece această perioadă pe un scaun sau în pat. Fac gimnastică și yoga în fiecare dimineață (dacă aveți curte e cu atât mai bine) și nu neglijez dieta sănătoasă.”

Diana, 16 ani, Brezoi, Vâlcea

Vă recomand “Percy Jackson”, pentru că este o carte care mă inspiră foarte mult! O carte din care, fără să îți dai seama înveți despre mitologia greacă, care m-a lăsat cu gura căscată, fiind uimitoare – Tudor, 12 ani
Tudor / Foto: UNICEF.org Romania

“Iată câteva recomandări de filme, de seriale și de cărți:

–         ‘Harry Potter‘ (filme/cărți), pentru că este o poveste fascinantă de viață și foarte emoționantă! Cartea m-a fascinat prin puterea prieteniei dintre copiii, care se ajută unul pe altul nespus de mult.

–         “Percy Jackson” ( cărți/filme), pentru că este o carte care mă inspiră foarte mult! O carte din care, fără să îți dai seama înveți despre mitologia greacă, prin aventurile lui Percy. Mitologia greacă m-a lăsat cu gura căscată, fiind uimitoare.

Alte propuneri sunt “Stăpânul inelelor” (filme/cărți), “Oscar și Tanti Roz” (carte), “Jane Eyre” (carte) și “Game of Thrones” (cărți/serial)”

–  Îmi place, de asemenea, “Stranger Things” (serial). Prietenia lovește din nou în “Stranger Things”, cei 5 copii se luptă cu forțe întunecate, pentru a face bine pe pământ. Începem cu 5 și ajungem la 8. Un serial fascinant, nu am mai multe cuvinte despre el!

–        “Narnia” (cărți), “Challenger Deep” (carte), “Doamna Doubtfire” (carte)

–        “Cimitirul Animalelor” (film), “Copilul care ar putea fi rege” (film). Cam atât vă recomand eu, lectură și vizionare plăcută!”

Tudor, 12, Popricani-Iași
Când timpul trece prea greu și temele devin plictisitoare vă recomand să dați o fugă prin desenele cu care am crescut cu toții. O varietate de filme și de seriale “vechi” sunt disponibile online – Andrada, 15 ani
Andrada / Foto: UNICEF.org Romania

“Iată câteva exemple:

– “Magicienii din Waverly Place” (old but gold) (serial)

– “High School Musical” (film)

– “Jessie” (serial)

– “Baftă Charlie” (serial)

– “Cățelul Blogger” (serial)

– “Ciudățenii” (serial)

– “Kim Possibile” (serial)

– “Intalnire cu un star” (film)

– “Lemonade Mouth” (serial)

– “Vrajigemenele” (film)

– “HANNAH MONTANA” (the best ?)

– “Gumball”

Dacă mai știți filme sau seriale care v-au marcat copilaria, puteți să adaugați :)”

Andrada, 15 ani, Vaslui
Perioada în care ne-a fost recomandat să limităm contactul cu alte persoane și să evităm ieșitul afară m-a făcut să realizez cât de puțin timp petrec, de fapt, cu mine – Alexandra, 17 ani
Alexandra / Foto: UNICEF.org Romania

“Perioada în care ne-a fost recomandat să limităm contactul cu alte persoane și să evităm ieșitul afară m-a făcut să realizez cât de puțin timp petrec, de fapt, cu mine. Am folosit zilele de stat acasă ca pe un prilej pentru filmele care ‘trebuie neapărat văzute cândva, dar nu acum, poate când voi avea timp’.

O scurtă privire spre biblioteca mea și am regăsit cu ușurință cărțile pentru care nu există niciodată un moment potrivit. Așa că priviți acest timp petrecut în interior cu o doză de optimism: e momentul perfect pentru a investi în voi și în pasiunile voastre.

Dar cel mai important, e momentul perfect în care puteți demonstra faptul că sunteți responsabili și vă pasă de cei din jurul vostru.”

Alexandra, 17 ani, Coada Malului, Prahova

Sursa poveștilor – UNICEF România

Dacă vrei să le povestești și celorlalți copii ce citești și-ți place, ce exerciții faci, ce filme recomanzi și orice alte activități care îți fac zilele frumoase, scrie mai jos, în comentarii, propriile tale soluții

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Ministrul de Interne: Peste 17.500 din 25.500 de clădiri școlare nu sunt autorizate de ISU / Încălzirea nu este asigurată în 574 de școli (3,4%). Florin Cîțu: Avem nevoie de o verificare a tuturor clădirilor în care funcționează școlile

Dintr-un total de 25.539 de clădiri în care funcționează unități școlare, peste 17.500 nu au autorizație din partea inspectoratelor pentru situații de urgență în caz de incendiu, 4.171 sunt autorizate,…
Vezi articolul

Includerea limbii române alături de alte discipline într-o singură probă de Bacalaureat “reduce considerabil importanța formativă a limbii și a literaturii naționale”, spune Asociația Profesorilor de Limba Română / Secretarul de stat Bogdan Cristescu: Ponderea limbii române va fi mai mare în viitorul Bacalaureat, “mai ales dacă adăugăm și Istoria României și Geografia României”

“Cumularea mai multor discipline într-o singură probă reduce considerabil importanța formativă a limbii și a literaturii naționale, care constituie fundamentul identității noastre și sunt parte a patrimoniului cultural”, apreciază Asociația…
Vezi articolul
Radu Gologan / Foto: Digitaliada

Radu Gologan: Nu cred că este nevoie de o modificare a programei la Matematică, modul de predare trebuie să fie schimbat / Dacă nu se poate înțelege funcția de gradul al II-lea la clasa a IX-a, atunci nu o facem

Profesorul Radu Gologan este de părere că nu trebuie modificată programa la Matematică, ci „modul de predare și de abordare trebuie să fie schimbat”, potrivit unui interviu al acestuia pentru…
Vezi articolul